Gennez met de "G" van GAS?

Gisterenavond werd de wet op de verstrenging van de GAS-boetes goedgekeurd, de politici die voor stemden kun je vinden op het net, in Mechelen niet echt verrassingen, of toch wel?
Onze burgemeester die stemde voor, en dat lag in de lijn van de verwachtingen, want dat hij een voorstander is, dat heeft hij nooit echt onder stoelen of banken gestoken. Maar één naam viel ons wel op: die van Caroline Gennez, in een vorig leven ( niet eens één jaar geleden trouwens ) nog schepen van jeugd in onze stad, steeds op het voorplan bij evenementen zoals Mechelen Kinderstad, en volgens haar eigen website een madame die alle jongeren een mooie toekomst wil geven.
Maar sinds gisteren heeft ze er niet echt een probleem mee dat kinderen vanaf 14 jaar in Mechelen bijvoorbeeld een rekening van 175€ kunnen krijgen voor -ik noem maar iets op- belletjetrek.

Tja, het kan keren in het leven, en dan vooral in de politiek ;-)

 

(foto: ©jan smets)

bij deze klaag ik ALLE kinderen in mijn straat aan wegens belltje trek, kunnen jullie aub vingerafdrukken komen nemen van op mijn bel, ELKE afdruk van ELK kind zal te vinden zijn op die bel, ik ben dat een beetje beu...belachelijk dat dit kan, ENEUH, JULLIE KRIJGEN DIE 175€ te zien, EN NIET DE MENSEN DIE ER ONDER LIJDEN???????????????????????????

 

*cough* bollox *cough*

Wie is Caroline Gennez ?

;-)

Voorafgaand aan het sanctionerende aspect, verdient onze samenleving ook begeleiding. Die is er niet. Net als justitie, snakken ook de zorg, de jeugdhulp en het buurtwerk, naar middelen. Maar liever dan daar wat aan te doen, grijpt de overheid naar klaar-is-kees-wetten die de zwaksten en de jongsten even hard treffen als zij die echt een tik verdienen.

Als het er op aan komt, draaien ze gelijk een windhaan :-)
Ik heb gisteren het interview gezien met Bart Somers op RTV, waar hij met een gestreken gezicht vertelde dat de politie wagens laat wegtakelen die zonder parkeerkaart op een andersvalideparking staan en de andersvalide de politie belt en er geen andere parkeerplaatsen in de onmiddellijke nabijheid zijn.
Ik zou het zelfs blindelings geloofd hebben, als ik afgelopen zondag niet net in die situatie geweest was en van de telefoniste van de Mechelse Politie als antwoord kreeg dat de politie nooit laat takelen in dat geval en ik mijn wagen maar op de parking aan de zandpoortvest moest gaan parkeren, terwijl ik in de stadsschouwburg moest zijn, een afstand die ik onmogelijk te voet kan overbruggen.
Als Somers mag staan liegen dat hij het zelf geloofd, waarom zou Gennez dan haar karreke niet mogen keren ?
 

Pas op, ik ben zelf pro strenger optreden tegen gastjes die het uithangen, maar dan niet voor belleke trek of wat kruimeltjes op een kerktrap en nog minder vorr iemand die een bloemeke prukt uit een bloembak van 't stad om zijn lief te verleiden.
Het eerste zijn kwajongensstreken, het tweede een normale zaak en het derde is pas crimineel te noemen als hij dat bloemetje uittrekt met potgrond en al.
 

De beste uitspraak Pro-Gasboetes in de kranten was :

" Vandaag Wildplasser - Morgen Crimineel " !

Ge moet er maar op komen !

;-)

staat dat lijstje van compleet belachelijke zaken die je niet meer mag doen ook ergens online?

Alvorens hier wat gazettenpraat neer te plakken ware het beter om eens na te gaan hoe het GAS- en het Nerosysteem feitelijk in mekaarr zitten. De mogelijk op te leggen boete is feitelijk maar het einde van een gans traject van eventuele begeleiding en alternatieve straffen. Alleen bij NERO valt er een "vervoersbewijs:-)" te betalen. Alleen de recidivisten of mensen van slechte wil worden getrakteerd met een boete tot maximum 375 euro. En het gaat dus niet over belleketrek of een broodje eten op kerktrappen (=nergens verboden) maar wel voor hardhorigen en sluiksorters bijvoorbeeld.

