Hier waakt de draak!

met categorie:  

(foto's: Jan Smets)

Misschien bewaakt dit gevaarlijk uitziend monster wel de  MINzame prinses die opgesloten zit in het hierachter gelegen Hof van Cortenbach?  Het zou kunnen natuurlijk... Nu zou ik zélf niet zo vér gaan om de eigenares van de reeks leegstaande winkelpanden in de OLV-straat te betitelen als draak..., en ook heb ik niet het vermoeden dat de bazin - die met de noorderzon verdwenen lijkt - deze draak hoogst eigenhandig op haar winkelruit schilderde...

 

Maar wie voerde dit snode plan dan wél uit?  Wie is met kwast en verf  op de vitrine te keer gegaan?  Had het een ludieke bedoeling?  Of is het eerder een sterk in het oog springend protest tegen de patstelling in deze 'kwestie'?

 

Wie is de prins die met heldenmoed het slot openbreekt en met één houw de draak een kopje kleiner maakt?  

 

Ik ben benieuwd naar de afloop van het sprookje...

 

 

 

 

 

 

ook een kabouter en lange wapper te spotten aan de banier!

vreeeeeeemd.... 

ik ben ook benieuwd ... :-) 

 

Fascinerend!! Hoé zou het nu toch zitten he....

Reïncarnatie van Min in een draak, die weigert verkrotting aan te pakken en alles jàààren op zijn beloop laat.  Moeten we wachten tot ook de panden in de Onze-Lieve-Vrouwestraat instorten?

Enkele weken geleden heeft de zoon van een handelaar die draak op de etalage van Min geschilderd. Er liep een wedstrijd van de Efteling voor de mooiste sprookjesstraat. Wie ze won, kon gratis tickets winnen voor de hele straat. Mysterie opgelost ;-)

Misschien gaat het om een bewakingsinitiatief (bewaken door bewoning). De firma die daar mee bezig is heet Lancelot (in België) of Camelot (in de rest van Europa). Ridders van de Ronde tafel en draken: één strijd...

Geen misterie meer inderdaad :)

Ik heb deze draak, samen met Roodkapje (Kaffee-Ine) en Langnek (De Banier), voor een Efteling wedstrijd geschilderd. Helaas ging de prijs naar een kroostrijk straatje met verkleedzieke inwoners.

De dame van deze zaken was blij met het voorstel, ook zij hekelt de leegstand maar zit in een vervelend juridisch verhaal rond deze panden verwikkeld. Dus het is allesbehalve een protest naar deze dame toe. Al hoop ik wel als overbuurman dat ik weldra op weer een bloeiende zaak mag kijken als ik 's ochtends ontbijt.

Moest er iemand toch nog ideeën hebben voor deze amateur-striptekenaar bega ik graag wat echte guerilla praktijken! Misschien Karel Geys zijn 2 garageboorten in putje autoluwe binnenstad voorzien van fake-bushaltes, zodat de busreizigers die dankzij deze man niet meer thuisgeraken zijn poorten belemmeren? Oh wreed, dat zou willen zeggen dat deze man te voet moet van de Zoutwerf tot de Grote Markt...

@ Tommy,

Super !

(ivm Karel zijn garagepoorten, effe Banksy bellen?)

@ Tommy Willems :

Kunt ge zo eens geen poort tekenen op dat staketsel in de Bruul waar ooit de Saturn zou komen ?

Teken er misschien een bordje bij met de tekst " Vrije Inkom ", of zoiets.

Altijd goed voor een glimlach.

Allez, just an ID, zeunne

;-)

 Jullie bloggen er nogal op los !

Leuk, maar geef wel juiste info aub.

De zogezegde princes, is niet de eigenares, en ook niet Mevr Min.

Was dus niet gehuwd met Staf Min.

Krijgt gewoon nog even onderdak !

Dit is nog maar het tipje vd sluier !

Sprookje vervolgt !

Jullie bloggen er nogal op los ! Graag juiste informatie aangaande princes ! Zij is niet de eigenares, geen erfgenaam, en was ook niet getrouwd met Staf Min. Ze krijgt nog even onderdak, en dan is haar sprookje afgelopen !!!

Als 'Minneke' zal je het natuuuuurlijk wel allemaal juist weten.  ;-)  Maar nergens heb ik geschreven dat ze 'erfgenaam' is, of 'getrouwd ws met Staf Min'...  Het enige dat ik dus blijkbaar 'verkeerd' schreef is: 'eigenares' of 'bazin'...

En verder was dit gewoon een stukje met een in ironie gedompelde pen...  ;-) 

Maakt me niet uit wat haar burgerlijke stand is.  Ik zie alleen een trits leegstaande panden met daarachter het nog méér verkommerde Hof van Cortenbach.  En dat stoort mij niet alleen, maar heel Mechelen.

Maakt me evenmin uit hoe dit afloopt voor deze of gene, welke sluiers worden opgelicht, of hoe lang of waarom niet, of wel mevrouw nog even 'onderdak krijgt'...

Ik wil gewoon dat er een einde komt aan dit ergerlijk 'verhaaltje'.

 Beste Jan Smets,

U hoeft zich niet zo persoonlijk aangevallen te voelen. Mijn reactie was algemeen.

Ik merk wel dat U erg begaan bent met Uw ( ook de mijne ) stad, en terecht.

Deze is voor de overbuurman ; de familie wou de interieurzaak schenken ad princes, zodanig een inkomen te hebben om voor haar zoon te zorgen. Deze kan niet doorgaan,

daar zij reeds 13 jaar niet in het bezit is van identiteitskaart ... jammer van je ontbijt.

Verder is één vd zonen in gesprek met projectontw. en doet alle moeite om alle puin dat vader nalaat op te ruimen.

Geloof me; het is geen simpele klus, en zij hopen evenzeer op een vlugge oplossing voor dit ergerlijk verhaaltje.

groetjes minneke