De eindejaarsvraagjes (2)

met categorie:  

(foto's: Jan Smets)

De kop is er af!  Vandaag beantwoorden weer andere Maneblussers de eindejaarsvraagjes die ik hen stelde...

 

1.  Wat vond je het meest memorabele of tofste Mechelen-Moment van het jaar?

 2.  Wat vond je anderzijds het ergerlijkste, verdrietigste Mechelse gebeuren van het jaar?

 3.  Wie is voor jou de Mechelaar (of vereniging) van het jaar?

 4.  Wat wens je de Mechelaars en Mechelen toe in 2013?

 

 

 

   Jeannine De Backer

 

Ik ben een gelukkig gepensioneerde die 40 jaar aan de stad heeft gewerkt.  Met 63 jaar jong heb ik een uitgebreid sociaal leven.  Mijn hobby's zijn valiezen inpakken...??? en de advokaten op de rechtbank bijstaan als bode-ter-terechtzetting.  Mijn verslaving is facebooken in mijn ouderlijk huis op Mechelen-Noord.

 

1.  Het tofste?  Dat zijn de prijzen die Tom Andries (webmaster van de stad Mechelen) met zijn team in ontvangst mocht nemen!  De gedrevenheid van die man is enorm groot.

2.  Het ergerlijkste vond ik de fietsers die zich niet houden aan het verkeersreglement.  Maar ook de Nekkerhal die in 2014 in handen komt van Studio 100.  Ook het vertrek van de brasserie De Keizerin is een spijtige zaak...

3.  Als vereniging nomineer ik de Mechelse Feesten die gans het jaar door bereikbaar zijn voor eenieder: gepensioneerden, jongeren, kinderen enzovoort.

4.  Ik wens de Mechelaars een propere stad toe.  Meer verdraagzaamheid en minder agressieve Mechelaars genieten mijn prioriteit.  Ik proost op een gezond en zorgeloos nieuw jaar, vol geluk, gezelligheid en warme vriendschap voor elkaar.

 

 

   Serge Piessens

 

Ik ben een geboren en getogen Mechelaar.  Ik leef en werk al heel mijn leven in de Dijlestad.  Nu woon ik in Leest.  Ik ben 45 jaar en kunstenaar...

 

1.  Hier zijn mijn antwoorden...  Moeilijk om uit het uitgebreide aanbod in onze mooie stad één uit te pikken.  Onmogelijk zelfs!  Hopelijk blijft Mechelen een aangename, bruisende stad voor iedereen...

2.  Het ergerlijkste is voor mij zeker het fenomeen 'GAS-boetes'.

3.  vzw Sjarabang krijgt van mij de pluim!

4.  Voor iedere Mechelaar wens ik een gezond en gelukkig 2013!

 

 

   Hidde Moens

 

Ik ben een 22-jarige Mechelaar  - student, en hou me graag bezig met muziek en poëzie...  

 

1.  Hier is mijn huiswerk.  Het waren geen makkelijke vragen, maar ik heb het bij mijn eerste gedachten gehouden.  Lijkt me (zeker als berucht twijfelaar) de beste keuze in zulke situaties.  Het meest memorabele mome(chelen)t:  Halloween in de Gouden Vis, met de band Devil in a Dress.

2.  Het verdrietigste moment: Naast de breuk met mijn vriendin (wat niet noodzakelijk iets met Mechelen te maken heeft, maar wel het gevolg draagt dat ik meer in de Dijlestad zit en onderneem); de winst en het verlies van Groen in de stadslijst na de verkiezingen - al heb ik wel goede hoop in heen klimaatneutraal Mechelen.

3.  Mechelaar van het jaar is voor mij Tom Kestens.  En ook de MOK in de Adegemstraat nomineer ik.

4.  Mechelen wens ik meer tolerantie toe, minder GAS-boetes en een talent om de nacht te veroveren...

 

 

   Alexandra Pauwels

 

Om mijn 'huiswerk' te kunnen maken, moet je eerst en vooral... 'in huis' zijn...  Bij deze gelukt!   Ik ben Alexandra, woon in Mechelen en werk voor de Stedelijke Musea Mechelen...