Hoort City Golf onder Sluikstorten ?  Want met al die ballekens in uw hal !

City Golf Mechelen

Ik hoor en lees vorige week in de gazet alhoewel ik daar niet veel van geloof. Maar ik hoor en lees dat minister De Crem volk zoekt om zijn kazernes te bewaken. Wel ik kan hem volk leveren. En we beginnen met zes maand en als het niet genoeg is doen we er een paar maanden bij. Wie die mevrouw is dat weet ik niet. Maar nog een woordje tot mijn naamgenoot Jan zou ik willen zeggen, volhouden Jan, volhouden niettegenstaande dit alles werd voorspeld.

Gennez kan moeilijk anders want het hele GAS-systeem is blijkbaar nog een idee van Luc Van den Bossche. Jaja, het idee komt uit socialistische hoek.

Ik vind het allemaal zo jammer. Gelukkig maar zijn er dan adviesorganen zoals jeugdraden en andere 'middenvelders' die het ongenoegen kunnen uiten (waarmee met veel moeite iets wordt gedaan). Hier in Mechelen heeft de jeugdraad een deftig platform gekregen en constructieve voorstellen op tafel kunnen leggen (zoals streng toezien op een pedagogisch optreden, bemiddeling en keuzes voor alternatieve straffen), wat er dan ook nog aan zou moeten mankeren.

Of er iets met die adviezen wordt gedaan, is een andere vraag. Daar is politieke druk voor nodig en die vind je in Mechelen ongeveer nergens. Nationale jongerenvoorzitters van partijen hebben hun ongenoegen al geuit, maar uiteindelijk doen de parlementsfracties juist hetgeen wat de partijraden opleggen. Bovendien ligt de uitvoering op lokaal vlak, dus moeten de lokale jongerenwerkingen ook hun mond durven open te trekken. Het feit is dat weinige jongeren in die partijen ook werkelijk belangeloos naar probleemsituaties kijken of misschien wel willen reageren, maar niet durven.

Het is ook zo - iedere partij is in hetzelfde bedje ziek - dat er weinig jonge gezichten in de gemeenteraden zitten. Misschien is het beter tegenover vroeger, maar het blijft echt nog een debatclub met pé's en madammekes van het ons-kent-ons-milieu. En liefst mensen met het hoogste universitaire diploma en de rijkste ervaring in de privé/overheid. De lokale partijtoppen hebben hier een grote verantwoordelijkheid wat dat betreft (lijstvorming).

Ik preek wellicht tegen mijn eigen kerk, maar the f*ck with that. Vernieuwing is overal nodig.

Om Henning het te laten begrijpen zou eigenlijk de tijdsmachine vijftig jaar moeten terug gedraaid worden. Heel even maar. Niks inspraak. Enkel orde en tucht. Waren er toen geen zware gevallen en buitenbeentjes ? Zeer zeker maar die liepen toen hopeloos met hun kop tegen de muur. En de heel zwaar gevallen die gingen achter slot en grendel. En nu maar weer naar de wespennest van vandaag. Wie zong dat liedje weer van hopeloos ?

Vroeger kreeg ge een lap rond uw oren van de buurman omdat ge het varken aan 't uithangen was.  En als ge dan thuis kwam kreeg ge nog een tweede lap rond uw oren van vader of moeder.

Nu - anno 2013 - krijgt ge een GAS-boete van 175 ( ! ) euro.

The times, they are a' changin'

BTW :

Vroeger verzamelde en ruilden het klaon sôôt Pokémonkaarten - Nu GAS-boetes.

Go figure.

;-)

En opdat iedereen het een beetje zou kunnen volgen hier de stemming in het parlement.

VOOR waren de socialisten, de liberalen, de katholieken en de NVA.

