de sterkte van de eenvoud...

met categorie:  

(foto: Patrick Hattori)

Eén beeld zegt soms meer dan duizend woorden.  Daarstraks had ik een toffe ontmoeting met Patrick Hattori - al jaren één van de bekendste persfotografen die in het Mechelse rondlopen.  Hij is niet alleen één van de bekendste, maar ook één van de meest getalenteerde.  Trefzeker weet hij het essentiële te vatten in zijn plaatjes.  Zijn fotografisch werk is puur en eerlijk.  Patrick heeft de gave van het 'écht' kijken, en weet dit ook vast te leggen in ongekunstelde, maar toch originele composities.  Deze 'sneeuwfoto' is één van de mooiste - zo niet hét meest sprekende en knapste plaatje dat ik  deze dagen zag van onze ondergesneeuwde stad.  Het werd geschoten op de Grote Markt.  Het behoeft geen uitleg.  Het beeld spreekt voor zichzelf....

 

Patrick werkt voor de Gazet van Mechelen.  In zijn persfotografie probeert hij telkens iets 'méér' te leggen.  Zelfs het meest banale onderwerp of het zovéélste portret, tracht hij op eigen-wijze manier te vereeuwigen.  Hij legt de lat hoog.  En hij hoopt dat de krantenlezer dit ook ziet. Al heeft hij er vertrouwen in.  De lezer hoeft niet onderschat te worden. 

 

Patrick zal niet zomaar 'plaatjes' leveren bij de 'praatjes'. Tekst en beeld dienen mekaar te versterken en in dialoog te gaan. Het blijft voor hem een uitdaging om deze kwaliteit steeds na te streven. 

 

 (foto: J. Smets - Patrick aan 't werk)

 

Deze dagen ging hij ook regelmatig de straat op om wintertaferelen vast te leggen.  Niet steeds moet gewacht worden op een seintje om 'ergens' een foto te gaan schieten.  Patrick ging zélf op zoek.  Niet alleen bovenstaande foto wist me te 'pakken'.  Ook de volgende beelden troffen me:

 

(recente straatfoto's van Patrick Hattori)

 

Bij een koffie die de winterkou even deed vergeten, hebben we gepraat over (pers)fotografie, kranten,  'kijken'.... Boeiend en leerzaam.  Patrick is een talent om te koesteren - een fotograaf om 'U' tegen te zeggen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De dame met de paraplu vind ik schitterend.

Alsof ze de sneeuw, voor haar voeten, laat smelten.

:-)

Wat ben ik blij Jan dat je het werk van Patrick eens in het daglicht zet. Hij is inderdaad een geweldige fotograaf ! 

sterke titel bij zeer originele foto.

je moet het maar zien.

Mechelen blijft verrassen

 

 

Inderdaad heel sterke foto's!

Voor wie meer wil zien, kijk op http://www.patrickhattori.be/

florisla bedankt voor de link, prachtige foto's!