Thuis van een (zonnige) kouwe kermis...

met categorie:  

   

   

(foto's: Jan Smets)

Op Paasmaandag verzamelt Mechelen zich in Leest.  Da's al jaren zo; en dat was ook dit jaar niet anders. De (winter)zon kleurde alles wat gezelliger in, en deed de soms bittere kou vergeten. Iedereen snakt naar lente en buitenlucht, en Posse-Leest maakte dat niemand van 'een kouwe kermis' thuiskwam....

De boerkes smelten van vreugd en plezier...  Van iets anders smelten was bij deze editie uitgesloten.  En toch: het was vandaag op de koppen lopen in ons fraaie Zennedorp.  Misschien was er nét een ietsjepetietsje minder volk dat door de Leestse straten struinden: maar geen nood: het was gezellig druk, en mensen genoten van de zon die de grijsheid van de voorbije weken toch een beetje leek te doen vergeten... 

Ik presenteer je graag een fotocollage van hét voorjaarsevenement in de Mechelse rand, dat samen met de Hombeekse plantjesbeurs tot dé buitenactiviteit op de Maneblusserskalender aangestipt staat.

 

       

 

 

  

Dit jaar was de vetten os vervangen door vette Marie... 

 

   

  

  

  

 

  

   

  

 

  

Op een groepstentoonstentoonstelling in het vroegere gemeentehuis, exposeren onderandere Inge De Wit en Chris Dewals...

 

  

 

In de Sint-Niklaaskerk staat Sint-Cornelius tussen de Paasbloemen...

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In ons mooie dorp Leest, deelgemeente van Mechelen, daar was "Posse Leest", Jan Smets heeft daar dan ook een mooie reportage van gemaakt, tevreden organisatie, tevreden standhouders, tevreden bezoekers, een mooie herinnering.

 

Wij waren er ook en wij vonden het ook geslaagd! De ambachtelijke kraampjes hebben mij erg bekoord en ben dan ook met een aantal lekkere en mooie dingen naar huis gekomen. Een leuke dag hebben we gehad.

 

En vooral een dikke mercie aan de lieve mensen van vers en gezond voor hun gastvrijheid om onze auto te mogen parkeren .

Prachtige foto's Jan, spijtig dat de late feestvierders 's nachts niet naar huis kunnen gaan zonder de nodige schade aan te richten, anders was het succes volledig.

 

Nog wat betreft de late feestvierders, ik wil ze zeker niet veralgemenen, er zijn er meerdere die rustig huiswaarts keren, dit mag dan ook gezegd worden.

Wreed handig, zo ne Altijd-Overal-Jan.

Ge moet uwe zetel niet meer uit.

;-)

 

Klopt, Leest is groot onder de "kleintjes"

Amaj Swa, wa zêdde goa bloave plekke ? Toch ni oep de lappe gewest zekers.-)