TEGEN stemden de groen, De Decker en het FDF

ONTHOUDING stemde het VB

Niet zo lang geleden riep iedereen moord in brand als een jongere door de politie werd opgepakt en 15 miuten later terug fluitend over straat liep. Dit kon niet, er moest harder opgetreden worden en veel vijven en zessen.

Uiteraard waren het de linksen en vooral de socialisten die oorzaak waren van dit beleid.

Dezelfde roepers zijn thans blijkbaar de grootste tegenstanders van GAS-boetes.

Het kan inderdaad keren maar blijkbaar niet alleen in de politiek.

Gennez is altijd al een inconsistente politica geweest.

@ Anendel:

 

Een bloemlezing

 

Wout

De GAS boetes blijven voor mij één groot raadsel. Hoe kan ik in godsnaam nu weten dat je in Deinze geen confetti van de grond mag rapen en terug omhoog gooien of dat ik bv. in Dendermonde op straat niet vals mag zingen? Iedere gemeente of stad bepaalt zelf wat mag en niet mag. Moet ik telkens eerst naar de toeristische dienst gaan en daar een lijstje opvragen?

(als die al open is)

En als ik een GAS boete betaal, mag het dan? Mag ik voor 175 Euro belleketrek doen?

@ Peter, je kan die confetti misschien in Deinze gaan oprapen en hem nadien in Dendermonde omhoog gaan smijten.   Anderzijds kun je dan in Deinze lustig gaan vals zingen :-)

Zeggen dat dit land zowel nationaal, regionaal en stedelijk in het meeste geval door volslagen incompetenten wordt bestuurd is open deuren intrappen. Maar nu worden ze blijkbaar helemaal stapelzot.  Al even zot als in Amerika (zie het lijstje hieronder) 

Alabama 
Het is verboden op zondag domino te spelen 
Het is verboden een snor te dragen die in de kerk de lachlust op zou kunnen wekken 
Op het leggen van zout op een spoorlijn staat de doodsstraf 
Een man mag zijn vrouw niet slaan met een stok die dikker is dan de diameter van zijn duim

Alaska 
In Fairbanks is het verboden elanden drank te voeren 
Beren schieten is toegestaan, maar het wakkermaken van een beer om een foto te maken is verboden 
In Tuscumbia is het verboden dat meer dan acht konijnen in één huizenblok wonen

Arizona 
In Tucson is het voor vrouwen verboden een broek te dragen 
In Globe is het verboden op straat te kaarten met een Indiaan 
In Glendale is het verboden met je auto achteruit te rijden 
In Nogales is het dragen van bretels verboden 
In de staat Arizona is het verboden op kamelen te jagen

Arkansas 
Een man mag zijn vrouw slaan, maar niet vaker dan één keer per maand 
In Fayetteville is het verboden "enig levend wezen" te doden 
Als je in Little Rock op straat flirt met iemand van het andere geslacht kun je allebei een maand cel krijgen 
Het is verboden koeien op de openbare weg te blinddoeken

California 
Het is verboden vanuit je auto op wild te schieten, behalve op walvissen 
Als je in Pacific Grove een vlinder molesteert riskeer je een boete van 500 dollar 
In Pasadena is het voor een secretaresse verboden samen met haar baas alleen in een kamer te zijn 
In Long Beach is het verboden te vloeken op een minigolfbaan 
In San Fransisco is het verboden je auto schoon te maken met oud ondergoed 
In Los Angeles is het verboden te huilen in de getuigenbank 
Het is verboden met opzet een paard te laten struikelen

Colorado 
In Durango is het verboden zich in het openbaar te vertonen in kleding die niet bij je sexe past 
In Logan County is het voor een man verboden een slapende vrouw te kussen 
In Pueblo is het verboden paardebloemen te laten groeien binnen de stadsgrenzen 
In Boston was het een tijdlang verboden een hond te bezitten die hoger was dan 25 centimeter

Connecticut 
Het is verboden gebruikte scheermesjes weg te gooien 
In Hartford is het voor mannen verboden hun vrouw te zoenen op zondag 
In Hartford is het verboden een hond wat dan ook te leren

Delaware 
Het is verboden over water te vliegen, behalve als men voldoende eten en drinken bij zich heeft 
Trouwen vanwege een weddenschap is reden tot ontbinding van het huwelijk 
In Maines is het verboden broeken te dragen die strak om de heupen zitten

