Skeelen verboden! Zoniet GAS mogelijk!!

met categorie:  

Dit bordje zag ik gisteren aan de Sint Lambertuskerk in Muizen hangen. Ik wist niet dat de pastoor ook al bevoegd was om GAS boetes uit te delen ;-)

Beste pastoor Jan : Het is trouwens "Skeeleren" als ik me niet vergis.

Ja op zich vind ik er niets mis mee... Een kerk of de toegang tot een kerk moet je niet op gaan skaten/skeeleren... Een kerk blijft een kerk, plek genoeg om dat te gaan doen... Je moet nu ook geen klopjacht gaan doen op GASboetes, er zijn er ook nuttige zoals deze... 

@Kevin : toegegeven. Of een gas boete voor skeeleren aan die kerk nu terecht of onterecht is laat ik in het midden, al heb ik wel mijn mening daarover maar die doet hier niet terzake. 

Mij draait het meer om de dreiging die de pastoor hier uit. Als iedereen zo gaat beginnen kan ik binnenkort een bord aan mijn brievenbus hangen "verboden in de brievenbus te urineren of GAS mogelijk". 

Bovendien wie is die pastoor om te beslissen dat een GAS boete mogelijk is? Daar heeft die niets over te zeggen. 

jullie gaan er zomaar vanuit dat mijnheer pastoor dat daar geschreven heeft ;-)

 

Pastoor Jan is een minzaam man die tot over zijn oren in het werk zit. Het zou mij verbazen als hij zich hiermee zou bezighouden. Voor de rest kan het mij niet al teveel skeelen eigenlijk...

Daar ben ik redelijk zeker van ja... 

Het is de tijd van het muggen ziften. Aan de ingang van een kerk toon je gewoon respect en daarmee amen en uit. Al het andere is inderdaad muggen ziften.

@wannes: de pastoor van Muizen zijn naam is niet Jan Amalsteen...

Die naam van de pastoor doet helemaal niets ter zake.

Tegenwoordig staat het blijkbaar chique om te "leuren" met GAS-boetes.

Maar ja, het is zomervakantie, 't joeng sôôt moet zich nu eenmaal bezighouden en de plek (met skeelerramp) nodigen nu eenmaal uit.

Behalve als ge dat gedaver van al die wieltjes op de bijliggende kasseien nen hele dag moet aanhoren grijpt ge al gauw naar... een GAS-boete.

:-)

@gl : je hebt volledig gelijk. Zijn naam doet niet terzake. Ik heb die dan ook verwijderd. Ik was een beetje overijverig in het corrigeren van Wannes. 

Ik zie het woord "verboden" niet staan.

Dus : als je NIET skeelert, riskeer je een gas-boete...

??

@els: je moet goed kijken maar heel duidelijk is het niet op de foto. Het is in een andere kleur geschreven, vraag me niet welke ik ben kleurenblind. 

TommyG, de pastoor van Muizen is wel degelijk Jan A. en hij komt weldra op de pastorie van Sint Lambertus wonen. de andere Jan is intussen op welverdiende rust gegaan.....

Marc: het is anders wel de pastoor Jan die ik al heel mijn leven ken die vandaag hiervoor in de Gazet stond. 

http://m.gva.be/regio-mechelen/mechelen/pastoor-dreigt-met-gas-boetes-te...

 

TommyG, dat is best mogelijk maar de actuele titulaire bedienaar is Jan A, logisch zal Jan Anthonis nog wel dienst komen doen in zijn oude parochie om zijn Jan A te helpen.

Hier bij ons in Haacht zijn ze ook regelmatig aan het skeelen. De arduinen trappen aan de kerk, die ontworpen zijn om evenementen te organiseren nodigen daartoe uit. Het wordt gedoogt. Het stoort mij evenmin, het brengt op deze zomerse dagen nog wat leven op de markt. Wat me eerder stoort is dat men regelmatig tegen de kerk of de toren staat te pissen. En dat doen ook de mensen die op de bus staan te wachten. Nu moet ik er wel bij vertellen dat Haacht een van de weinige moderne gemeenten in zonder openbare toiletten. 

 

Ik ken de situatie in Muizen niet.  Maar zou het écht niet over méér gaan dan over het skeeleren alleen?  Als ik lees dat de trappen met kaarsvet (dat bovendien nog werd ontvreemd uit de kerk) worden ingesmeerd.).., enz...  ; dat er stukjes van de stenen trappen afbrokkelen, enz... De situatie lijkt me - weliswaar vanop afstand gesproken - toch iets minder zwart/wit te zijn.  Ligt de 'waarheid' niet ergens in het midden?  Tollerantie is een mooie deugd - héél zeker.  Soms catalogeren we dingen die ons eigen persoontje niet aanstaan al te gemakkelijk als 'overlast', en soms zijn een aantal GAS-boetes overdreven...  Maar toch: het kind mag hier niet met het badwater worden weggegooid.  De slinger mag niet overslaan naar de andere kant.  Uit schrik om conservatief of onverdraagzaam te worden beschouwd, durft men zich niet meer uitspreken over het soms wel wenselijk uitschrijven van een GASboete.  Vrijheid stopt waar die van anderen begint. (natuuuurlijk is het alleen een beetje 'raar' dat dit op een bord komt, dat door burgers zelf wordt geplaatst, maar soit...).  

Misschien vindt de pastoor de GAS-boetes ook maar lul en weet hij dat er de één of andere Mechelse flik op de loer ligt om de skeelerende jongeren eens lekker liggen te hebben.

De brave man is de jeugd aan het behoeden voor de Mechelse GAStapo. Proficiat Mijnheer Pastoor.

We moeten altijd alles niet negatief zien!