Geen Reclame AUB ( er sneuvelen al bomen genoeg )

Beste Politici,
Binnen iets minder dan twee maand van nu is het weer zo ver, dan wordt er van ons verwacht dat we met z'n allen naar de stembus trekken om voor u te stemmen.

 

En ik neem aan dat u in deze laatste rechte lijn enorm veel tijd en energie zult willen steken in het verspreiden van uw blijde boodschap.
Op zich heb ik daar uiteraard geen enkel probleem mee, verkiezingen zijn per slot van rekening uw core-business, maar graag zou ik u toch willen vragen om rekening te houden met het feit dat sommigen onder ons -waaronder ikzelf- een stickertje op de brievenbus hebben waarop te lezen staat: "Geen reclame AUB".

En met "Geen reclame" wordt dus wel degelijk bedoeld "Geen reclame", dus ook geen propaganda, want dat is namelijk een vorm van reclame.

Nu weet ik dat u gaarne denkt dat uw propaganda geen reclame is, maar een soort van informatieve boodschap, of zelfs nieuws, soit, dat kan best zijn in uw wereld, maar hier is propaganda nog steeds reclame. Bijgevolg zou ik het ten zeerste appreciëren dat wanneer ik mijn brievenbus open niet geconfonteerd hoef te worden met ongewenste reclame. Of propaganda.

Het is bovendien compleet nutteloos om mij nog proberen te 'informeren' via een folder in de bus, want ik heb mezelf namelijk al langer dan vandaag geïnformeerd via de radio, televisie, de krant, weekbladen, internet, noem maar op... dus ik weet onderhand wel waarvoor u staat en waar u met de wereld naartoe wil.
Wenst u echter toch liever geen respect op te brengen voor mijn simpele vraag om "Geen reclame" in mijn brievenbus te deponeren, dan zal dit al zeker twee gebeurtenissen tot gevolg hebben:
1: Uw drukwerk vliegt opgefrommeld in de goot.
2: Ik zal zeker niet op u stemmen.

Bovendien hebt u zes jaar lang de tijd gehad om eens een klapke te komen doen of om eens goedendag te komen zeggen, maar dat hebt u verzuimd, en nu is het eigenlijk de moeite niet meer. En zoals in de titel reeds te lezen viel: Er sneuvelen al bomen genoeg.

Ziezo, ik denk dat het duidelijk genoeg was, en bij deze rest mij nog u een prettige verderzetting te wensen.

Succes!

En dan moet men bovendien nog op die uitgestreken smoelen in de folders kijken.

En net nu wil onze Groenkristof een eetbare stad, want... stadslucht maakt vrij !

En zonder de nodige nitrieten en nitraten, zeunne !

Artikel

Wat zou ons Blauwbartje daar tegenover kunnen zetten ?

;-)

Zeer mooi geschreven!

 

Pffft. De dag dat ik me politiek gezien laat beïnvloeden door papier in mijn brievenbus mogen ze mij in het zothuis steken.

 

Vandaag de dag gaan de heren en vrouwen politici ons massaal en ononderbroken bestoken met hun YouTubefilmpkes, hun Facebookinterventies en hun getwitter !

En daar zijn ze (of worden ze) allemaal uw beste " friend " en " they like you".

:-)

" grijze" bakken met groenten en fruit gim dat zal ons Bartje placeren...

jongens jongens hoe zotter hoe liever, hoe dichter bij 14/10 hoe onnozeler voorstellen...

tegen als het oorlog wordt is het nog tijd om de grote markt terug om te spitten en er patatten te zetten

Met de gemeenteraadsverkiezingen van 2006 kreeg ik een brief op naam van een VLD politicus uit Boortmeerbeek (ene Michiels), waarin deze mij aanschreef met "beste vriend" alhoewel ik betrokkene van haar noch pluim kende.  Ik heb hem een brief teruggestuurd waarin ik hem zei dat hij toch alleen maar al die moeite deed om verkozen te worden om nadien uit de ruif te kunnen vreten en dat voor wat ook wat hoorde.  Ik stelde hem dus voor om als compensatie voor mijn stem 250 euro op mijn rekening te storten.  Er werd evenwel nooit gevolg aan gegeven :-)

