29/01/2013 : Een schitterende Karel Geys tijdens de eerste gemeenteraadszitting ...

Daar was ik dan… Meer dan 7 jaar nadat ik er voor het laatst zat. Op een publieksstoel in de zaal van de gemeenteraad, zowaar. Deed ik eventjes gek of was ik nu echt helemaal gek geworden ? De koppen die zich omdraaiden toen ze me de zaal van de gemeenteraad zagen binnenstappen leken me allemaal met eenzelfde uitdrukking : “Hi ! Ha ! Welkom ! Eveneens rare mens…” 

En een manspersoon, zittende enkele rijen voor me die ik in volle ornaat zag én kon fotograferen toen hij enkele ogenblikken nadat ik me er had neergezet de zaal alweer verliet, sterkte meteen mijn vermoeden dat er bij de mensen die zich naar de gemeenteraad begeven om aldaar te aanhoren wat er wordt gezegd door individuen die goed gescoord hadden op een lokale verkiezing, toch één en ander grondig mis moest zijn…

Pas aangekomen in de zaal van de gemeenteraad is dit de eerste mens die ik zie passeren.

Met het boek “Spelen met jonge duiven” dat ik ooit in een vlaag van gekte had gelezen en met de cursus breien voor gevorderden die ik ooit had gevolgd in het achterhoofd, had ik me naar dit evenement gesloft. “Soms moet je echt eens iets doen waarvan je op voorhand 100 % overtuigd bent dat het volledig onnozel is” is het motto waaraan ik al af en toe heel veel plezier heb beleefd.

Je tegen alle verwachtingen in toch van een tegendeel laten overtuigen is echt plezant... De gemeenteraadszitting ? Je weet maar nooit.

Ook den Dirk van Radio Reflex en de Wannes van Het Laatste Nieuws doen soms gekke dingen... Ook zij waren op de gemeenteraadszitting aanwezig.

Tegen alle natuurwetten in ging ik daarom “in ’t echt” naar politiek kijken. En volledig volgens verwachting, onnozel was het schouwspel zeker ! Burgemeester Bart nam als eerste het woord. Hij die me ooit onder vier ogen had toevertrouwd “van kunst ken ik echt niks” verraste me ook nu weer nergens. Bart deed het bestuursakkoord uit de doeken en zijn alom gekende lievelingswoorden “grootste”, “beste” en “mooiste” kregen er vanavond volledig volgens mijn verwachting het eveneens in de gedrukte versie van het bestuursakkoord vaak voorkomende modewoord “klimaatneutraal” bij. Klimaatneutraal ! En dit woord niet in een combinatie met “scheet” of “wind” maar wel met ... “stad”. Klimaatneutraalste stad ! 

Voor wie weet dat een “klimaatneutraal gebouw” al iets onbestaande is, moet iemand die de mond vol heeft over Mechelen als “klimaat neutraalse stad” toch eerder een hoofdpersonage in één of andere onder invloed van LSD geschreven pulproman zijn, denk ik dan, doch in Mechelen is in dat geval gewoon de burgemeester aan het woord.

Als tweede spreker was de oppositieleider voor de sp.a, Karel Geys, aan de beurt. De man die me onrechtstreeks heeft afgeleerd om nog de GvA te lezen aangezien ook zijn daarin vermelde quotes me soms vapeurs bezorgden, kon ik nu ook eens in “het echt” aanhoren…

 

Lijzig. Alhoewel nee, redelijk lijzig. Alhoewel nee. En eigenlijk best wel een beetje geestig. Alhoewel nee, eigenlijk echt wel wreed geestig, die Karel !

 

Alhoewel nee, onderbouwd en echt wel wreed geestig. Alhoewel nee, een beetje cynisch, goed onderbouwd en tegelijk ook wreed geestig. Alhoewel nee, zeer goed onderbouwd, sterk opgebouwd verhaal, geestig gebracht en magnifiek verwoord…

 

Karel Geys blijkt een zeer bevlogen spreker te zijn. Een openbaring ! 

 Echt wel ! Die Karel Geys heeft me daar indruk gemaakt. Karel Geys weet dus blijkbaar toch wel waarover hij spreekt wanneer het over ecologie, architectuur en stedenbouw gaat.

Onverhoopt. Onverwacht. Maar wel heel knap, het moet gezegd !