Florida 
In Miami is het voor mannen verboden een strapless jurk te dragen 
Ongetrouwde vrouwen riskeren een gevangenisstraf als ze op zondag een parachutesprong maken 
In Sarasota is het verboden te zingen als je een badpak aanhebt 
In Miami is het verboden dieren na te doen

Georgia 
Alle mannen in deze staat tussen 16 en 50 worden geacht aan de openbare weg te werken 
In Columbus is het verboden op je veranda te zitten als je niet netjes gekleed bent In Quitman is het voor kippen verboden de straat over te steken 
Het is verboden een etalagepop om te kleden behalve als het raam bedekt is

Hawaii 
Het is verboden alleen gekleed in een zwembroek in het openbaar te verschijnen 
Het is verboden een mangoest te houden zonder vergunning (een mangoest is een soort civetkat)

Idaho 
Dozen met snoep die als een romantisch cadeautje gegeven worden dienen minstens 50 pond te wegen 
In Pocatella is het dragen van verborgen wapens verboden, behalve als ze duidelijk zichtbaar zijn... 
Ook in Pocatello is het voor voetgangers en "motoristen" verboden te fronsen, grimassen te vertonen, bedreigend of somber te kijken, of er depressief uit te zien, omdat dat de reputatie van de stad zou kunnen schaden 
In Wallace is het voor mensen verboden in een hondenkennel te slapen

Illinois 
Mensen die gehandicapt, ziek of misvormd zijn op een manier waardoor ze er walgelijk of afstotelijk uitzien mogen niet in het openbaar verschijnen in Chicago 
In Chicago is het ook verboden om in je pijama te vissen 
In Chicago is het bovendien verboden een poedel mee naar de opera te nemen 
Volgens de staatswet is het verboden Engels te spreken - de officiële taal van Illinois is "Amerikaans" 
In Guernee is het voor vrouwen die meer dan honderd kilo wegen verboden paard te rijden in korte broek 
In Joliet is het verboden de naam Joliet verkeerd uit te spreken (het is Dzjooliejet) In Zion is het verboden honden, katten of andere huisdieren een brandende sigaar aan te bieden

Indiana 
In South End is het voor apen verboden te roken 
In Gary is het verboden het theater te bezoeken na het eten van knoflook (na vier uur ben je weer welkom)

Iowa 
Het is verboden een entreeprijs te vragen voor het optreden van een éénarmige pianist 
In Fort Madison moeten brandweermannen verplicht een kwartier oefenen voor ze naar een brand rijden

Kansas 
Het is voor restaurants verboden kersentaart te verkopen op zondag 
Als een man zijn schoonmoeder mishandelt is dat in Wichita geen grond voor echtscheiding 
In Lang is het in augustus verboden op een ezel door de hoofdstraat te rijden als de ezel geen strooien hoed draagt 
In Natoma is het verboden een mes te gooien naar iemand in een streepjeshemd 
In Topeka is het verboden een eekhoorn lastig te vallen 
In Lawrence is het verboden bijen te vervoeren in een hoed

Kentucky 
Het is voor een vrouw verboden zich in badpak op de snelweg te bevinden, behalve als ze door minstens twee politieagenten begeleid wordt, of als ze lichter is dan 45 kilo of zwaarder dan honderd kilo. Dit geldt overigens nadrukkelijk niet voor vrouwelijke paarden 
Het is verboden vier keer met dezelfde man te trouwen

Louisiana 
Brandweerwagens zijn bij wet verplicht bij elk rood stoplicht te stoppen in New Orleans 
Als je iemand bijt in New Orleans is dat een simpele overtreding - als je dat doet met een vals gebit is dat een ernstige overtreding 
Het is verboden in het openbaar te gorgelen

Maine 
In Portland is het voor mannen verboden vrouwen onder de kin te kietelen met een veren plumeau 
Het hoogste bedrag dat wettelijk met gokken kan worden gewonnen is drie dollar In Rumford is het voor een huurder verboden zijn huisbaas te bijten 
In Waterville is het verboden je neus in het openbaar te snuiten

