Oproep: Mechelen zoekt nieuwe stadsvlag

met categorie:  

Al sinds jaren hangen er van maart tot oktober vlaggen in de Mechelse winkelstraten. Tot 2008 waren dit vlaggen met een historisch wapenschild. Sindsdien krijgen de vlaggen jaarlijks een ander ontwerp die vanuit samenwerkingen met ontwerpbureaus, handelaars of studenten ontstonden. Dit jaar wil de stad graag werken rond de Mechelse Ommegang. Die vindt maar om de 25 jaar plaats en staat voor 2013 geprogrammeerd. Nieuw dit jaar is dat elke Mechelaar z’n kans kan wagen.

De stad Mechelen roept iedereen die een leuk idee heeft voor een vlagontwerp dan ook op om deel te nemen aan de wedstrijd. Deelnemers kunnen hun digitaal ontwerp insturen voor 12 november 2012 naar vlaggen@mechelen.be.

 

Aan welke voorwaarden moeten deelnemers en vlagontwerpen voldoen?

-      Als deelnemer ben je Mechelaar of je studeert in Mechelen

-      Het digitale ontwerpbestand moet aangeleverd worden in hoge resolutie

-      Het ontwerp moet uitgevoerd kunnen worden in tweekleurendruk. De kleuren uit het ontwerp moeten gemakkelijk vertaald kunnen worden naar de huisstijlkleuren van de stad. Bekijk de kleurencombinaties van de stad op http://www.mechelen.be/content/6599/gebruik-stadslogo.html. Gebruik van wit gecombineerd met een kleurencombinatie is ook toegelaten.

-      Het ontwerp bevat een typisch Mechels element of onderwerp

-      Het ontwerp werkt rond het thema van de reuzenstoet ‘de Ommegang’

-      Het ontwerp heeft een moderne look en straalt uit dat we in een hartelijke, verrassende en dynamische stad wonen.

Ter info: de stadsvlaggen zijn 200x140 cm en 135x140 cm.

Deelnemers voegen best een korte beschrijving toe over zichzelf en hun ontwerp. Welke meerwaarde biedt jouw ontwerp voor onze Mechelse winkelstraten? Waarom moet jouw ontwerp binnenkort in de Mechelse straten wapperen? Welke betekenis heeft jouw ontwerp?

Doe mee en wie weet siert jouw ontwerp straks onze binnenstad?

 

bron: Stad Mechelen

Toch wel goed bekeken, zeker na het protest omtrent het stadslogo, de stad zegt nu: Jullie dachten het beter te kunnen? Awel doe het dan.

Een uitgelezen kans voor de beste stuurlui om eens aan boord te stappen :-))

Aan de andere kant. Dit is een tijdelijk vlag, speciaal voor de ommegang. Is helemaal iets anders dan dat logo, dat nog steeds onze brieven ontsiert. :-)

Wat gedacht van hamer en sikkel ?

Insturen, GL, de wedstrijd staat immers open voor iedereen! En wie weet win je wel?