Na Karel Geys kwamen nog Frank (te onthouden : “geen islam”), Loïc Verstraeten (te onthouden : aandoenlijk mooie intonatie, kan een klepper worden) en de fractieleidster van N-VA  aan het woord doch dit zonder noemenswaardige indruk op de zaal na te laten. En wanneer dan vervolgens opnieuw burgemeester Bart aan het woord kwam en deze grofweg loog dat “de verhalen van de beide oppositiepartijen elkaar opheffen” was voor mij het moment gekomen om er mijn schup af te kuisen…

Met een goed voornemen ! Volgende maand zal ik zeker opnieuw de gemeenteraadszitting bijwonen. En dan zal ik zelfs pen en papier meenemen teneinde een nog betere MB verslaggever te worden. Veiligheidshalve had ik deze nu maar thuis gelaten maar een volgende keer zal dat niet meer waar zijn. Er werden immers knappe dingen gezegd ! De moeite waard om te noteren.

Tot volgende maand.

Karel Geys heeft al mijn achting, een hard werkende schepen die zijn zaken kende en met een enorme drive. Spijtig dat de politieke kaarten zo geschud werden dat hij nu in de oppositie zit. Het zou mooi zijn moesten we er  in slagen de juiste man op de juiste plaats te hebben, ongeacht de partijkaart. 

een slecht verslag, gevolgd door een eerbetoon van een slippendrager die heimwee heeft naar een favoriete politicus... [geeuw]

Inderdaad bobbegom. Een zeer gekleurd verslag! Spijtig dat de persoon hier een forum krijgt om partij politieke spelletjes te spelen!

Ook ondergetekende wacht, vol spanning (sic), op het volgende verslag van de gemeenteraad. Als MarkT nu eens eerst een beetje les van een (of liever van 'DE') blogreporter (ge weet wel wie!) van dit forumke moest krijgen, zou zijn relaas waarschijnlijk spannender worden. Ik juich in elk geval een 'politiek'  debatforum op Mechelen blogt toe. Natuurlijk is elke 'inzender' dan politiek gekleurd; 't zou anders nogal (op voorhand) een saaie boel worden. Wat de starter (MarkT dus) betreft: ook al ben ik eigenlijk nogal allergisch aan die 'andere' socialisten, die Karel Geys was (is) best te pruimen ... die kan tenminste nog eens lachen begot; een zelden voorkomend verschijnsel bij zijn   partijgenoten, daarvan zijn wij eerder een serieus verzuurde toot gewoon ...

Een gekleurd verslag misschien, maar dan toch met de nodige ironie gekleurd.

't Is eens wat anders dan een droog verslag in de krant, en de auteur kennende zal hij het ook niet laten om in de omgekeerde richting wat 'bij te kleuren' wanneer het uitkomt.

MarkT, uw potloodje zeker niet vergeten he volgende keer!

Ik heb gisteren precies een stukske gemist ;-)

Geslapen Jan ? De Blog directie neemt met dit item wel eigenaardige kronkels, nietwaar Peter. Nu, wat den bolle betreft, die was niet veel beter dan den Bart als het ging om bouwvergunningen te laten op de klippen lopen. Doen ze dat om mensen te kl.ten ? Ik vraag het mij af. 

Tiens, is de verkiezingspropaganda voor 2014 al gestart??

Den botanique vos oept stadhoos...

Karel goe bezig?

Hypocriete gauche caviar ja,  en slechte verliezer die de Mechelaar en hun kiezers in de steek hebben gelaten tijdens de laatste maanden van vorige coalitie.

Een goede raad Karel: blijf zoals eind vorig jaar ook nu in uw salonneke.

 

Ik ook Jan. Zaten wij wel in dezelfde gemeenteraad als waar de auteur van dit stukje het over heeft?

De tijd van " geen rood geen brood" is  voltooid en verleden! 

De auteur van deze blog heeft dit zo te lezen nog niet door, maar dat komt wel, tijd heelt....

Ik denk het wel Roger.

@MarkT

Als ik u was zou ik dat volgende maand niet meer doen zeune. Ge hebt ze percies allemaal op de kleerkast gejaagd.-)))

... Er werden immers knappe dingen gezegd ! De moeite waard om te noteren ...