Maryland 
In Baltimore is het verboden aanrechten te wassen of te schuren, hoe smerig ze ook worden 
In Halethorpe is het verboden langer dan één seconde te zoenen 
Het is verboden oesters te mishandelen 
Het is verboden Randy Newman's liedje Short People voor de radio te draaien 
In Nottingham zijn de inwoners tussen 1 maart en 20 oktober verplicht hun varkens vrij te laten rondlopen

Massachusets 
In Salem is het ook voor getrouwde stellen verboden naakt te slapen in een gehuurde kamer 
Het is verboden een sikje (een goatee) te dragen zonder vergunning 
In North Andover is het verboden speelgoedgeweren te dragen 
Het is verboden te duelleren met waterpistolen 
In Boston is het verboden een bad te nemen, behalve op doktersvoorschrift 
In Winchester mogen vrouwen niet koorddanssen, behalve in de kerk

Michigan 
Volgens een staatswet is het haar van een vrouw eigendom van haar echtgenoot 
In Detroit is het verboden in een auto te vrijen, behalve als hij op je eigen grond staat 
In Clawson is het voor een boer bij wet toegestaan te slapen bij zijn varkens, koeien, paarden, geiten en kippen 
Het is verboden een krokodil vast te binden aan een brandkraan

Minnesota 
Vrouwen riskeren een celstraf van dertig dagen als ze zich als Santa Claus verkleden 
In Minneapolis riskeer je gevangenisstraf als je dubbelparkeert 
Iedere man in Brainerd moet bij wet zijn baard laten staan 
Het is verboden stinkdieren te pesten 
In International Falls, Minnesota is het voor katten verboden honden een telefoonpaal in te jagen 
In het Pine Island-district dient een man zijn hoed af te nemen voor elke koe die hij tegenkomt

Mississippi 
Het is nog steeds wettelijk toegestaan je "bediende" te doden 
In Truro moet een potentiële echtgenoot zijn mannelijkheid bewijzen door tenminste zes merels of drie kraaien te doden
In Natchez is bierdrinken verboden voor olifanten 
In Starr is het verboden de spot te drijven met overheidsgebouwen

Missouri 
In Saco is het voor vrouwen verboden hoeden te dragen die kinderen, dieren of verlegen mensen aan het schrikken kunnen maken 
In St Louis is het voor een brandweerman die dienst heeft verboden een vrouw te redden die niet volledig gekleed is - een vrouw in nachthemd mag niet gered worden 
in Missouri heeft iedereen het "onvervreemdbare recht" dronken te zijn

Montana 
Het is strafbaar voor een vrouw de post van haar man te openen 
Het is verboden films te laten zien waarin strafbare handelingen gepleegd worden In Helena is ongebreideld gegiechel verboden bij wet

Nebraska 
Het is voor een moeder verboden haar dochter te laten permanenten zonder staatsvergunning 
In Waterloo is het voor kappers verboden uien te eten tussen 7 uur 's morgens en 7 uur 's avonds 
In Omaha mogen kappers de borsten van hun klanten niet scheren 
Als een kind in Omaha een boer laat in een kerk kunnen de ouders gearresteerd worden 
Het is voor cafébezitters verboden bier te schenken als ze niet tegelijkertijd een soep klaarmaken

Nevada 
Het is verboden met een kameel op de snelweg te rijden 
Het is voor een man in Nyala verboden voor meer dan drie mensen bier te kopen In Eureka is het voor mannen met snorren verboden vrouwen te zoenen 
Als je op de straten van Elko wandelt dien je een masker te dragen

New Hampshire 
Het is verboden de kleren die je aanhebt te verkopen om een gokschuld te kunnen betalen 
Het is verboden je in een hotel onder een valse naam in te schrijven

New Jersey 
Het is verboden naar een politieagent te fronsen 
In Newark is het verboden ijs te verkopen na zes uur 's middags, behalve als iemand een briefje van de dokter kan overleggen 
Het is verboden soep te slurpen 
In Trenton is het verboden een bedorven augurk op straat te gooien 
In Essex Falls mogen eenden na tien uur 's avonds niet meer kwaken Automobilisten zonder armen hoeven in New Jersey geen tol te betalen