 

1.  Het tofste?  'Sinte-Mette' is hélemaal terug!  Memorabel?  Ik vernoem bij deze vrijwilliger Johan Dils die met de archelogen meegraaft in de 8000 jarige geschiedenis aan de Stompaertshoek!  Vanwege het vrijwilligerswerk én de vondst!

2.  Ergerlijkst vond ik het incident aan Sint-Pieter en Paul: 'boterhammen op de kerktrappen'... met kanttekeningen...

3.  MOK !  Het is een combinatie van ontmoetingsplek met creatieve uitingen: prima initiatief!

4.  De Mechelaars wens ik toe in 2014: te genieten van hun mooie stad en dit te delen met anderen!

 

 

   Patrick Princen

 

Ik ben 46 jaar, en woon in Muizen.  Ik ben ondervoorzitter van GROEN Mechelen, en hoofdbestuurder van de Oxvam Wereldwinkel in de Hoogstraat...

 

1.  Het tofste en meest memorabele Mechelse moment in het openingsfeest van Newtopia en dan heel specifiek de acrobatie, dans act in de Mechelse sky van Muare, Voala Project.  Met Newtopia en ook de opening van het mensenrechten-museum, kiezen we resoluut voor een open en verdraagzame stad en met Muare kregen we een nooit gezien mooi spektakel op de Grote Markt: gewoon super en fantastisch.

2.  Het verdrietigste moment is eigenlijk nog heel recent en is het zeer slechte nieuws over het dochtertje van een vriend, die vijf jaar oud is en bij wie zich als uit het niets een hersentumor werd vastgesteld.  Zoveel pech en verdriet is bijna niet te dragen voor de ouders en hun familie.

3.  De Mechelaars van het jaar zijn voor mij dan ook de ouders van Harte: Johan en Elke, en ik geef je de blog die ze naar aanleiding hiervan hebben geschreven, en je zal zo begrijpen waarom:  http://johan-en-elke.skynetblogs.be   .  Johan heeft me persoonlijk heel hard gesteund met de sociale media, Facebook en mijn blog.  Echt wel de Mechelaar van het jaar!    Ook wil ik graag als vereniging van het jaar, Oxfam Wereldwinkel Mechelen, vernoemen, die dit jaar de prijs kreeg van de vrijwilligersorganisatie van het jaar, en die dag in dag uit zich inzet voor eerlijke handel, en specifiek door onze partnerband met Kavokiva in Ivoorkust, maar zich in Mechelen ook inzet voor de kinderrechten en dit in Mechelen-Kinderstad en in het jaar van Newtopia...  http://www.facebook.com/wereldwinkelmechelen?fref=ts

4.  Dat we met Mechelen een belangrijke stap kunnen zetten naar een klimaatneutrale stad, heel veel mooie gezamenlijke verbindende momenten mogen hebben en voor de Mechelaars een goede gezondheid, heel veel fietsplezier en vooral heel veel nieuwe toffe ontmoetingen met andere Mechelaars, waaruit mooie vriendschappen kunnen ontstaan...

 

 

   Marc Van hammée

 

Ik ben dokter Marc Van hammée, 48 jaar en huisarts in Muizen.  Ik ben een geboren en getogen Mechelaar, en verkozen tot nieuw gemeenteraadslid voor N-VA

 

1.  Het meest memorabele moment was voor mij 14 oktober: de prachtige resultaten van N-VA in de gemeenteraadsverkiezingen, zowel in Mechelen als in de rest van Vlaanderen, en het feit dat ik de gelegenheid kreeg van de kiezer om in de gemeenteraad te zetelen.

2.  Moeilijke vraag.  Ik heb zoveel dingen mis zien lopen in Mechelen: het misbruik van de GAS-boetes, het rampzalige financiële beleid waardoor we nu met heel veel schulden zitten, het gebrek aan respect voor ouderen en mensen met een beperking... Maar als ik er dan toch ééntje moet uitkiezen, dan kies ik graag voor een anecdote die typerend was voor het gevoerde beleid van deze stad: een goede vriend ging bij de schepen van mobiliteit pleiten om de autoluwe zone open te stellen voor mensen met een handicap.  De bevoegde schepen bekeek de man van kop tot teen en gaf hem één antwoord: "Ik zie al het probleem.  Ge zijt te dik.  Ge moet vermageren en dan zult ge wel uit de voeten kunnen."  Wat die schepen niet besefte is dat de man zijn echtgenote in een rolstoel zit...  Een voorbeeld van een beleid dat de Mechelaar niet au serieux neemt, en dat willen we echt niet!