 
't Ja die mensen moeten toch laten zien dat ze hun opslag waard zijn nietwaar?
 
http://www.gva.be/regio-mechelen/mechelen/mechelse-schepenen-krijgen-opslag.aspx

 

 

Allee, Mechelen gaat besparen ... 

http://www.gva.be/reageer/regio-mechelen/mechelen/mechelen-schrapt-premi...

 

Opslag voor onze goede mandatarissen, opslag voor de 'zwaksten' en 'kansarmen' onder ons en besparingen voor de rest! Goe beging ... wij zijn toch rijk genoeg!

Allez, Antwerpen denkt erover na om het beroep van stadsdichter af te schaffen en Aalst behoudt niet langer ne stadscartoonist.

Wat gaat Mechelen afschaffen ?  Toch niet den Bellenman, hoop ik.

:-)

BTW :

Wat moeten die arme stadsdichters en stadscartoonisten dan gaan doen ?  In Mechelen zouden ze zich misschien kunnen omscholen tot schoenmakers. Want daar hebben we te weinig van !

Artikel

Stadscartoonist? Had ik geweten dat er zo'n postje bestond... :-O

Ik heb toch kunnen lachen om het "verslag". Is ne keer iet anders dan de droge zaken die we sowieso via de pers vernemen (?).

Henning,aangezien Christophe naar het schoen verdiep verhuist met zijn uitsmijters komt die plaats hier vrij. Geen goesting ?-). De MarkT de teksten en gij het beelekke. Zalig moet dat worden. Maar waarom zouden jullie nu al niet beginnen over... De Fyra bijvoorbeeld, of de schoolsubsiedes. of de nief statie. Den Blog wachtoep oalle zeune. En veu nen oave foto links of rechts kunde altoad reikene oep Gymico of Roger Kokken en as het over oembeik must gaan emme kik er ôôk nog wel wa. Ik zien het al, da komt in orde.

De Louis is dat hier goed aan het regelen, sè.

Nog effe en dat weurt hie zoe een poeppekas as oept "Schoen Verdiep".

Zolang als het hier maar gene Hi-De-Hi wordt.

;-)

http://www.gva.be/regio-mechelen/mechelen/eerste-schepen-wil-loon-deels-...

Tiens, wa lezen wij nu? Zou er dan toch een sprankeltje hoop zijn? Politici die eens begingen nadenken begot ...

Meteen gecumuleerd inkomen van vlaamse raad (volledig te ontvangen) en een gedeeltelijk inkomen van schepen (totaal dus + 100.000 eurokes) is dat natuurlijk gemakkelijk te doen. Of de collega-schepenen welke alleen hun schepenwedde genieten, dat even "gemakkelijk" vinden is natuurlijk andere koek...:-) Populistischer kan niet meer...

En wat lezen we niet ? Hier verkoopt men pijpestelen. Grote stelen, kleine stelen. Grote stelen het meest. En wat lezen we dan weer wel ? Dieven stelen GPS toestellen uit wagens. Hoe ??? Door ruiten in te slaan. Waar ??? Kattestraat, Wagenmakersstraat, Winkelstraat en De Dijle. De onbewaakte cammera's uitgevallen zeker ??? Den Ali zou gezegd hebben : " niet in den auto laten liggen die dingen ". Amen.

eerst eens leren werken met een fototoestel en dan nog eens proberen aub...

Als die gasten gps'sen uit de auto's willen pikken gaat zo'n camera hen niet tegenhouden.
Een sweater met een kapje is het beste gerief om onbekend te blijven in de buurt van een camera.
En als ze al gepakt worden, lopen ze even later weer los.
Hoe kan je op die manier de misdaad indijken ?
Veel minder kak aanhangen en direct de doos in, op water en brood.
Dan worden ze tenminste gestraft ipv op hotel gestoken.

http://www.gva.be/reageer/regio-mechelen/mechelen/schepencollege-levert-...

'Eigen loon eerst' de nieuwe Mechelse wapenspreuk ... 

@JVD : en al eens nagedacht wat die doos per dag kost, zelfs op water en brood? Meer dan een onnozele gps me dunkt?

Ik snap trouwens niet waarom dat krapuul zich nog bezighoud met gps toestellen uit wagens te stelen? Voor die appel en ei dat zo een toestel tegenwoordig nog kost zou ik het risico niet nemen... Dan zijn er lucratievere dingen denk ik, coke dealen bijvoorbeeld...