pluim voor geëngageerde jongeren!

(foto: Jan Smets)

Ze stonden haast te verkleumen in de bijtende kou, de sneeuwbuien trotserend...  Maar hun aanstekelijke glimlach verdween er niet bij: Siel Swinnen en Hanne Vandenbussche, twee jongeren die het engagement op zich hadden genomen om op de zaterdagmarkt stiften te verkopen ten voordele van de Damiaanactie.  En zoiets zien geeft me een warm en deugddoend gevoel!  Jonge mensen die zich inzetten voor de wereld rondom zich: chapeau!  Dan verdwijnen cynisme en pessimisme als euh - sneeuw voor de zon, en kan ik het niet nalaten om dit nieuws-in-de-marge te verheffen tot hoofdpunt! 

Ze deden het niet alleen...  Net zoals Siel en Hanne waren nog andere 16- à 17 jarige jongeren marktgangers aan het aansporen om hun steentje bij te dragen voor hun gekozen project..

 

We zijn met zes groepjes van telkens zo'n drie à vier jongeren op pad.  We horen bij de jeugdgroep  JIP-Coloma, en verkopen pakketjes met vier stiften voor de Damiaanactie, die zich dit jaar engageert voor de bestrijding van TBC en berglepra.  Onze motivatie?  We hebben het hier zo goed, maar da's niet overal zo.  Daarom zetten we ons hier graag voor in.  Hopelijk vlot de verkoop...

 

Mooi zo!

 

 

En wat verder staan weer andere jongeren die wat anders aan de man proberen te brengen.  Het zijn Tineke Robyns en Frederick Janssens.  Zij vertegenwoordigen het Rode Kruis dat zich inzet voor een zorghotel in Zuienkerke...

 

 

Een winterse kouwelijke zaterdagochtend...  We trachten allemaal naar licht en wat warmte.  Maar voor een streepje zon zorgen deze jonge mensen.  En dat is het vermelden waard!  overwaard...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mechelen 1952

Goed dat de inzet van deze jongeren in de kijker wordt gezet.

zoiets zou beter een beetje meer aan bod komen in de kranten, maar ja, daar is niet veel sensationeels aan. bravo dametjes

@ Malenie :

Voor Goed Nieuws hebben wij de Blog.

:-)

Yes yes yes, JIP doet het weer en nog steeds!

 

Goed gedaan dames en heren!