3.  Er zijn zoveel Mechelaars en Mechelse verenigingen die zich alle dagen weer inzetten voor de Mechelaar.  Mijn keuze gaat dan ook uit naar de Mechelse vrijwilliger en de Mechelse buur.  Naar elke Mechelaar die zich belangeloos inzet voor zijn of haar wijk, voor armoedebestrijding, voor de plaatselijke handel, voor natuurbescherming..., maar vooral ook naar al die Mechelaars die gewoon aandacht geven aan hun buren, aan de senioren in hun straat, aan de mensen die het moeilijk hebben.  Want zij crëren een (H)ECHTE SAMENLEVING.

4.  Ik wens iedere Mechelaar vooreerst een gezond 2013 toe, want gezond zijn is zonder twijfel het hoogste goed (dat zie ik dagelijks als huisarts).  Verder wens ik ons nieuwe stadsbestuur toe dat het zorgt voor de broodnodige VERANDERING, voor aandacht voor ELKE Mechelaar, en voor een rechtvaardig Mechelen waar het goed is om te wonen, te werken, te studeren en te spelen.  En een bijzondere wens gaat uit naar de ouder wordende Maneblusser of de Maneblusser met een beperking.  Ik wens dat de ganse binnenstad en de buitenwijken voor jullie vlot toegankelijk blijven zodat jullie mee kunnen genieten van onze prachtige stad.

 

 

   Malika Zariouh

 

Ik ben Mallika Zariouh en woon met mijn gezin in de Sint-Jan Berchmansstraat.  Ik ben veertig jaar, en werk als wijkmanager in de wijk Arsenaal...

 

1.  Heel het jaar door waren er leuke evenementen in Mechelen voor klein en groot, soms drukke programma's op dezelfde momenten, waaruit je moeilijk een keuze kan maken.  Maar mijn favoriet is Newtopia.  Vooral de spectaculaire opening heeft heel wat Mechelaars naar buiten gekregen.

2.  Het verdrietigste is niet zo dadelijk 'Mechels', maar is voor mij het busongeluk met de schoolkinderen in Zwitserland.  Dat heeft mij en vele mensen geraakt en doen stilstaan bij de dingen in het leven.  Op zo'n mometn besef je hoe kort je leven kan zijn, en het je ook kan overkomen.  De soldariteit vond ik enorm.  Op zo'n moment maakt het niet uit of je blank of zwart bent.  Elke mens is iemands vader of moeder, broer of zus, zoon of dochter, vriend of kennis,...  Ieder mens voelt zich op de één of andere manier betrokken.  Mijn dochter gaat volgend jaar op sneeuwklassen.  Af en toe hebben we het er nog over.  Zij denkt nu al aan volgend jaar - hoe het gaat zijn als zij op de bus zit, en vooral als de bus door de tunnel zal rijden waar het ongelijk gebeurde.  "Mama, het gaat raar voelen.  Ik zal terug aan al die kindjes denken..."

3.  Harry Weymeersch, een fantastische man die met hart en ziel het spoorwegmuseum heeft gerund.  Hij breidde het museum uit met zijn eigen persoonlijke collectie.  Hij heeft hier veel liefde en tijd in gestoken.  Helaas is het museum er niet meer.  Het stukje geschiedenis dat de wijk Arsenaal nog had, is zomaar verdwenen.  Harry was hier zeer gedreven in.  Hij maakte altijd tijd om bezoekers te ontvangen en rond te leiden.  In het begin toen ik hem leerde kennen, kreeg ik een persoonlijke rondleiding.  Wat normaal gezien een halfuurtje zou duren, bleek dat ik na twee uren nog niet alles gezien te hebben.  Ik was echt wel onder de indruk van wat hij allemaal te vertellen had.  Bij elk stuk, elk plaatje, kon hij een heel verhaal toveren, en bracht hij het verhaal tot leven.  Fantastisch om naar te luisteren;  Voor ij is Harry de Mechelaar van het jaar!  De Mechelaar die over een stukje geschiedenis van Mechelen waakte en koestert.

