Stikmarathon voor Harte

met categorie:  

       

(foto's: Jan Smets)

Ze maakten het ergste mee wat ouders kunnen meemaken.  Elke en Johan verloren begin van dit jaar hun zesjarig dochtertje Harte na een korte maar meedogenloze ziekte.  Ondanks de scherpte van de pijn om dit afscheid bleven ze niet bij de pakken zitten.  Ze wilden hun kleine prinses nieuw leven geven.  Omdat ze het van zo dichtbij meemaakten wat het betekent om kind met een levensbedreigende ziekte te zijn in die witte wereld van het ziekenhuis, besloten ze om een solidariteitsactie op te zetten voor kinderen op de kinderafdeling van Gasthuisberg.  Met prinsessen-en ridderpakketten willen ze dat ziekenhuisverblijf draaglijker maken.  Elke Du Bin en Johan Muyldermans uit Muizen zijn al maanden aan de slag om dit project te realiseren, en krijgen daarbij de hulp van een heleboel lieve vrienden.  Maar ook JIJ kan jouw steentje bijdragen!  Dit weekend gaat in parochiezaal 't Kranske van Muizen een heuse 'stikmarathon' door...  Met heel veel randanimatie wordt een gezellig treffen mét een goed doel.  Loop je ook eens langs?

 

 

 

Elke is een moeder met een stil verdriet en een gemis dat pijnlijk wordt gevoeld.  Maar ze is ook een sterke en warme vrouw.  Zij en haar man Johan worden bovendien omringd door een kring van mensen die de wil om 'prinses Harte' nieuw leven te geven, mee gestalte willen geven.  Het verhaal van Harte stopt niet met een dood punt, maar met een komma...  Het verhaal van dit toffe meisje dat een kort maar intens leven mocht be-leven, wordt verder geschreven... 

 

Wie nog even wil lezen hoe het alles begon, moet nog maar eens doorklikken naar het artikel dat ik een halfjaartje geleden schreef:

http://www.mechelenblogt.be/2013/03/nieuwe-leven-van-prinses-harte

 

Om zoveel mogelijk prinsessen-en ridderpakketten klaar te krijgen wordt nu dus een vierentwintig-uursstikmarathon georganiseerd.  Minstens zes naaimachines zullen gedurende vierentwintig uren onophoudelijk draaien.  Op die tijd worden een boel pyamaatjes, dekentjes, accessoires, prinsessenkleedjes en ridderoutfits gemaakt.  De marathon richt zich vooral op ervaren naaisters, maar alle hulp is welkom!

 

 

Maar iedereen is natuurlijk welkom!  Er werdt een leuk alternatief programma samengesteld. 

 

Je bent welkom vanaf 11 uur in de Sint-Albertusstraat van Muizen.  Tot en met 20 uur is er doorlopend kinderanimatie met een springkasteel, een schminkstand, volksspelen...  Daarnaast is er ook een free Kubb tornooi.   Om 20 uur kan je deelnemen aan een bio-bingo-avond mét mooie prijzentafel.  Dan is het nog niet gedaan: want dit alles wordt gevolgd door een optreden van Selene's garden!

www.selenesgarden.be

 

Maar ook nu zondag kan je terecht in de parochiezaal in deze Sint-Albertusstraat.  Vanaf 10u30 kan geaperitiefd worden met coctails, tapa's...  Om 10u59 wordt afgeteld naar de laatste minuut van de moedige werkers op de naaimachines...   Tussen 11 u en 12 u wordt het hele project van vzw Prinses Harte nog eens voorgesteld.  Wat werd al verwezenlijkt en wat zijn de plannen?  Tom Kestens brengt hierna een muziekoptreden met de première van het 'Prinses Harte-lied'!  

 

                                               

 

prinsesharte@hotmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

Het verslag op RTV!

 

Wout