Pataboem: Koel weer, warme sfeer

met categorie:  

 

(foto's: Jan Smets)

Er was weer ontzettend veel te beleven in Mechelen, deze zaterdag.  Loodlicht en Kerkruis zorgde voor de wonderbaarlijkste visvangst in Gods discobar; Battel zong zijn stembanden schor; Lamot blies tien kaarsjes uit op de verjaardagstaart, en Pataboem roffelde het Groot-Begijnhof bij mekaar voor een uiterst sympathiek muzikaal feestje.  Gezelligheid troef: een kleinschalig muziekfestivalletje met grootse allures en  in mekaar gebokst door een enthousiaste buurt die met zo'n 55 vrijwilligers laat zien dat veel kan van onderuit, als men maar er maar samen de schouders onder wil zetten...

 

 

Voor de eerste keer - en hopelijk niet voor de laatste keer - werd dit festivalletje georganiseerd.  Op drie podia - In de Jezuspoort, in de poort van brouwerij het Anker in de Hoviusstraat en op het Begijnenkerkhof, stonden podia opgesteld, waar een leuke mix van artiesten het publiek wist te verrassen.  Een festivalletje met groeikansen - tof, drempelllaag, gezinsvriendelijk.  Tussen dit alles paradeerden de schoonste benen van de stad - Va et Vient, en trok een ontroerende en aanstekelijke fanfare - de Letter geletterden - met het kleine grut door de begijnhofstraatjes.  Bravo voor deze buurt die een droge maar kouwelijke dag hartverwarmend maakte!

 

  

   

 

   

   

 

 

 

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vele bekende gezichten, en een pataboem-sfeer in het Begijnhof.

En IN Lamot nog een prachtig concert door het Mechels Kamerorkest met als afsluiter de zesde symfonie van van Beethoven. Niet gratis natuurlijk, maar wel een bomvolle zaal muziekgenieters. Zondagnamiddag nog een kans, want er is een tweede optreden voorzien...

Gelukkig eens wat anders dan de eeuwige springkastelen en rommelmarkten.

Meer van dat !

Het Mechelse begijnhof is en blijft de Place-to-Be !

:-)

Kunst in het Begijnhof - Foto Gimycko

BTW :

Die Begijnhof-kinder-fanfare (of was het de Brouwerij-kinder-fanfare) is top !

De kinderen in de 'Begijnhof-kinder-fanfare' kwamen uit het Groot Begijnhof en omstreken, de muzikanten uit Kuurne: "De Letter Geletterden" en ze zorgden inderdaad voor leven 'aan' de brouwerij.