Sint-Romboutskathedraal anders bekeken

  

(foto's: Jan Smets)

Tot eind augustus zal er een zijbeuk van de Sint-Romboutskathedraal een bijzondere fototentoonstelling lopen.  Dertien fotografen die mekaar kennen van de opleiding fotografie, volwassenenonderwijs TSM, tonen hun vaak heel originele kijk op de Mechelse Trots...

 

(vlnr: eerste rij: Tinne Croisiau, Herman Laeremans en François Lens.  Tweede rij: Frans Klaassen en Vic Vervloet)

 

Bij mijn weten is het de eerste keer dat zo'n expo wordt opgezet in deze kerk.  Het idee onstond toen we met onze klas op stap waren om de theorie in de praktijk om te zetten.  Door het hondenweer kwamen we in de kathedraal tercht, en we zijn ons hier fotografisch beginnen uitleven.  Nadien zijn er nog méér foto's van de kathedraal en toren bijgekomen.  We trokken onze stoute schoenen aan, en vroegen aan kathedraalbeheerder Bram Vanderauwera of we in de kathedraal een expo mochten opzetten met al die resultaten.  Bram had er oren naar, en zo hebben we de kans gekregen om op dez unieke toplocatie tot 31 augustus ons fotowerk te tonen aan het publiek.

 

..zegt Herman Laeremans.

 

   

 

De tentoonstelling loopt vanaf nu tot en met 31 augustus, en is dagelijks te bezichtigen van 10 uur tot 18 uur.  Bovendien is hij uiteraard ook gratis.

 

Tinne Croisiau is de enige dame in het gezelschap.  Ze laat zich graag noemen met haar nickname 'Tinne pics'.

 

(Tinne Croisiau)

 

We bedanken graag het stedelijk conservatorium die ons pupiters in bruikleen gaf om onze foto's op gepaste wijze tentoon te kunnen stellen.  Maar ook de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten die ons hiervoor schildersezels ter beschikking stelde.  Eveneens de Mechelse fotograaf Peeters zijn we dankbaar voor de geleverde hulp...

 

 

De tentoonstelling toont verrassende en heel creatieve beeldne van het kerkinterieur - vaak in originele standpunten of details.  Ook zijn er buitenopnames en foto's vanop de skywalk te bewonderen...  Kortom een must voor elke fotoliefhebber of elke fiere Mechelaar...