Va et Vient zet beste beentje voor in Nauwstraat

met categorie:  

(foto's: Jan Smets)

Sinds tweede Kerstdag zet het 'prettig gestoorde' majorettenkorps Va et Vient uit Mechelen, zijn beste beentje voor in de Nauwstraat.  Het vrolijke gezelschap siert de grote garagepoort die toebehoort aan Casa.  Het idee om de garage op te fleuren is van Toon Peeters, de cafébaas van 'De Gouden Vis'.dat hier net tegenover ligt.  Een paar maand geleden vroeg hij mij om deze foto van  te mogen gebruiken voor dit doel.  Daar ging ik maar wat graag op in...

 

De foto is 10,4 meter breed en 3,5 meter hoog.  De oorspronkelijke foto die ik nam van het majorettenkorps werd bijgesneden.  Ik nam hem toen Va et Vient de Hoogbrug over geparadeerd kwam, een stoet muzikanten voorafgaand, die de gedenksteen voor het vroeger legendarische café Herten Aas overbracht van Grote Markt naar Haverwerf.

 

Méér foto's van dit gebeuren kan je bekijken op:

http://www.mechelenblogt.be/2012/03/kabouters-blijven-altijd-bestaan

 

 

Het werk werd vakkundig uitgevoerd (idee-concept, productie en montage) door Herman Vanderhulst uit de Dijkstraat 14 in Sint-Katelijne-Waver.   hvhreclame@skynet.be   Deze bracht de foto in smalle stroken aan op de poort.

 

  (Toon Peeters van de Gouden Vis)

 

 

                                   

 

Vanuit de Gouden Vis heb je nu een 'mooi' uitzicht op deze in Mechelen stilaan beroemd aan het worden benen...  Va et Vient is op korte tijd waanzinnig populair aan het worden in onze Dijlestad. 

Nu al wordt er door sommigen al het idee geopperd om in Mechelen nog andere 'lelijke' garagepoorten op deze manier te transformeren.  Wie weet waar het eventueel nog zou kunnen? 

 

(de oorspronkelijke foto die bijgesneden werd...)

 

In ieder geval: ik ben blij met het iniatief van Toon van de Gouden Vis, en ben nog blijer met het feit dat ik de foto mocht leveren... Gewoon tof om mee te kunnen werken aan de 'verfraaïng' van dit stukje Mechelen waar dagelijks heel wat volk passeert...

 

(Patrick Hattori van Gazet van Mechelen fotografeerde me gisteren bij de foto, in een artikel van Sven Van Haezendonck...)

 

 

 

zeer geslaagd. leujk ook om de oorpsronkelijke foto te zien

alleen Jan, ge ziet er niet echt uitgeslapen, teveel in de feesten al hangen :-)

 

Geweldig ID ! Meer van dat !

Vroeger werden dooie plekken versierd of ontsierd met schreeuwlelijke reclameborden.

Dus hoog tijd om meer Flickr-foto's in het straatbeeld aan te brengen.  Ze kunnen misschien (tijdelijk) gebruikt worden bij de grote werven aan het station in het volgende decennium om den boel wat op te vrolijken.

BTW : HVH Katelijne is me niet onbekend, want die heeft dit gerealiseerd.

Ik ga even rechtstaan om dit te typen.

BRAVO !

KLAP KLAP !

ENCORE !

(Van mij dus een Staande Ovatie.)

Zeg mijnheer Jans, wanneer werkt gij eigenlijk ? Tussen ons hé.

Dat zal ik dan 'tussen ons' eens vertellen als je dit graag wil weten.  Om het even bij deze dagen te houden: gisteren had ik avonddienst in Borgerstein, en met Nieuwjaar - 1 januari - ben ik op dezelfde plaats  aan de slag vanaf 7 uur tot 15 uur...   ;-)  Tussenin hier en daar nog eens een artikeltje in Gazet van Mechelen, en in mijn 'speeltuin' hier...  Maar dat weet je ook wel.

Naar welk mailadres mag ik mijn uurrooster doorsturen?   ;-))

Feitelijk is dit meer een "oratio pro domo", maar toch proficiat. Hopelijk vielen de auteursrechten mee:-)

Erg knap in het straatbeeld, en best een item waard. Het werkterrein van Mechelenblogt is natuurlijk Mechelen. :-)

@ Eddy: deze auteur heeft hier geen halve euro voor in zijn zak gestoken hoor...  ;-)   Louter het plezier om mee te kunnen werken aan de creatieve opsmukbeurt van de stad, is mij al héél veel waard.

Zaterdagmiddag was Jan Smets heel goed uitgeslapen tijdens de reportage van maanTV en de fotoshoot van Het Nieuwsblad, samen met de drie majorettes Ans, Lenka en Angelique.

In ons gezin zorgt "De gouden vis" meestal voor de nodige hilariteit.

Onze jongste, toen voor mij nog te jong om zomaar zonder boe of ba binnen en buiten te lopen, kondigde eens om 23 uur 's avonds aan dat hij nog naar "De gouden vis" ging.

Dat was buiten de waard, nl. zijn moeder, gerekend.

Ik begon daar een preek af te steken over dat mijn huis geen duivenkot was en zo verder en zo voort. In het vuur van mijn betoog had ik het steeds maar over en dat café"De gouden Bokaal"

ons ander jongens stonden op de trap te luisteren en te grinniken, terwijl de jongste alle moeite van de wereld had om niet in een lach te schieten tijdens mijn tirade over "De gouden bokaal".

Enfin, hij is toch gegaan hoor.

Ooit vertelde ik op de trein deze anekdote en in een hoekje van de coupé was iemand aan het meeluisteren. Achteraf verontschuldigde ze zich om het plezier dat ze had. Ze had het onderwerp van mijn verhaal al wel eens ontmoet in die fameuze vis......

@ Malenie :

Toen ik ons vader vertelde dat ik... af en toe eens op de Vismarkt zat, kreeg hij zowaar een beroerte.  En dan nog wel in De Verloren Zoon of in 't Staminée !

Als stedelijk ambtenaar in de Jaren '70 (Jasje, Dasje en Kalpein) zag hij al dat langharig werkschuw tuig (hippies dus) en die gasten van de Outlaws daar rondhangen.

Het idee dat zijn zeunneke van amper 17 tussen dat soort van volk rondhing, bezorgde hem serieuze vapeurrekes.

;-)

Foto Gimycko

Beste Jan Smets

 

ik werk voor het nieuwe streekmagazine Rondom. Zou u mij eens kunnen contacteer aub?

 

sanderdegeyter89@gmail.com

0477/449369