Spiegeling...

met categorie:  

(foto: Jan Smets)

...en toch blijf ik het een wat lichtelijk vreemde spiegeling vinden: onze toren 'ingelijst' tussen de strakke lijnen van het Huis van de Mechelaar... 

 

 

Sint-Rombout is hiermee de naaste buur geworden van het stadhuis, in de Befferstraat.  Gek eigenlijk, daar je Hem op deze plaats niet echt zou verwachten.   En toch levert dit een merkwaardige en  leuke combinatie op: de moderne vormgeving van het Huis in contrast - of zo je wil: in dialoog - met de gotische stijl van ons stadhuis, en zich daarin vrijpostig binnendringend: onze Stedelijke Trots.  Of: zoals het zijn reputatie betaamt: altijd en overal aanwezig zijn, als eeuwige stadswachter - steengeworden visioen, rots in de branding en tijdloos zijn stempel drukkend op dit stadje onder hem.

 

...een mijmering van een passant....

 

 

 

 

 

 

 

 

Goed dat dit ook nog even op een schijfje werd vastgelegd want ik lees vandaag weer in een gazet dat onzen toren weer bijna in de fik stond.-) 

Heel mooi gevat én verwoord Jan !