4.   Ik wens de Mechelaars MEER TIJD toe om voor mekaar te zorgen (familie, buren, vrienden of eender wie), om mekaar lief te hebben, om na te denken en te relativeren, om te lachen en plezier te maken.   Kortom: ik wens alle Mechelaars veel liefde toe!

 

 

   Alain Croon

 

Ik ben Alain Croon, en werk als ondernemer.  Ik ben 46 jaar, en voorzitter van de Dijlefeesten...

 

1.  Het tofste en meest memorabele Mechelen-moment van het jaar vond ik natuurlijk de Dijlefeesten!

2.  Het ergerlijkste is voor mij de onzichtbare armoede in deze stad.

3.  De vereniging die ik een pluim geef is Salaam.

4.  Ik wens dat Mechelen in 2013 veel aandacht zal geven aan alle eenzamen...

 

 

   Sylvain Tuyls

 

Ik ben Sylvain Tuyls en priester.  Ik was jarenlang kapelaan in de Pius X-gemeenschap, en nadien ook nog ziekenhuispastor.  In ben de tachtig voorbij...

 

1.  Het leukste of mooiste is voor mij om te zien hoe mensen zich in de 'wijk' waar ze wonen zich willen inzetten, of belangeloos zieken of bejaarden bezoeken.

2.  Het verdrietigste is om te zien hoe mensen dagelijks worden bestolen.

3.  Iemand die 'op straat' een goede dag zegt, vind ik de belangrijkste Mechelaar.

4.  Mensen die zich voor anderen inzetten: dat wens ik toe aan de Mechelaar!

 

 

   Greet Boxstaens

 

Ik ben Greet Boxstaens, 66 jaar.  Ik was jarenlang onthaalmoeder, en woon in de Colomawijk.  Ik ben actief in een aantal parochiale verenigingen.

 

1.  Mechelen doet veel om de stad mooi en aangenaam te maken.  De verdere uitbouw van het museum over de Holocaust is voor mij een pluspunt!    Het is niet zo direct het 'tofste' moment: maar laat de jeugd en onze kleinkinderen kennis maken met wat er gebeurde zoveel jaar geleden...  Zodat ze beseffen - hoe klein ze ook zijn - dat we moeten kunnen samenleven met alle mensen van waar ook hun afkomst is.  Nooit meer oorlog.  ..

2.  We merken dat er toch nog veel mensen leven naast elkaar, in plaats van met elkaar.  Het 'ik-gevoel' primeert.  Er is nog veel verdoken eenzaamheid onder de mensen.  En zeker in een stad als Mechelen en omgeving.

3.  Wie zijn voor mij de Mechelaars van het jaar?  : Mensen die werken in hun parochtie (wat ze ook doen), om van hun gemeenschap een hartelijke omgeving te maken voor IEDEREEN!!!

4.  Ik wens de Mechelaars verdraagzaamheid, hartelijkheid en vriendschap toe in 2013!!!

 

 

 

 

 

 

Ik heb Sylvain Tuyls in 1957-1958  nog gekend als onderpastoor in de St. Jan Bergmansparochie waar hij in de St Janbergmansstraat woonde alvorens hij naar Pius X verkastte.  Als jong atheïst heb ik zelfs een gesprek gehad in zijn woonst. Een zeer aimabel man die ik jaren later af en toe ontmoette en alzo te weten kwam dat hij zielenherder was in een Vilvoords ziekenhuis.  Als ik voortga op mijn eigen leeftijd, moet de man nu toch rond de 90 jaar oud zijn.

Hij vroeg me in 1958 ooit om de muren van een lokaal van het "kranske" naast de kerk (het latere Centroem)  te schilderen.  Het was de eerste keer dat ik een verfrol en latexverf zag en na mijn "eerste couche" werden de muren nadien wel afgewerkt door iemand die meer verstand van schilderen had (maar er hing niets op de vloer).  Hopelijk werd mijn geklungel een 15-jarige vergeven ??

