Nieuwjaarsreceptie onder winterzon

met categorie:  

  

     

(foto's: Jan Smets)

Veel volk, veel gezelligheid..., en Gunther Neefs die zorgde voor de muzikale noot: de jaarlijkse Nieuwjaarsreceptie op een koude, met een flinterdun sneeuwlaagje bedekte Grote Markt was weerom een succes.  En boven het hele gebeuren knipoogde een deugddoende winterzon...

  

  

      

      

     

  

  

  

     

     

      

      

   

         

  

      

  

  

  

      

    

  

 

In een korte maar krachtige speech verbloemde burgemeester niet dat 2013 moeilijk zou zijn, en dat de tering naar de nering zal moeten worden gezet.  Scherpe keuzes zullen gemaakt moeten worden, en men zal creatief dienen te  zijn.  Toch moeten we niet angstig zijn en doorvechten.  Met een brede coalitie zal er gewerkt worden aan perspectieven, en zullen ook kansen gegeven worden aan zij die het moeilijker hebben. 'Stilstaan is evenwel achteruitgaan'.  Dynamisme is nodig.

Ook riep hij de Mechelaars op om zéker dit jaar fier te zijn op onze stad.  Dit jaar gaat immers de Cavalcade uit (met een Ros Beiaard dat ouder is dan dat van Dendermonde, en véél meer...).  We moeten ons allemaal engageren om er iets moois van te maken.  'Mis ze niet! Het is een 'plicht' om te gaan kijken!

Nieuwjaar is ook tijd om goeie voornemens te maken.  Ook als stadsbestuur.  Bart Somers wenst ons allen een schitterend Mechelen toe, met meer oog voor de zwaksten.  Mechelen moet een solidaire stad worden!

Daarop diende geklonken....

2013 is ook in Mechelen nu volop gestart.

 

 

 

 

 

Meer hierrr...

Mooi verslag Jan, en ik vond het fijn je gisteren gezien te hebben.
En Paul, ook mooie foto's, op een paar sta ik er heel erg anoniem op (vind ik leuk!).
Verder vond ik leuk om even Bart Somers te hebben gesproken.
En aan alle mede-bloggers: bij deze: beste wensen!

 

gezellige sfeer, korte maar goeie toespraak, swingende muziek, leuke mensen, ... de foto's vertellen eigenlijk alles

Het was koud maar gezellig op de Grote Markt... Weer wat kunnen bijkletsen, met een aantal mensen, soms kort, soms wat langer, over vanalles en nog wat... gelachen... gezien & gehoord  dat de Gunther dat  nog altijd goed kan...

ja, 't was fijn !
En zoals Els al opmerkte de foto's spreken eigenlijk voor zich ;-))

Dit jaar konden we er niet bij zijn, met zen tweetjes 'gezellig' ziek zijn.
Ik heb deze ochtend de toespraak van Somers gehoord. Toch opmerkelijk dat een lokaal burgervader een inhoudelijk zoveel interessantere toespraak kan houden dan Albert de tweede koning der belgen.

Maar ja Bart somers is eigenlijk ook niet zomaar elke burgemesster.