Soep aan huis met de bakfiets!

met categorie:  

(foto's: Jan Smets)

Gezond eten, transitiegroepen, een Leestse hoveniersfamilie die rechtstreeks van het veld aan huis levert, maatlijdoverschotten delen met de buren met 'thuisafgehaald'...: Het zijn maar enkele voorbeelden van hoe mensen bewuster bezig zijn met hun voeding.  'Soeper' van de broers Van Horebeek speelt hier helemaal op in...

 

De broers Gunter en Werner Van Horebeek leveren sinds een drietal weken verse soep aan huis met een bakfiets. De tijd leek rijp voor dit concept...

 

Zaakvoerder is de 38-jarige Gunter Van Horebeek. 

 

Het is een droom die ik al had als twaalfjarig kind.  Eigenlijk ben ik informaticus, maar toen mijn bedrijf na 15 jaar sloot, stond ik op straat.  Het oude idee is beginnen rijpen.  Mijn schoonzus, Sofie Bollen, had vorig jaar het plan opgevat voor een éénmalige soepbar.  Met mijn oudere broer Werner, die nu zorgt voor de communicatie en de publiciteit, ben ik beginnen brainstormen, en dit heeft geleid tot 'Soeper'.  Het plaatje klopt.  De tijd is er rijp voor, en het is puur lokale economie.  Ik werk vanuit mijn eigen huis, en kan overdag zorgen voor mijn kinderen...

 

Soeper past volgens het duo helemaal in de tijdsgeest.

 

 

We merken dat mensen op zoek zijn naar kwaliteit, naar gezonde alternatieven voor het broodje om de hoek en naar seizoensgebonden producten. Alleen met onze tomatensoep maken we hierop een uitzondering.  Door onze verse soepen spelen we in op een trend.  Zeker speelt ook nostalgie mee.  In Antwerpen bestaat al langer een soortgelijk bedrijfje ('Soepmie').  Maar in Mechelen is dit nieuw.

 

De klanten van Soeper zijn particulieren en kleine of middelgrote bedrijven, zoals bijvoordbeeld een architecten- of een advocatenburo, een kleine KMO...  De soep kan na eenvoudige bestelling via de website (die door de broers 'het kloppende hart' van het bedrijfje wordt genoemd) afgehaald worden in de Cederstraat 36 in de Hanswijkenhoek.  Vanaf vier porties wordt de soep gratis geleverd per bakfiets, en dit tussen 9 uur en 12 uur.  Groepsaankopen zijn perfect mogelijk.

 

                                  

 

Onze bakfiets hebben we pas sinds vorige donderdag.  Met de hevige sneeuwval kreeg ik een mooie test voorgeschoteld.  Maar ik ben in mijn opzet geslaagd: al de soep is geleverd geraakt!

 

De soepen die Gunter allemaal eigenhandig bereid in zijn eigen keuken, zijn zowel klassiek als gedurfd.  Steeds kan gekozen worden tussen twee soepen.

 

 

Ik stip ook graag aan dat we milieubewust werken.  Niet alleen door het gebruik van een bakfiets, maar ook doordat mensen hun eigen potten en dozen meebrengen wanneer ze hun soep komen afhalen.  Zo zorgen we niet voor extra afval...

 

www.soeper.be

soeper@soeper.be

Cederstraat 36

 

 

 

 

 

 

 

Voordeel :

Produkten komen uit eigen streek !

Alles kan in een soep worden gedraaid.  Niet enkel die "lelijk-uitziende" groenten met een vlekje meer, die massaal worden afgekeurd en weggegooid in al die veiligen omwille van "niet-verkoopbaar", maar ook - niet vergeten - de vergeten groenten !

Produkten moeten niet getransporteerd worden van de andere kant van de wereldbol !

Een win-win-situatie, dus.

:-)

Prachtig! Een gezond initiatief, in alloe opzichten. Veel sukses!

Mooi mooi mooi! Dergelijke zaken mogen er meer komen, wat mij betreft!
Is de soep warm als deze wordt geleverd?
Ik wens jullie veel succes en een bloeiende zaak waarvan je dagdagelijks kan genieten!!

Doet mij terug denken aan de grote jaren van de soepboeren. De grootste zal wel " Soep van Boom " geweest zijn zeker. Die kwam met zijn soepke wel niet uit Boom maar uit Antwaarpe. In die tijd was er in Anderlecht de jaarlijkse verkiezing van de Vetten Os en Van Boom had er een patent op om die ieder jaar te kopen. Als reklame kon dat tellen. En hier in het Mechelse had " Soep Smets " uit walem ( toch geen familie van ... zeker ? ) ook wel iets in de pap te brokken. De Metalurgia aan de Zeutestraat zal wel één van Smets beste klanten geweest zijn denk ik. Dagelijks twee grote ketels werden daar afgeleverd. Goei verse soep. Wat Smets niet verstond was dat hij op donderdag slechts één ketel moest leveren in plaats van de gebruikelijke twee. Dat het aan zijn erwtensoep met varrkensvlees te wijten was heeft hij nooit begrepen. Wij trouwens ook niet.

Toch wens ik de Gunter succes met zijn ondernemen dat enkel zal kunnen lukken als hij de gieren weg houd van zijn kar.-)