Brouwerij Het Anker pakt (opnieuw) uit met fiets- en wandelzoektochtNa het succes van de vorige editie pakt de Mechelse brouwerij Het Anker opnieuw uit met de Gouden Carolus Fietsroute alsook met een volledig vernieuwde wandelzoektocht. Vanaf 1 juni tot en met 30 september kun je wandelen en fietsen langs Vlaamse (water-)wegen en op zoek gaan naar bekende en minder bekende plekjes.

Het Anker werkt opnieuw samen met Toerisme Rupelstreek-Vaartland. De organisatoren tekenden een fietsparcours uit van 25 kilometer langs de mooiste plaatsen in en rond Mechelen, via de Gouden Carolusfietsroute die op het fietsknooppuntennetwerk is geënt.

Voor de wandelzoektocht, die volledig hernieuwd werd, deed Het Anker beroep op de opleiding Toerisme en Recreatiemanagement van de Hogeschool Thomas More Mechelen en van Pasar.  Een wandeling van 4 kilometer brengt de deelnemers door het historische hart van Mechelen en toont de bekende en minder bekende Mechelse plekjes.

De kinderen die hetzelfde parcours afleggen, krijgen er een ludieke foto-opdracht bovenop wat het een ‘spannende ontdekkingstocht’ moet maken.

De fiets- én wandelroutes gaan gepaard met (foto-)vragen en ene al wat moeilijker dan de andere. De correcte inzendingen maken kans op interessante prijzen zoals vakanties, verblijfsarrangementen, Pasar-abonnementen, een ‘driegangen-menu van de brouwer’ en andere waardevolle prijzen. Elke betalende deelnemer krijgt bij inschrijving ook een Anker-gadget.

Je kunt deelnemen vanaf 1 juni tot en met 30 september.

Op de startdag op zaterdag 1 juni organiseert Het Anker in de voormiddag gratis randanimatie en krijgen de deelnemers gratis koffie en een Mechelenkorn-boterham, zolang de voorraad strekt.

De deelnamebrochures voor de fiets- en wandelzoektocht kosten elk € 7 (Pasarleden betalen € 5). Wie aan beide tochten deelneemt, betaalt € 14 euro (Pasarleden € 10).

De brochures vind je in Mechelen bij Brouwerij Het Anker, Guido Gezellelaan 49 in Mechelen, UiT in Mechelen, Hallestraat 1-46. En bij Dienst Toerisme Rupelstreek-Vaartland, Sasplein 18 in Klein-Willebroek.

Als nu ook het weer wat mee wil werken, valt er dra weer fijn te wandelen, fietsen en... genieten!

Meer info: www.hetanker.be

tekst: © Markec
beelden: © Het Anker

Geachte, Ik heb reeds 3 maal de fietszoektocht gereden en 3 maal heb ik vastgesteld dat

voor vraag 7 in het centrum van Muizen telkens een andere situatie zich voordeed, is deze

vraag nog wel relevant of werd deze reeds gannuleerd?

Een vraagje in verband met de schiftingsvraag: Wordt vanuit het Anker de volledige route

(Vaartland route = 48 Km)gereden met bezoek aan de 4 belevingsbordjes, of is de vraag :

Van het Anker naar de 4 belevingsbordjesen vandaar terug naar Het Anker, of kan u zeggen

over hoeveel kilometer het ongeveer gaat?

Hopende een antwoordje van U te mogen ontvangen dank ik U reeds bij voorbaat

                                                        Temmerman Hubert

Beste Hubert,

Ik denk dat je hiervoor best de brouwerij zelf contacteert via info@hetanker.be.
Maar ik speel je vraag ook alvast aan hen door...


Succes!

Groetjes,
Mark