jonge Maneblussers: Kadodder organiseert tekenwedstrijd!

met categorie:  

  

(foto's: Jan Smets  -  Illustratrice Marijke Meersman en haar creatie...)

We zullen het geweten hebben!  Op 13 maart wordt het boek 'Kadodder en de bijenkoningin' officieel gelanceerd.  Dat Kadodder het guitige, gevleugelde mascottefiguurtje van het Tivolipark is, moeten we zeker het jonge volkje niet meer uitleggen...Dat het leuke symbool van het park uit de tekenpen kwam van illustratrice Marijke Meersman, weten er misschien minder?  Feit is dat ze Kadodder heel mooi en fantasierijk vorm wist te geven.  Overal in het opgewaardeerde park kom je hem tegen, waar hij een oogje in het zeil houdt - helemaal in de lijn van de waarden die hij uitdraagt: respect en liefde voor natuur, milieu en het leven in al zijn facetten.  De nog altijd waanzinnig populaire jeugdauteur Marc de Bel ging samen met Marijke aan de slag om een boek over Kadodder te maken...   En aan de voorstelling van dit boek is een toffe tekenwedstrijd verbonden...

 

Over Kadodder werd al eens een CD op de markt gebracht, waaraan Kris de Bryune als songwriter  zijn medewerking verleende.   Het educatieve verhaal dat Kadodder brengt wil men nu ook via een boek toegankelijker maken voor het jonge volkje.  De creatieve samenwerking tussen de tekenares Marijke Meersman en schrijver Marc de Bel, heeft geleid tot 'Kadodder en de bijenkoningin'...

 

(foto: website Marc de Bel   www.marcdebel.be    )

 

Om deze lancering nog wat meer in de verf te zetten wordt een tekenwedstrijd georganiseerd.  De mooiste creaties vallen in de prijzen.  In totaal worden drie exclusieve Kadodder-pakketten weggeven, én is er daarbovenop nog een ontmoeting met Marc de Bel en Marijke Meersman! 

 

De jongste Maneblussertjes die een leuke tekening van Kadodder maken, worden uitgenodigd op een voorlees-en signeersessie met beide auteurs.  In het Kadodder-pakket voor de mooiste creaties zitten het nieuwe boek, de CD en nog enkele andere verrassingen.  Er zijn drie leeftijdscategorieën: -7 jaar; 7-9 jaar en + 9 jaar.

 

 

De tekening moet voor 9 maart opgestuurd worden naar: Kadodder, Grote Markt 21.

Alle tekeningen krijgen een mooi plaatsje in Tivoli.  

Méér info over deze voorleessessies en wedstrijd:  annevanderauwera@mechelen.be