Kinderen maken kunstwerk over mensenrechten bij NewtopiaZondagochtend 18 november 2012
vindt in Vlaanderen en Brussel de Kunstendag voor kinderen plaats.  Newtopia / Youthopia organiseert die dag ’s ochtends een actie voor kinderen tussen 6 en 10 jaar.

Terwijl ouders een gratis rondleiding door de Newtopia-tentoonstelling krijgen, gaan de kinderen zelf creatief aan de de slag. Eerst nemen de jeugdige deelnemers ook een kijkje in de tentoonstelling en daarna maken ze samen hun eigen kunstwerk over Mensenrechten tijdens een workshop.

De workshops vinden plaats in Cultuurcentrum Mechelen, tussen 11 en 13 uur. Alle kinderen tussen 6 en 10 kunnen gratis deelnemen maar tijdig inschrijven is verplicht. De workshops zijn beperkt tot 25 deelnemers.

Inschrijven kan via uit@mechelen.be of 070 22 28 00.

De reguliere tentoonstelling "Newtopia - De staat van de Mensenrechten" loopt nog tot en met 10 december.