 

Met Dr. Marc Van Hammee (ook een zeer aimabele man) van de stripwinkel aan de Hoogstraat waait er alleszins een forse (en hopelijk verfrissende) wind door het stadhuis.

Zeer interessant om mensen van Mechelen te leren kennen.

Alleen blijkbaar gezien de antwoorden rond de vraag over het ergelijke moeten we het nog niet zo slecht hebben.

Positief is de belangloze inzet van vele geïnterviewden om Mechelen leefbaar te maken

Beste,

Graag wil ik duidelijk maken dat de conversatie zoals weergegeven door Marc Van hammée nooit heeft plaatsgevonden. Ik betreur het dat hij mij dergelijke uitlatingen in de mond legt die absoluut niet overeenkomen met wat er toen gezegd is tijdens het gesprek in kwestie. Ik weet wat het betekent om gewichtsproblemen te hebben en zou dit dan ook nooit tegen iemand zeggen. Ik vind het spijtig dat dergelijke onwaarheden worden verspreid en dat de eindejaarsvraagjes van Mechelen Blogt worden misbruikt om op zo'n ongehoorde manier aan politiek te doen.

Groeten,

Karel Geys

 

Beste BLOG reporter, hier sta je dan met je vraagjes. Los het nu ook maar op hé.

Kleine opmerking: heb ik ergens een verkiezing gemist? 14 november (in het stukje van Marc VH)

Blijkbaar heeft Jan m'n tekstje verkeerd overgenomen. Ik had wel degelijk 14 oktober geschreven, maar ja, we gaan geen spijkers op laag water zoeken hé

Het foutje  is rechtgezet.  14 november moet uiteraard 14 oktober zijn.  Natuurlijk.

 

PS: GL Deze Blogreporter moet niks oplossen.  Iedereen is zélf verantwoordelijk voor zijn antwoorden.   Ik stel gewoon de vragen, en registreer wat geantwoord wordt.  Meer niet.

Het wordt hier nog leuk op den blog met al die oude en nieuwe schepenen !

:-)

Dhr. Geys trekt zijn gezegden in twijfel.
Ik was het die met hem rond de tafel ging zitten om hem erop te wijzen dat wij het als mindervaliden zeer moeilijk hebben om ons te kunnen verplaatsen in de autoluwe binnenstad.
Hij wees me er inderdaad op dat ik te dik zou zijn en dat ik veel beter zou kunnen stappen als ik zou vermageren.
Misschien heeft hij het op dat ogenblik niet gemerkt, maar ik geloofde niet wat ik hoorde.
Gelukkig lag er tussen ons in een ipad die het ganse gesprek heeft opgenomen,
Ik vond de uitspraak beledigend, temeer daar mijn probleem van medische aard is.
Voor mij was het gesprek op dat ogenblik voorbij en heb ik zelfs niet meer de moeite gedaan om enkele zeer interessante alternatieven naar voor te schuiven.
In ieder geval, de uitspraak is gebeurd en ze staat op de ipad en ik hoop van ganser harte dat het nieuwe stadsbestuur meer begrip heeft voor de mindervaliden.

Tom Kestens is volgens mij ook een sympathieke kerel, maar mist volgens mij behoorlijk wat inhoud los gezien van een aantal losse flodders over meer groen hier en daar. "Of laten we de parking onder de Markt omtoveren tot een fietsenkelder." Yeah right ;-D

Partijgenoot Davy Buntinx heeft wel al de goede aanzet gegeven met jongeren van divers pluimage (ook qua ideologie) samen te zitten over politiek en wat we voor de Mechelse jongere kunnen betekenen. Het initiatief komt vanuit Jong N-VA en Animo (deze laatste is tijdelijk ermee gestopt) en we hopen Jong Vld er ook bij te betrekken. Het bestuursakkoord is bedroevend inzake jongerenbeleid en we gaan op dat vlak weer voor 6 jaar status quo aka. stilstand. Als de vertegenwoordiging in de gemeenteraad minimaal is, kom je nu eenmaal in actie op andere manieren. Compensatiedrang ofzoiets.

Als Henning zo op tafel blijft kloppen wordt hij burgemeester van Mechelen in 2018 !

Mark my words !