Ik wil me niet mengen in het politieke debat en kan best begrijpen dat mensen niet direct overstelpt willen worden met ongevraagd drukwerk. Daar hou ik me dus buiten. Maar toch efkes een misvatting rechtzetten: qua bomen sneuvelen, valt het echt wel mee! Tegenwoordig wordt er voor drukwerk héél veel gebruik gemaakt van gerecycleerd papier, pulp van "mixed sources" en van hout van speciaal daartoe aangeplante bossen en boomsoorten. Er wordt al helemaal géén regenwoud gekapt voor het maken van papier, want de vezels van dat hout zijn onbruikbaar voor papier, wegens veel te stug. Kijk daarvoor eerder naar de (tuin)meubelen die gemaakt worden met tropisch hardhout. Dus alle begrip dat je liever geen ongewild verkiezingsdrukwerk wilt ontvangen, maar het regenwoud zal je er helaas niet mee redden.

Tuinmeubelen uit tropisch hardhout is zo duidelijk NOT DONE !

Dit effe terzijde...

Een groene jongen stak foldertje in mijn bus net toen ikthuiskwam. Op mijn opmerking dat mijn brievenbus voorzien was van de klever "geen reclame/geen streekpers" kreeg ik te horen dat het informatie betrof en géén reclame..............dus wat groen mag mogen de anderen ook voor mijn part.

@ Marc1 :

En was de info nuttig ?

Bevatte de folder nieuwe ideeën van ons Groenkristofke ?

Urban Farming in Mechelen-stad, misschien ?

:-)

mijn voorstel: raak ze waar het pijn doet, in hun portefeuille dus. Steek al de rommel die ongevraagd in je bus valt in een grote enveloppe, en stuur die naar de verantwoordelijke uitgever, zonder postzegel erop welteverstaan. Als we dat allemaal consequent doen, zal het rap gedaan zijn

@sooike, en als die verantwoordelijke uitgever uw pakske weigert aan te nemen, hebt ge alleen jan met de pet op kosten gejaagd (via onbestelbare post) en betaalt ge dus feitelijk zelf via de belastingen:-) Ge doet maar....

Misschien hebben de politiekers, die op deze blog zitten, mogelijk wel andere ID's om ons, de kiezers, te overtuigen van hun groot gelijk... zonder het gebruik van drukwerk.

Hoe zouden ze dat dan aanpakken ?

Filmpje ?  Tweet ? Obsessive Mind Control ? Brain Burglary ?

Of gewoen mè e goe klap'ke oep de Groete Mèt ?

:-)

sooike: dromen zijn bedrog hoor, ge gaat dat weldra zien in uw  brievenbuske!

Voor mij blijft het in de eerste plaats zoals ik reeds zei een kwestie van respect, als je als partij al begint met te respecteren dat iemand geen foldertjes wenst te ontvangen, dan zeg ik dat goed begonnen al half gewonnen is. Kan je daarvoor geen respect opbrengen dan begin je alvast met een zeer slechte eerste indruk te maken.

Hoe ik wil geïnformeerd worden dat kies ik liefst zelf, dat hoeft niet opgedrongen te worden.

Hoe ver is het gekomen dat bepaalde mensen politieke informatie gelijkschakelen met reclame? Het gaat hier over de organisatie van de omgeving waarin je leeft, niet de prijs van een kilo wortelen. Hoe oneens dat je ook bent met andere partijen, het systeem is de reden waarom jullie hier in volledige vrijheid jullie (soms weinig intelligente) mening kunnen en mogen verkondigen.

