Mechelen Solidair steunt SOS Hulpbetoon met soep en hutsepot op Kerstmarkt

Mechelen Solidair’ tekent voor de derde keer op rij present op de Mechelse Kerstmarkt. Van 14 tot en met 16 december vind je de stand van Mechelen Solidair op het binnenplein van het Mechelse stadhuis. De opbrengsten van soep- en hutsepotverkoop gaan integraal naar S.O.S. Hulpbetoon.

Met de opbrengst van de vorige edities hebben de Mechelse verenigingen De Lage Drempel (2010) en Sint-Vincentius (2011) de minderbedeelden in onze stad iets extra kunnen geven. Nu staat S.OS. Hulpbetoon centraal. Met name kinderen worden de doelgroep van de inzamelactie. Organisatoren Marc De Witte, Kurt Lauwens en Ferre Lauwerijs benadrukken dat elke cent naar de vermelde hulporganisatie gaat. Werkingskosten zijn er niet omdat alles op vrijwillige basis gebeurt.


Het Mechelen Solidair-Team is er klaar voor...

Behalve de ondertussen gekende en geroemde soep verkoopt Mechelen Solidair dit jaar ook hutsepot. De organisatie kan rekenen op de medewerking van Stad Mechelen en de restaurants ‘De Thien Geboden’ en ‘De Vliet’ die respectievelijk de soep en hutsepot bereiden.

Het doel is om € 2000 in te zamelen. Alle bezoekers aan de Kerstmarkt zijn welkom aan de stand op het binnenplein van het stadhuis voor een kom hete soep en/of een dampende hutsepot. In ruil voor een hopelijk milde gift.

Aan de Mechelen Solidair-stand zullen enkele ‘acts’ voor de gepaste sfeer zorgen.

Op de webstek van ‘Mechelen Solidair’ vind je meer info en de organisatie heeft ook een facebookpagina.


tekst: © Markec
foto en logo: © Mechelen Solidair

Bedankt Markec! Goe geblogd zou ik zo zeggen ;-)

Vonden jullie die tomatensoep met balletjes ook zo lekker?! Ik wel... Hopelijk zijn er veel mensen soep of hutsepot komen eten... want dat betekent dan dat er een mooi bedragje voor SOS Hulpbetoon verzameld werd ...

Tomatensoep met balletjes is altijd lekker.

Dus... uitbreiden die actie want verkleumde forenzen verwarmen met een goeie tas soep is ook een goeie daad.

:-)

gymcko ???

@ Stanne :

Ik bedoel dat ze deze actie nog zouden kunnen verlengen.  Niet enkel enkele dagen met soep en hutsepot op de Kerstmarkt maar ook, tijdens deze koude, natte en donkere dagen, soep en hutsepot verkopen aan het station.  Ze kunnen er misschien nenalleveneuro ( * ) voor vragen.

En dat zouden ze dan kunnen volhouden van begin november tot eind februari of zo.

( * ) nenalleveneuro oftewel twintig oude Belgische frankskes

@ gimycko

en van begin maart tot einde oktober mag je altijd een VRIJE bijdrage geven. gene euro gene franc .

Het is maar een ID, maar bedenk wel dat ge bij sommige groeperingen, bij het aannemen van een kom soep, er een bijbelvers moet bijnemen.

dat is geen id maaar een feit vele initiatieven zijn ingeven of voortgezet door de katholieke kerk.

nu mogen er meer mensen zijn die soep bedelen zonder een niet-aardse achtergrond.

 

gymicko bem jij kandidaat???

@ Stanne : 

Wie waren die wezens (MET een niet-aardse achtergrond) die vroeger soep mochten bedelen  ?

Just2know

Het "Leger des Heils" is niet katholiek, maar protestants-evangelisch van inspiratie - als het daar is waar je aan denkt...

Beste Gimycko,

Natuurlijk zouden we kunnen...  Wat houd je tegen?

Wij hebben met drie voltijds werkende personen voor de derde keer op rij deze actie opgezet. Soep/hutsepot verkopen is één ding, de voorbereidingen een ander. In dat laatste kruipt enorm veel tijd. En na dergelijk week-end ben je fysiek een beetje "op"

Het is te simpel om te stellen dat je met een casserole met soep aan het station dagelijks wat gaat verkopen. Zoek de mensen die dat willen/kunnen doen. Waar ga je je soep halen? En ook zoek een casserole die groot genoeg is :-)  Ik wens je veel succes en zal met plezier de bus opspringen om een soep te komen drinken.

Probeer het ook eens met enkele van je vrienden. Wat de "logistiek" betreft kan ik je enkele tips geven ;-)

Wij hebben op die drie dagen +2700 euro opgehaald. En jij?

Ach ja de beste scheepslui staan aan wal natuurlijk.

 

Met solidaire groet,

 

Marc De Witte

 

 

@Marc De Witte

 

Proficiat voor jullie lovenswaardig initiatief. Maar weet u dat er op de Grote Markt 18 een vereniging huist die reeds jaren één dag GRATIS soepbedeling organiseerd. Niet om het geld maar om de honger van mensen. En ja het vergt inspanningen om aan casserollen te komen. En ja er moeten ingredienten zijn, en een vuur en een chefkok en vooral mensen die zich er voor inzetten. Maar zij doen het toch maar.

@ G.L. : ja dat weet ik. So? What's your point?