Kamikaze trapt af

met categorie:  

Wat doe je meestal op een druilerige maandagavond? Vaak kan je alleen maar balen omdat je eerste werkdag erop zit. En dan nog wat harder balen omdat er nog vier werkdagen zullen volgen. Wat doe je op een maandagavond? is dus een belangrijke levensvraag.

En die belangrijke levensvraag kan ook op een andere manier beantwoord worden. Sinds deze week werd "Roadshow Kamikaze" in het leven geroepen. Het concept is heel eenvoudig: op verschillende onverwachte locaties in Mechelen treden bands op.

Restaurant Mille mocht de spits afbijten. Afgelopen maandag was dit restaurant het decor voor een optreden van Fixkes. Je kent ze wel, die mannen van 'kvraaghetaan'. Dit liedje waarmee ze bekend zijn raakten, hebben ze maandagavond echter niet gespeeld. Het is het alom gekende verhaal van de groep die hun populaire liedje beu gespeeld is.

Hoewel de meezingers uitbleven, was het een goed optreden met een sterk einde. Ondanks de kleine locatie was de zaal niet helemaal gevuld. Maar het aanwezige volk was alleszins niet aan het balen. Of misschien toch een beetje, omwille van de magere opkomst. Maar al die mensen die thuis aan het balen waren omdat de werkweek pas begonnen was, hadden ongelijk. Laat deze mensen maar een voorbeeld nemen aan de dapperen die maandag weer en wind trotseerden om "Roadshow Kamikaze" te bewonderen. Mij lijkt het in ieder geval een project om op de voet te volgen. En hopelijk velen met mij, zodat er een nieuwe boost ontstaat in het Mechelse concertleven. Ik draag "Roadshow Kamikaze" alvast een warm hart toe en wens mezelf en alle andere Mechelse muziekliefhebbers nog vele goede (drukker bezochte) Kamikaze-optredens toe.

Woorden: Joren Van Utterbeeck & Imke Van Oost
Beeld: Joren Van Utterbeeck
 

Jammer dat ik dit gemist heb... Had graag mijn voormalige dorpsgenoten nog eens aan het werk gezien en gehoord :)

Toen ik in de Gazet van Mechelen vernam dat de Fixkes op de Kamikaze Roadshow speelden, had ik al andere dingen ingepland...

Bedankt voor het leuke (foto-)verslagje, Joren !

Nu de dagen korter worden en donkerder en natter zouden ze in Mechelen misschien wel eens Kringloopconcerten kunnen houden.  Met een spiksplinternieuwe Kringloopwinkel op de Korenmarkt moeten intieme concertjes wel mogelijk zijn.

Allez, just an ID, zeunne.  Maar de Nederlanders zijn ons al voor !

indekringloop.nl

:-)