Filmhuis rekent op solidariteit voor aankoop digitale projector

met categorie:  

  (foto: Jan Smets)

Dit jaar nog werd het Filmhuis nog genomineerd voor de Mechelse Cultuurprijs 'De Mechelsen Iemer'.  Dat was een terechte waardering voor dit al 35 jaar oude Mechelse stuk Cultuurpatrimonium.  Op de foto zie je medewerker Geert Op de Beeck ingaan op vragen van voorzitter van de Cultuurraad Frans De Wachter op de avond van de uitreiking van de prijs in de Salons Van Dijck.  De Iemer ging uiteindelijk naar de Robert Stolzclub, maar dat doet er uiteindelijk niet toe.  Het Mechelse Filmhuis was erg blij met de erkenning.  Zéker omdat het Filmhuis voor moelijke beslissingen stond op dat moment.  Een lege spaarpot en de noodzakelijke aankoop van een nieuwe digitale projector om het voorbestaan van het Filmhuis te garanderen, zorgden voor wat kopzorgen...

Elke dinsdagavond weet het Filmhuis een groot en uiterst trouw publiek te bekoren met de beste arthousefilms, filmklassiekers, trash-en cultfilms en kortfilms.  Zélfs met af en toe een openluchtvertoning.  Sinds 2009 heeft het Filmhuis haar stek gevonden in het Cultuurcentrum.  Zovéél jaar timmert het Filmhuis met succes aan de weg.  En ze doet dat met de steun van een trits onbezoldigde vrijwilligers.  En da's lovenswaardig!

 

info@filmhuismechelen.be

 

Maar... op het einde van het jaar worden bioscoopfilms niet meer op 35 mm-pellicule geleverd.  En dat is een probleem.  Als de films niet meer 'op filmrol' worden aangeboden, dient men over te schakelen op een digitale projector.  En die kost een bom geld.  Het Filmhuis spaarde wel al wat bij mekaar, maar men geraakt niet aan het nodige bedrag.  Daarom rekent men op de solidariteit van de cultuurminnende Maneblusser om dit bedrag aan te spekken.

 

Nog zo'n 20 000 euro is nodig.  En men wil deze som bij mekaar krijgen door het idee van een rentevrije lening aan het Filmhuis.  Via dit financeringsssysteem wil men een honderdtal mensen zoeken die één aandeel kopen van 100 euro.  Meerdere aandelen aankopen is natuurlijk ook mogelijk.  Nu al is zo'n 12 % verzameld.  Maar men hoopt dat nog méér Mechelaars en andere sympathisanten ingaan op de vraag.  De deadline van de actie loopt af op woensdag 5 december.  Het Filmhuis garandeert dat de lening op drie jaar is afbetaald. 

 

 

Méér info over dit initiatief kan je vinden op:

 

http://www.rentevrij.be/filmhuis

 

 

 

 

 

 

 

Dit soort intiatief kunnen we alleen maar toejuichen. Het filmhuis is een gevestigde waarde in de binnenstad. En waarom je geld nog op een bank zetten als je er sociale projecten mee kan steunen en het nadien terug krijgen? Enfin, count me in. (momenteel nog 86% te gaan)

Al 23% opgehaald. Wie doet er nog mee ?

Mooi zo, zit er ook ergens tussen :-)