ijzig aquarel

met categorie:  

(foto: Jan Smets)

Koning Winter is in 't land.  't Was een aangekondigd bezoek, en we waren dus voorbereid.  Toch brengt zo'n eerste winterprik ergernissen en ellende mee.  Maar winter kan zo af en toe ook héél mooi zijn.  Zo fietste ik een paar dagen geleden op zo'n kouwe ochtend, de Zennebrug over in Hombeek.  In pure bewondering voor het winterse rivierlandschap, stopte ik om het tafereel vast te leggen op foto...

 

 

Een ijzig aquarel

 

dampende kou stijgt op uit het water

 

de kale bomen

 

bevroren luchten.

 

winters

 

Hombeek...

 

 

Schoonheid is overal.  Maar je moet het willen zien.  Rik Wouters maakte er ons ooit al attent op...

 

 

 

 

 

Zeer mooie foto's. Het zijn onder meer dergelijke beelden van Moeder Natuur die onze grote kunstenaars (ja diegenen uit het verleden dus...) inspireerden om schilderijen te maken, muziek te componeren, poëzie te schrijven en noem maar op...

Prachtige foto's, heel mooie kleuren, Jan.

Vanop de Zennebrug met wijde blik richting Leest. Mooi met al die hongerige meeuwen op het water. Hoe spijtig toch dat men enkele decenia terug al die mooie oude wilde notelaars, eiken en kastanjebomen heeft omver gelegd. Van Hombeek tot Leest was het één laan.

Mooie foto's Jan!

Ik las via FB ook al over sneeuw her en der, en in de gazet van onze Sven, maar hier in de binnenstad was het gewoon ofwel hard aan het regenen ofwel aan het miezeren. Maar desaltietmin had ik mijn handschoenen, sjaal en muts op, want je weet maar nooit. Bij mijn famijlie in NL kunnen ze al bijna schaatsen.
@ Peter, weet je nog dat mijn zus bij jullie kwam schaatsen, je was niet voor niets de ijsmeester!