Feeëriek feestje

met categorie:  

    

(foto's: Eddy Coremans, Jan Smets, Gerd Poels)

Uniek, feeëriek, poëtisch en adembenemend... Het openingsfeest van Newtopia heeft Mechelen betoverd.  De hele dag liep er aardig wat volk rond in onze stad, en op de vier locaties van de prestigieuze tentoonstelling Newtopia - Staat van de Mensenrechten, maakten velen gretig gebruik van de kans om deze éénmalig, gratis te bezoeken.  Na het feestje met veel randanimatie in de Kruidtuin, kende rond 22 uur zaterdagavond het spektakel een hoogtepunt.  Onze Sint-Romboutstoren stond er frivool bij in zijn rose-rode kleurtje, en de vele Maneblussers konden zich vergapen aan een ronduit schitterend klank-en lichtspel met veel nooit geziene acrobatie hoog boven de hoofden...

 

(foto: Eddy Coremans  -  Hij bekeek het vanop zijn apartement in de Bleekstraat...)

(foto: Gerd Poels)

(foto: Jan Smets)

  

(foto's: Gerd Poels)

  

(foto's: Eddy Coremans en Jan Smets)

(foot's: Gerd Poels)

   

(foto's: Jan Smets - Gerd Poels)

(foto: Jan Smets)

  

(foto's: Gerd Poels)

                          

  

(foto's: Jan Smets

Een betoverende avnd...  Dat was het zeker!  ...en van het mooiste wat we de laatste jaren mochten aanschouwen in onze stad....

 (met dank aan medefotografen, Eddy, en schoonzus Gerd...)

 

 

 

 

 

 

Bedankt Jan, Ik stond aan de kant waar de Toren roze was, een vriendin aan de andere kant waar het blauw was. Het acrobatenfestijn om 22u was adembenemend, maar ook de projectie op het stadhuis met de verhalen voorafgaand.

 Alweer mooie uiteenzetting Jan.

Wat de toren betreft, het was een hele karwei om alle lampen van kleurenfilters te voorzien, en dan was het spannend wachten op het resultaat.

 

 

 

Filmpje !

Just2letUknow : Kwaliteit is niet zo geweldig.

Wij waren er ook nog een keertje bij en vonden gelukkig een parkeerplaatsje op de ijzerenleen, zodat we niet moesten afdruipen.
Het was een prachtig spektakel, waar we met volle teugen van genoten hebben.
Alleen het begin (de ogen) was een beetje langdradig, vooral voor mijn kleinzoon, die zich begon te vervelen en naar huis wou :-)
Toen de acrobaten begonnen, heb ik hem niet meer horen vragen om naar huis te gaan, maar stond hij te kijken met open mond.
We hebben achteraf twee uur werk gehad om al die glittertjes eruit te halen :-)

Toch was het leuk dat het stadhuis eindelijk eens kon zien.
Dat zouden ze meer moeten doen.

 

 

't Was fijn. Maar 's avonds zijn we knuffeltje verloren op de Grote Markt. Loes is droevig. Mail je naar knuffel@hetwarmewater.net als je weet waar hij is?

Wie een bezoek wil brengen aan Newtopia kan een ticket kopen bij Uit in Mechelen. Dit is vanaf nu geldig voor de ganse duur van de tentoonstelling (01/09-10/12). Op die manier kan je je bezoek spreiden over meerdere dagen indien  je niet alle locaties op één dag kan bezoeken of indien je met mate van Newtopia wil genieten.

I have placed more Newtopia photos on Google+, the conditions were hard, moving people in bad light. Anyway, still like the photos https://plus.google.com/app/plus/mp/220/#~loop:view=activity&aid=z13ysti...