;-)

En als die voorspelling van Gimycko uitkomt dan is die burgemeester in 2018 al zo'n "ouwe zak" dat hij al die goede aanzetten al lang vergeten is.   

Mark Gimyckos words !

;-)

Ik wacht op reactie van dhr Geys op de bijdrage van JVD

Ik kan nu even niet goed volgen. Nu hadden gister avond twee van de hoofdrol spelers de kans om hun dispuut midden van de grote markt uit te vechten. Mocht ook in de tent zijn. Niet dus. Kleine kinderen noem ik dat. Waar ik het wel een beetje moeilijk mee heb is die Ipad, of hoe noemt dat ding. Zoiets wegmoffelen tijdens een gesprek om je gesprekspartner later in moeilijkheden te brengen doet mij terugdenken aan belevenissen uit mijn verre jeugd. Hallooo. En Henning je bent nog te jong om u nu al in het wespennest te storten.

Als ik het goed voor heb lag de Ipad open en bloot op tafel. Wat ik veel erger vind is dat de schepen zijn eigen woorden staalhard ontkent. Als je een communicatieve fout maakt (kan gebeuren, het kan je dagje niet zijn bijvoorbeeld), geef dat dan gewoon toe en excuseer je. Dat lijkt me veel eerlijker. En ik weet niet hoe oud GL is maar als een Ipad hem al doet terugdenken aan zijn jeugd  ,-)

Wat de affaire Geys betreft:

Als men zoiets eruit flapt op staminé al zeverend onder maten dan is dat plezant, maar in de context zoals hierboven beschreven vind ik dat persoonlijk nogal getuigen van een erg bedenkelijk niveau. Als het waar is: Shame on you, gast.

Is er, door deze Blog en door Van Hammee, een " GeysGate " ontstaan in Mechelen ?

Nen " True or False " oftewel " Waar vs Niet Waar " oftewel " Gezegd vs Niet Gezegd "

Wat zegt het spreekwoord ?

" It ain't so if it ain't on Youtube " oftewel " 't Is ni waar als 't ni op Youtube staat "

Maar mocht JVD zijn iPad-recordings op - ik zeg maar wat - Soundcloud zetten, dan zouden we hier een mening kunnen vormen.

:-)

Overzicht van het Jaar 2012 :

Comical Ali en zijn Korterokjessyndroom

GAS-boetes en (de gijzeling van) de Boterhammekesprotesten

GeysGate True or False ( * )

;-)

We mogen dan wel lachen met de perikelen in A'pen, maar blijkbaar zijn ook wij niet zonder zonden.

( * ) Beter gekend als de Mechelse Gesprekken

Het niveau van K. Geys en M. Van Hammée is allebei even bedenkelijk als dat van JVD.

K. Geys heeft zijn reputatie. Daar hoeven niet veel woorden aan vuil gemaakt te worden. M. Van Hammée spreekt al maanden zijn kiesvee naar de mond en gebruikt dit forum nu om een collega zwart te maken. Ook al is het waar, het getuigt van een bedenkelijk intellectueel niveau. En JVD... een gesprek opnemen met een iPad, heel erg constructief kan het gesprek dan al niet worden. En al maanden zit deze persoon te klagen op sociale media hoe moeilijk het is om rond te komen (huisvuilzakkendebat), maar heeft dan wel een peperdure iPad. Tja.

Gelukkig zijn er nog politici die de dorpsmentaliteit bovenuit steken en onze stad de laatste jaren vooruit hebben gebracht.

Allez, waar-of-niet-waar of gezegd-of-niet-gezegd... het gaat nog leuk worden oep 't statôôs de volgende jaren !

;-)

Fijn dat je anoniem reageert...

net zoals Gymicko zou ik ook graag de i-pad-opname van het onderhoud met schepen Geys beluisteren zodat we echt kunnen horen wat er echt gezegd is! niet moeilijk toch? en dan kennen we dadelijk de echte waarheid.

@ Marc1 :

Niet alleen dat.  Ik ben ook nieuwsgierig naar die Anoniem van hierboven.

Zou ons Blauwbartje of zo achter die "pseudoniem" zitten ?