New Mexico 
In Raton mag een vrouw niet in het openbaar paardrijden in een kimono 
Er werden door staatsambtenaren vierhonderd "sexueel expliciete" woorden geschrapt uit Romeo en Julia

New York 
In de stad New York mag een man niet "op een bepaalde manier" achterom kijken naar een meisje - voor straf moet hij dan paarden-oogkleppen dragen 
In dezelfde stad New York misdraag je je ernstig als je als man een andere man groet door je duim tegen je neus te houden en met je vingers te wiebelen 
In Smith Town, New York mogen honden niet langer dan vijftien minuten aaneengesloten blaffen 
In de staat New York is het verboden vanuit een rijdende trolleybus op konijnen te schieten 
In Brooklyn mag een ezel niet slapen in een bad 
Bioscoopeigenaren in New York zijn verplicht elke maand de kauwgom onder de stoelen vandaan te schrapen

North Carolina 
In Ashville is het verboden op straat te niezen 
In Hornytown (...) zijn alle massage-instituten verboden 
Volgens de staatswet moeten stellen die voor één nacht een kamer huren in twee bedden slapen die minstens veertig centimeter van elkaar af staan, en het bedrijven van de liefde op de grond tussen de bedden is streng verboden 
Het is verboden sex te bedrijven op een kerkhof 
Katoenboeren mochten geen olifanten gebruiken om te ploegen of katoen te planten 
Het is verboden melk te drinken in een trein die door North Carolina rijdt 
In North Carolina is het verboden vals te zingen

North Dakota 
In Fargo kun je in de gevangenis belanden als je tijdens het dansen een hoed draagt, en zelfs als je een hoed draagt onderweg naar een plaats waar gedanst wordt 
Het is verboden te gaan liggen en in slaap te vallen met je schoenen aan 
Het is verboden tegelijkertijd bier en pretzels op te dienen in een bar, café of restaurant

Ohio 
In Cleveland is het voor vrouwen verboden leren schoenen te dragen omdat mannen misschien hun ondergoed er in weerspiegeld zouden kunnen zien 
In Columbus mogen winkels op zondag geen cornflakes verkopen 
In Oxford is het voor vrouwen verboden zich uit te kleden voor een foto of schilderij van een man 
In Youngston is het verboden zonder benzine te komen zitten 
Alle huisdieren dienen 's avonds en 's nachts in Ohio een rood achterlicht te dragen

Oklahoma 
Mensen die rare gezichten trekken tegen honden in het plaatsje Normal kunnen gearresteerd worden 
In Schulter is het voor vrouwen verboden naakt te gokken, of in ondergoed, of met alleen een handdoek om 
In Shawnee moeten drie honden schriftelijke toestemming hebben om op privéterrein bij elkaar te komen 
Het is strafbaar vissen dronken te voeren

Oregon 
Het is verboden te baden zonder keurige badkleding, dat betekent dat het lichaam van nek tot knie bedekt dient te zijn 
In Hood's Town mag je alleen jongleren met een vergunning 
Het vrouwenworstelen is in Salem verboden 
In Marion mogen dominees, voor ze gaan preken, geen uien of knoflook eten

Pennsylvania 
In Morrisville moeten vrouwen die make-up willen dragen een vergunning aanvragen 
Dominees mogen geen huwelijken afsluiten als bruid of bruidegom dronken zijn 
Een automobilist die een koppel paarden ziet naderen dient zijn auto aan de kant van de weg te zetten en te bedekken met een doek die de kleur heeft van de omgeving. Zijn de paarden dan nog schrikachtig, dan dient de auto uit elkaar geschroefd te worden en de onderdelen dienen te worden verborgen onder de dichtstbijzijnde bosjes

Rhode Island 
In Providence is het verboden op zondag een tandenborstel en tandpasta aan dezelfde klant te verkopen 
Het is verboden augurkenzuur op een kar te gooien 
In Newport is het verboden na zonsondergang een pijp te roken

