Klinkers aub!

met categorie:  

Vanochtend op de website van GVA staat volgend artikeltje:

Voor de derde keer in korte tijd heeft een auto zich aan het Huis ten halve in Hombeek (Mechelen) vastgereden in de Zepstraat. De vroegere afslag is recent een doodlopend stukje straat geworden, en veel bestuurders blijken dat nog niet te weten.

Omdat de straat erg smal is, bestaat het risico dat bestuurders zich vastrijden in de modder. Een buurtbewoner had daar in onze krant al voor gewaarschuwd. "Je zou het probleem nochtans gemakkelijk kunnen oplossen door op die laatste strook van een tiental meter ook klinkers te leggen", zegt toekomstig gemeenteraadslid Jan Verbergt (N-VA).Woensdagavond, als hij zoals alle andere verkozen Mechelse raadsleden de eed aflegt, zal hij de vraag alvast formuleren aan zijn partijgenoot Bart De Nijn. Die wordt de komende zes jaar schepen van Openbare Werken.

Een bestuurder die niet ziet dat dit een doodlopend stukje straat van 50 meter lang is , ja, wat moet men daarvan denken.

Die rijdt dan maar in de modder om zijn stommiteit niet te moeten erkennen inplaats van gewoon achteruit te rijden.

Waar nu nog modder is moeten nog aanplantingen komen. Het ganse kruispunt Huis ten Halve is een voorbeeld van heraanleg en van groenvoorziening. Er staan al een dertigtal bomen, de andere aaplantingen komen nog. Dus geduld, die aanplantingen zullen die verdwaalde bestuurder wel tonen dat hij niet verder mag (ik schrijf niet "kan" want er zijn van die ... die nog liever de planten overrijden dan 50 meter achteruit te rijden.

Er liggen trouwens nog "varkensruggen" klaar om geplaats te worden waar het nuttig is. 

Laat men dus eerst het kruispunt volledig afwerken.

Leg het vol klinkers... waarom willen sommigen toch zo graag overal stenen en geen groen? Mogelijk een autobestuurder die het kruispunt nog niet gezien heeft vanop zijn fiets of op zijn voeten. En vanuit de auto ziet men het stukje weg voor zich, niet het ganse kruispunt, dus een erg beperkt (in)zicht. 

De heraanleg van de Bankstraat-Zepstraat-Gijsbeekstraat is twee jaar bestudeerd door allerlei diensten en specialisten. Er zijn meerdere hoorzittingen geweest waarbij honderden mensen aanwezig waren. Er zijn vele aanpassingen gedaan op vraag van de bewoners.  De meesten, bijna allemaal, zijn heel tevreden met het resultaat. Een mooie, veiligere straat waarbij autos en fietsers en voetgangers elk veilig zijn als ze zich houden aan de regels.

Beste gemeenteraadslid, laat het zoals het is, doe nog vele nuttige interpelaties in het voordeel van de bewoners van Hombeek, niet van auto's. En respecteer de wil van de bewoners.

 

tja, mensen moeten maar leren naar verkeersborden te kijken en niet denken dat ze het dan alsnog beter weten ...

@ homorik

Sommige plaatstaalberijders kunnen blijkbaar niet verder kijken dan hun neus lang is. Er zijn er, die op hun weg naar de Grote Markt in Mechelen, dagelijks in de Merodestraat de drie verbodsplaten negeren en  zich sluiks en goed beseffend dat ze in overtreding zijn, tot op die plaats wagen. Indien er dan toevallig een flik staat die hen tegenhoudt, dan trachten ze deze heilige hermandad wijs te maken dat ze die platen niet hebben opgemerkt meneer de polis.

Dat soort mensen (eerder zeikerige egoïsten te noemen) zijn dan de eersten om de flikken in hun stamkroeg - waar ze meestal het hoge woord voeren - met alle zonden Israëls qua regelneverij te overladen . Die verbodsplaten hangen daar niet voor niets!  Indien we ons allemaal een tikje meer aan die normale regels houden dan zal het niveau misschien een paar streepjes zakken op de zuurtegraadmeter. En ik stel me hierin niet boven mijn naasten. Ook op mijn metertje!!!

:-))

Jef, het is blijkbaar écht waar dat veel automobilisten alleen maar vooruit kunnen kijken. Een vroegere collega heeft me eens onder mijn voeten gegeven dat ik niet had gezegd dat een baan waar we allebei dagelijks over moesten, geen 90 maar 70 was, en hij was natuurlijk die dag geflitst... Vond dat nogal dom, aangezien dat al enkele maanden zo was .... hij had de borden dus nooit gezien ... (flitsers zie ik ook niet, maar dat is met opzet. maar dit terzijde ;) )
 

Hoe was dat nu ook weer ? Ha ja " ik ga een klinker kopen Walter ".

GL, u moet geen klinkers kopen, er liggen er al genoeg

Ik ga het zeggen Walter.-)

@ Homorik

                  Ik geloof dat er vanavond aan de door u zo geroemde Hombeekse doorgangsweg iets heel ernstigs is gebeurd. Uit respect voor de betroffenen ga ik de kommentaar overlaten aan de gazetten. Ik vrees echter dat u als grote promotor van dit onding wel enkele slapeloze nachten te wachten staan. De as Mechelseweg, Bankstraat, Zepstraat en Gijsbeekstraat is een gevaarlijk monster.