;-)

Beste anoniem, mag ik niet van mening zijn dat de vuilniszakken te duur zijn, omdat ik een, volgens u, peperdure ipad heb ??
Ik vind een ipad hélemaal niet peperduur en ik kan nog steeds mijn eigen mening vormen, dank u.

En waarom in godsnaam zou een opgenomen gesprek niet constructief kunnen zijn ? Wat een onzin.
Ik neem regelmatig belangrijke gesprekken op, omdat ik anders vaak details vergeet.
We leven nu eenmaal in het digitale tijdperk.

@GL : ik moffel geen ipad weg en ik neem geen gesprekken op om iemand in moeilijkheden te brengen.
De ipad (het goedkoopste exemplaar) lag open en bloot op tafel.
 

 

  

allee ge zijt met ulle drieen nog in de running voor vraag 2

 

bij vraag 4 blijf ik nog bij het zelfde antwoord   :-)

En waarom zou je een gesprek met een schepen niet mogen opnemen dan? Ik zou dat sowieso doen want schepenen en politiekers in het algemeen hebben zo de gewoonte om alles wat ze gezegd hebben later schaamteloos te ontkennen.

Als het gesprek effectief opgenomen geweest is dan vind ik wel dat wij het recht hebben om dit te horen en zo een mening over die mijnheer Geys te vormen. Dus online zetten die handel...

Inderdaad.

Zelfs al had 'm het opgenomen met een gouden micro, so what, dat verandert nog altijd niks aan de essentie van de zaak.

De eindejaarsvraagjes voor... Karel Geys :

1. Wat was voor jou het meest memorabele of leukste Mechelen-moment ?

2. Wat was voor jou anderzijds het ergerlijkste of verdrietigste feit ?

3. Wie was voor jou de Mechelaar (of vereniging) van het jaar ?

4. Wat wens je Mechelen en de Mechelaars toe voor 2013 ?

Ik ben zelfs voor om alle politiekers uit te rusten met een systeem dat hen 24 uur op 24 uur opneemt. Zo kunnen ze nooit meer terugkomen op wat ze gezegd hebben...

@ gimycko

Ik dacht dat de "Eindejaarsvraagjes" het domein was van Jan!

@ TommyG :

Ik denk niet dat ze daarmee gelukkig zouden zijn want

"Everything they say can and will be used in a Court of Law oep Mechelen Blogt"

Blijft de vraag :

Was het gewoon een "verspreking" of gewoon een "gewenning-aan-de-macht" ?

@ Doctorandus Marcus Van Hammeerius (Ridder van Musena) :

Ge hebt duidelijk ne serieuze stok in het hoenderhok gegooid !

;-)

...en met dat stokske ben jij nu toch al een tijdje aan het spelen, niet?   ;-)

Ja, Jan.

BTW :

Mekaar kennen is een groot woord (Marc is een jaar ouder dan mij), maar eind Jaren '70 stonden ik en Marc van Hammee, rond 16h15 en beiden afkomstig van het SRC, geregeld nog wat na te praten in onze groene parka op de hoek van de Grote Markt met den Korte Bruul omdat we stonden te wachten op onze respectievelijke bussen.  Ik moest toen richting Hanswijkenhoek en hij vermoedelijk naar Muizen. De Marc zal de pollis in dat hokje op dat bovenvermeld kruispunt zich nog wel herinneren.

Toen moest ik nog naar de Stuivenbergvaart vrees ik beste Gimycko. Maar diene parka, daar heb ik heel goede herinneringen aan LOL

@ Marc :

In diene tijd vervloekte ik die parka's, maar als ik nu de bovenstaande link bekijk, zijn (of waren) die eigenlijk wel tamelijk hip.

;-)

@ JanS:  "...en met dat stokske ben jij nu toch al een tijdje aan het spelen, niet?   ;-)"

Mensen met héééééél veel tijd spelen graag met stokskes  :-)

Eén ding weet ik zeker "anoniem" , ik hou van dorpspolitiek. :-)

 

@ Jan Verbergt :

Welkom op deze Blog !  Een nieuw "gezicht" is altijd welkom.

:-)

De tent staat er nog altijd op de markt. Waarop wachten ze ? Gim, zorgt gij voor de bruin zeep ? -)