Speelgoedmuseum eert knuffels met expo ‘Van poeslief tot beresterk’Samen met de start van de Paasvakantie, gaat bij Speelgoedmuseum Mechelen een nieuwe tentoonstelling van start: ‘Van poeslief tot beresterk’. De knuffel was en is vaak de beste vriend én ultieme troost van elk kind. Wie sliep er niet met een teddybeer of andere dierbare knuffel? En wat was afscheidnemen, eens ouder, soms nog moeilijk. Herkenbaar? Ja, dat kan!  Vanaf 30 maart kun je tal van speelgoeddieren komen bewonderen in het Speelgoedmuseum en ja dan neen herinneringen ophalen.

Sommige van de aanwezige knuffelbeesten in de expo vertonen nog onuitwisbare ‘sporen’. De knuffels en speelgoeddieren worden getoond in allerhande taferelen: op de Noord- en Zuidpool, in de jungle of in een sprookjesachtige wereld. We ontmoeten beroemdheden zoals Samson, Monchhichi, Furby, Garfield, de beer van Mister Bean, beertje Paddington, My Little Pony, de Muppets, Nijntje, Baloe de beer, Goudlokje en de drie beren,...

De ‘teddybeer’ is de populairste van alle knuffels, hij dankt zijn naam aan de Amerikaanse president Theodore ‘Teddy’ Roosevelt. Waarom is hij zo populair? En wat was ook alweerhet verhaal achter het succes van Winnie De Poeh en hoe zat dat met Beertje Paddington? Je komt het aan de weet bij ‘Van poeslief tot beresterk’. Maar ook zie je hoe een knuffelbeer gemaakt wordt.Van poeslief tot beresterk’ laat kinderen spelenderwijs de dierenwereld ontdekken. Zo kunnen ze trachten dierengeluiden te herkennen, moeten ze het gepaste skelet zoeken van de dino’s en komen ze te weten waar de ijsbeer woont.

De expo richt zich behalve op kinderen, ook op de papa’s en mama’s en gewoon iedereen die ooit die onmisbare knuffelbeer moest vaarwel zeggen. Die laatste categorie bezoeker kan vast tal van jeugdherinneringen ophalen...

                      

Van poeslief tot beresterk’ is te bezoeken vanaf 30 maart t/m 31 augustus, tijdens de openingsuren van Speelgoedmuseum Mechelen, dagelijks behalve op maandag, Nekkerspoelstraat 21, Mechelen. Gratis voor kinderen jonger dan 3 jaar, kinderen van 3 tot 12 jaar betalen € 5,50, vanaf 12 jaar: € 8.

Meer info: op telefoonnummer 015 55 70 75 of via info@speelgoedmuseum.be en op de webstek van het Speelgoedmuseum of de facebookpagina.


beeldmateriaal: © Speelgoedmuseum