Voor paal staan

De Mechelse binnenstad is de laatste jaren er knap op vooruit gegaan,

in mijn jeugdherinneringen stond ze vol paaltjes, paaltjes van parkeermeters, paaltjes om auto's tegen te houden en paaltjes die aangavan waar de nutsleidingen te vinden waren.

Maar alles komt terug; vlak aan het standbeeld van onze Opsinjoor, in het parkje zelf staat er een spiksplinternieuw paaltje

Mechelen heeft er weer een trekpleister bij, de toeristen zullen er zeker foto's van maken :)

Even alle gekheid achterwege gelaten, was er nu geen andere oplossing dan dit  zo in het oog springend ding?

 

 Alles komt terug.

Vroeger waren er paaltjes, nu komen ze terug.

Vroeger waren er kasseien. Die ruimden plaats voor het veel comfortabelere asfalt of tegels. Nu opnieuw terug naar 1850, de tijd van de omgeslagen voeten en ratelende karrewielen.

Volgens mij zijn we terug op weg naar de donkere middeleeuwen. :-)

Bordje is belangrijk. Bordje zegt: volgende brandkraan staat hier 3.6 meter rechts van, 7.6 meter verder. De leiding is 15 cm diameter. Wacht tot als er eens iets in brand staat, dan zal u blij zijn dat er nog zo'n bordjes staan ;)

Dat bordje is zeker belangrijk - wat Marc (terecht) opmerkt is de plaats waar het staat. Verder zou men verwachten dat de brandweer een GPS systeem (of kaart) heeft waarop de brandkranen aangeduid staat.

Bedank M418212 voor de uitleg - dat weten we dan ook weer 

 

Volledig akkoord dat de brandweer de locaties ook op een kaart of op GPS moet hebben, maar het zou vrij absurd zijn om zo'n belangrijke zaken niet zeer duidelijk aan te geven. Gasleiding moeten ook altijd geel blijven, je gaat toch ook geen mooie kast zetten rond een brandblusser omdat hij te lelijk is... zo zijn er nog genoeg voorbeelden. Dat paaltje staat daar juist om in het oog te springen. Als het brandt roept het bijna "kom naar mij". Veiligheid is sowieso belangrijker dan het esthetisch straatbeeld. Sommige dingen lijken op het eerste zicht volkomen nutteloos, maar deze zijn zeer belangrijk in het leven achter de schermen. Ik zie ook nog niet zo snel de gevarendriehoeken uit het straatbeeld verdwijnen "omdat ze naast een standbeeld staan".

Zulke aanduidingen kunnen inderdaad een beetje subtieler. Waarom geen markeringen op de grond bijvoorbeeld? Met van die gekleurde tegeltjes uit India of China ;-)