Enig inlevingsvermogen is een aantal mensen hier ook blijkbaar vreemd. Misschien zijn er wel mensen die geen reclame wensen te ontvangen, maar wel politieke informatie? Het soort individualistisch kankergedrag (sic) van deze mensen zorgt ervoor dat de samenleving maar traag vooruit kan gaan/achteruit gaat. Ik kan alleen maar hopen dat de politiek deze mensen met even weinig respect behandelt, als zij hun medemensen.

Ik ben ook geen fan van folders, ik vind mijn informatie wel elders. Maar ik neem de folders er bij als prijs voor een democratie. Want niet iedereen heeft internet, niet iedereen luistert naar Radio 1, niet iedereen leest kranten, ...

Want er zijn ook andere mensen in deze stad/land/wereld, dan je eigen zelve.

Als alle mensen die geen internet hebben, geen radio1 luisteren ( alsof enkel op die post nieuws te rapen valt ) geen kranten lezen etc voor hun politieke informatiegaring aangewezen zijn op een folder van een politieke partij die bol staat van de slogans en vage en valse beloften dan zijn die mensen mi goed geschoren.

Maar met de vergelijking tussen een politieke folder en een reclamebladje ben ik ook niet helemaal akkoord, want als er in de folder van supermarkt X staat dat het brood 1€50 kost, dan is dat ook zo, want daar zijn namelijk wetten die dat verplichten. In een politieke folder daarentegen gelden die wetten niet, daar mag men eender welke nonsens in schrijven. Holle slogans, vage beloftes en toekomstvisies à la madame soleil. Is dat dan interessant of informatief? (sic) Mooie prijs voor de democratie.

Ik zou er ook nog graag aan toevoegen dat het groeiend aantal individualisten, egoïsten, kankeraars en respectlozen ook iets is dat je op het conto van de politieke klasse kan schrijven. Bij deze wordt ik er dan zeker ook bijgerekend.

Onder het gekende stickertje 'Geen reklame a.u.b.', heb ik nu een met de 'dymo' gemaakt labeltje geplakt met 'Geen verkiezingsdrukwerk a.u.b.'.  Ben eens benieuwd.

Dit is toch wel het strafste wat ik in mijn leven heb gelezen. De links rode radio en TV zenders gelijkstellen met informatiebronnen. Gewoon te gek om los te lopen. 

Q.E.D.

@G.L.  En op 'VIER' mogen uw soortgenoten ook al niet meedoen aan 'De slimste mens ter wereld'. Maar dat is misschien normaal...

 @J.T. Soortgenoten ? Leg dat eens even uit wat dat is .

Misschien beseffen de mensen die reclamedrukwerk weigeren niet dat ze daarmee andere mensen mogelijk broodroven: van degene die het papier maakt over de drukker tot degene die het ronddraagt wat je niet wil lezen dat leg je aan kant komt oud papierophaler dan weer ten goede

@G.L.  Volgens Van Dale:  'Lid van dezelfde groep' .  Voor deelname aan ' De slimste mens ter wereld' moet je dat wel weten....

Nu we het toch over de social media hebben... soms mis ik hier de like-knop :-)

Ik heb persoonlijk nogal veel moeite met dat argument dat het allemaal zakkenvullers zijn, toch niks goeds etc. Ik bedoel, laten we dan gewoon de democratie afschaffen, alsof dat dé oplossing is. Underscore Christophe slaat de nagel op de kop: het is de prijs van de democratie. En of je er nu tegen bent of niet, verkiezingsdrukwerk is volgens de staat geen reclame. Lees de laatste zin op de volgende webpagina erop na: http://www.bpost.be/verkiezingen/page4.html

Zelf heb ik ook veel moeite met het argument dat het allemaal zakkenvullers zijn en toch niks goeds doen, maar dat argument staat dan ook niet in het opiniestuk, noch in de reacties die erop volgen, laat staan dat er iemand vraagt om de democratie af te schaffen. Vreemd.