South Carolina 
Iedere burger mag zijn geweer mee de kerk in nemen 
Er mag geen paard Fountain Inn binnen, behalve als hij een broek draagt 
In Charleston moeten alle karrepaarden luiers dragen

South Dakota 
Het is verboden in een kaasfabriek te gaan liggen en in slaap te vallen 
Films waarin politieagenten worden geslagen of onheus worden behandeld zijn verboden

Tennessee 
Het is verboden vissen te vangen met een lasso 
In Dyersburg is het voor vrouwen verboden mannen uit te vragen 
In de restaurants van Memphis is het verboden taart te geven aan andere klanten het is ook verboden de onopgegeten taart me naar huis te nemen. Alle taart dient ter plekke te worden opgegeten. 
In Memphis is het voor kikkers verboden na elf uur 's avonds te kwaken

Texas 
De complete Encyclopeadia Brittanica is verboden in Texas omdat het een formule bevat voor het thuis brouwen van bier 
Een recente anti-misdaadwet stelt dat de misdadiger zijn slachtoffer 24 uur vantevoren dient te waarschuwen, mondeling of schriftelijk, en dat de misdaad daarbij duidelijk omschreven dient te worden 
In El Paso dienen kerken, hotels, vergaderzalen, café's en andere openbare ruimtes voorzien te zijn van spuugbakken die een aanzienlijke hoeveelheid spuug kunnen bevatten 
Het is verboden andermans koe te melken 
In Houston is het verboden op zondag Limburgse kaas te verkopen 
In LeFors is het verboden al staande meer dan drie slokken bier te drinken 
In Antonio mogen apen niet met de bus mee

Utah 
Vogels hebben op alle snelwegen altijd voorrang 
Een man is verantwoordelijk voor elk misdrijf dat zijn vrouw pleegt in zijn aanwezigheid 
In Monroe moet het daglicht zichtbaar zijn tussen twee dansende partners 
In Salt Lake City mag een oningepakte ukelele niet op straat vervoerd worden

Vermont 
Vrouwen mogen alleen een kunstgebit dragen na schriftelijke toestemming van hun echtgenoot 
Het is verboden het bestaan van god te ontkennen 
Het is verboden onder water te fluiten

Virginia 
In Richmond is het verboden een munt op te gooien om te bepalen wie er in een eetgelegenheid een kop koffie zal betalen 
In Norfolk riskeer je zestig dagen cel als je een vrouw een tik op haar achterste geeft 
Er is een staatswet die corrupte omkoperij-praktijken verbiedt door iedereen behalve verkiezingskandidaten 
In Lebanon is het verboden je vrouw uit bed te schoppen 
In Norfolk mogen kippen vóór acht uur 's morgens en ná vier uur 's middags geen eieren leggen 
In Charlotte moet een paard een luier aan als hij een kar trekt

Washington 
Een vrouw die in een bus of trein in Seattle op de schoot van een man gaat zitten zonder dat er een kussen tussen hen zit riskeert zestig dagen cel 
In Auburn is het verboden maagden te ontmaagden, welke leeftijd ze ook hebben, en of ze getrouwd zijn of niet. Je kunt er vijf jaar cel voor krijgen... 
Het is verboden te doen alsof je ouders rijk zijn 
In Ellensburg is het verboden met een paard een café binnen te gaan 
In Bellingham mag een vrouw onder het dansen niet meer dan drie stappen achteruit doen

West Virginia 
In Nicholas County is het verboden vanaf de kansel grappen of humoristische verhalen te vertellen tijdens een kerkdienst 
Dokters en tandartsen mogen hun patiënten alleen verdoven als er een derde bij aanwezig is 
Het is verboden in een trein te dutten

Wisconsin 
In St Croix mogen vrouwen niets roods dragen in het openbaar 
Het is verboden het haar van een vrouw te knippen 
Het is verboden te zoenen in een trein 
Je mag alleen kaas maken als je een kaasmakersvergunning hebt - Limburgse kaas mag alleen gemaakt worden door iemand met een meesterkaasmakersvergunning

Wyoming 
Het is verboden in een theater of een bioscoop een hoed te dragen die het zicht van anderen belemmert 
Het is voor vrouwen verboden dichter dan één meter bij een bar te staan als ze drinken

Voer genoeg dus voor de overbetaalde grote  lichten die ons besturen om de kassa nog iets harder te laten rinkelen.