Malenie, dat je door geen reclame te willen ontvangen mogelijk broodroof pleegt is toch wel kort door de bocht. Om te beginnen hangt er op de overgrote meerderheid van de brievenbussen geen sticker. Tegenover een dikke 20 jaar geleden zijn er een heleboel plaatselijke uitgevers en drukkers van reclameblaadjes verdwenen, en dat ligt eigenlijk aan het feit dat Roularta de markt heeft overgenomen en gemonopoliseerd. Wanneer die reclamefolders bedeeld worden dan wordt er ook niet zomaar in elke bus hetzelfde pakje gestopt, wie in de Mahatma Ghandiwijk woont krijgt heel andere folders dan wie in Keerbergen woont, men deelt het land in in sectoren, wijken met veel rijken of armen of arbeiders of werklozen of migranten etc. Op basis van die gegevens wordt het reclamepakketje samengesteld en zo komt de juiste reclame bij de juiste potentiele klant terecht, weeral met minder overbodig drukwerk tot gevolg. Efficiëntie is dat.
Drukwerk dat uiteindelijk toch in de papiermand geraakt, of het nu gelezen is of niet. Het wordt dus afval. De verwerking van afval kost veel geld aan de gemeenschap en is belastend voor het milieu, hoe minder afval we produceren hoe beter voor iedereen eigenlijk.

En dan zeggen ze dat het alleen maar komkommertijd is in de media.

 

Zoveel lettertjes over zoiets banaals. Misschien moesten we de electriciteit gaan tellen die hieraan verspild is en vergelijken met de rijs van zo'n foldertje ?

 

Verdorie, nu heb ik me er ook aan bezondigd ;)

Het zal dan wel zijn zeker dat ik mijn bochten nogal kort neem, want dat is me al meer gezegd. Ik ga daarvoor niet meer veranderen.

Dat die drukkerijen verdwijnen ligt ook aan het feit dat de investeringen in nieuwe technologie hoog liggen, zowel wat centen en wat kennis betreft. De tijd van de typodrukker in zijn garageke achter zijnen degel  is ook al lang passé is en zo verder en zo voort...

De huisbazen krijgen er hier ook nogal van langs bij tijd en wijlen, maar terecht denk ik.

Malenie is duidelijk een kenner van het Grafisch Beroep.

Leuk, zo'n collega-graficus.

:-)

Hier enkele Degels voor al uw drukwerk - Foto Gimycko TSM

 Haa, een Heidelbergske.

Is zeer geschikt voor uitkapwerk, en wanneer de klep horizontaal staat is dat perfect om met uw arm tegen te leunen :-)

Hola, ook Netels is een kenner !  Leuk, het lijkt wel een Gilde.

;-)

Nos amis, les imprimeurs - Foto Gimycko TSM 

Machines van links naar rechts : Kor-D - Speedmaster - Heidelberg GTO

Kleurbalken links : Magenta - Cyaan

 Was een kenner, mijn laatste loonbrief in de grafische sector was nog in Belgische Frank. 

Heb nog steeds een paar bokalen drukinkt en verdunner nr2 staan uit de jaren '90. Ondertussen al lang verboden producten, maar betere airbrushverf bestaat er niet. Wordt ook niet slecht. En die typische geur bestaat ook niet meer in een drukkerij heb ik ondertussen al een paar keer gemerkt.

Airbrush ?  En Mijnheer Netels heeft ook nog ne DeVilbiss, zekers ?

Heb de mijne, al een hele tijd geleden, ingeruild voor ne Apple Macintosh (geeft meer kleuren weer). 

;-)

BTW :

En blijkbaar waart gij ook nog eens bevriend met mijn oude leraar Drukkerij Hugo Ribbens (zie oud artikel)

De super 63, Paasche en Badger zijn vervangen door een tablet en SBP.

Heb die meneer helaas nooit gekend, wij zijn gewoon lid van de club.

dat is een zeer bekend lokaal daar bij vos amis les imprimeurs monsieur gimycko

en mijnheer netels christophe u hebt Hugo Ribbens niet gekend? Toch zal hij u dikwijls bij start en aankomst uw roadboek in uw pollekes gestopt hebben en op controleposten de kaart afgestempeld...

wij hebben duidelijk gezamenlijke kennissen, de wereld is klein en onze stad een groot dorp

Misschien is Malenie wel familie van De-Haes-familie.  