@Roger, :-) :-) :-) een pakske bijkomende poenpakpunten. Feitelijkbrengt ge de mannekes op slechte gedachten....

Hoog tijd dat iemand een App'tje maakt met de GAS-boete-overtredingen per gemeente.

;-)

Roger, pas maar op of ge krijgt een gas-boete voor lange lijstjes posten.

Eigenlijk is het simpel, toch.
Criminele feiten afstraffen met effectieve gevangenisstraffen.
Geen plaats in de geveangenissen is zever, er is nog meer dan genoeg plaats.
Steek ze wat korter bijeen, een stuk of drie per cel ipv één.
De fitnessruimtes bieden ook nog veel plaats.
Het hoeft geen vakantiekamp te zijn, maar een straf, snappie.
Bespaar op kosten, water en brood is voldoende.
De luxe-editie van de petoet maakt duidelijk geen indruk, want velen keren er vrij vaak en vlug terug.
Zorg er dus voor dat ze niet meer WILLEN terugkomen.


Zijn de crimineeltjes te jong, pak de ouders aan voor de slechte opvoedingof het verwaarlozen van hun kind.
Eerste delict, een verwittiging, tweede delict : weg met het kindergeld voor dat kind.
Ze zullen hem dan wel in de mot kunnen houden.

Blijkbaar zien de politici niet in dat de hele boel ontspoort door er watten onder te leggen.
 

Laat ons eerlijk zijn, het gaat niet langer over het bestrijden van overlast, in welke vorm dan ook.

De steden en gemeenten voelen de crisis en de pensioenlasten stevig en het ziet er niet naar uit dat Vlaanderen het probleem voor hen zal oplossen. Dus moet er enerzijds bespaard worden en anderzijds nieuwe bronnen van inkomsten aangeboord.

Een verhoging en verstrenging van GAS-boetes is zo'n ideale manier. In naam van de openbare orde en lieve vrede en zonder nieuwe belastingen te heffen. Zij die moeten betalen, zullen het wel verdiend hebben zeker ?

Als Mechelen al jongerenoverlast had willen aanpakken, hadden ze misschien niet een bonte selectie van jeugdwerkers, NERO-personeel, ... moeten ontslaan in de eerste plaats.

Dus haal vooral aan hoe het kan helpen de toch oh zo ontspoorde jeugd in toom te halen, het is koren op de molen van het huidig stadsbestuur.

Dus, wie z'n vuilzak een dag ( of avond ) te vroeg buiten zet hoeft geen gasboete te vrezen, immers: eerst komt er bemiddeling, eventueel een alternatieve straf, of een begeleidingstraject? Hmm, ik ben curieus

Ge kunt het altijd eens proberen maar weet ons dan iets te zeggen hé Christophe. En ook hoevel dat het kost.

Zal moeilijk gaan, wij maken geen gebruik van de Mechelse vuilnisophaaldienst 

Taksen, taksjes, belastingen, accijnzen, retributies, taksen op het verbruik van drinkwater en distributiekosten van Eandis, GASboetes, nog nieuwere taksen en nog hogere accijnzen (uiteraard allemaal "in het belang van de gezondheid" of onder het mom van.... )

 

das een goei Roger, die raad zal ik onthouen. Ge vergeet nog te zeggen dat er ook taksen zijn op het gebruik van de zon, en taks op het laten aflopen van regenwater naar de dijle. Allemaal dingen waar ge niet echt iets aan kunt doen, taks om uwe kak op te vangen en taks om die nadien ook door te spoelen

Nu beginnen de Mechelse zangers ook al te protesteren tegen de gasboetes !

Vettig Jeanke (Brikkeljon Bluesband) - Gasboete hier, Gastboete daar

;-)

Caroline zit precies een beetje in de shit. Ze kan natuurlijk nog altijd proberen om het in kleinen Toebak zijnen nek te schuiven. Ze moeten ons geld terug geven, zo simpel is dat.