Maar of dat die ooit reclamedrukwerk, laat staan politieke folders, hebben afgeleverd... daar heb ik geen weet van.

Foto Gimycko

 laat ons on topic gaan voor we hier naar ons vijs krijgen gim.....

Ja, mevrouw.

;-)

Reclame, dus : goed of goed fout.

 enkel van ziens en dag te zeggen, dat beschouw ik niet als echt kennen

Als ik op FB via, via zie hoe B. Somers moeite doet om met het plebs in discussie te gaan...

(sommige simpele zielen trappen daar dan met hun likes nog met hun twee voeten dik middenin)

Jonge, jonge.  En dan te bedenken dat ik hem vorig jaar tot tweemaal toe een "beleefde" vraag heb gesteld.  Ik wacht nog steeds op een antwoord.  Die gasten worden slechts om de 6 jaar communicatief...

Misschien moet de politieke reclamecaravaan nog op gang komen, maar tot op heden geen foldertjes in mijn brievenbus.  Of is er een sperperiode ?

 da's ook waar christophe

 en in passant weet ik als je antwoord op één bepaalde opmerking dat je antwoord ook op Mblogt staat.

Ere wie ere toekomt. (én ontopic) Ge moet het niet eens zijn met de man. Een van de weinige Mechelse politici die er consequent (Maand na maand, jaar na jaar, of het een verkiezingsjaar is of niet) een punt van maakt z'n achterban te informeren (via z'n goed gestoffeerde digitale nieuwsbrief) is schepen Ali Salmi.

Wout slaat de nagel op de kop. Traditie getrouw vergeet hij echter de hele waarheid te vertellen wat " achterban informeren betreft ". Maar ja om achterban te informeren heb je wel de bevriende kanalen nodig, nietwaar Wout.

Er is niets "bevriend kanaal" aan een digitale nieuwsbrief, GL, daar heb je alleen een computer voor nodig, een e-mailadres en enkele mensen die je digitale boodschap ook willen lezen. Voor iemand die elke godganse dag van de week een blog bezoekt, denk je nog veel te vaak in termen van dode bomen. In plaats van te kappen op bestaande media, zouden jullie beter eens wat creatiever omspringen met de moderne mogelijkheden.

En Gim, als mijn grijze hersencellen me eventjes niet in de steek laten, geldt er een sperperiode (ja, een deeplink, ugh) van 95 dagen of drie maanden voor een verkiezing. Als een overheid in de tussentijd toch communiceert, moet die strikt gedepersonaliseerd zijn.

Komkom, GL, Hombeek heeft toch ook internet waarlangs je goed gestoffeerde digitale nieuwsbrieven kan versturen? :-)

Hangt er vanaf naar wie en naar waar Alex en dan is het nog maar de vraag wat ermee gebeurd. U weet wel censuur hé. -). Dat verwijt ik natuurlijk u niet hé Alex. 

Beste Louis, ik zal je dan maar even op de hoogte brengen; als je dus even surft naar de website van het Vlaams Belang ( je eigen partij dus ), dan klikt u op 'publicaties', en dan verschijnt er een link naar "E-Magazine", de digitale nieuwsbrief van uw favoriete partij, en het volstaat dat je een berichtje stuurt naar e-magazine@vlaamsbelang.org en vervolgens krijg je op regelmatige tijdstippen e-magazine in je mailbox. Helemaal gratis en voor niks!

Dat is eigenlijk het concept van een nieuwsbrief, Louis, dus bij deze kan ik ook jouw vragen beantwoorden:

Naar wie?
-Dus naar elke bezoeker van de website van het Vlaams Belang die zich inschrijft voor de nieuwsbrief.
Wat gebeurt ermee?
-Naar alle waarschijnlijkheid zal de persoon die zich vrijwillig inschrijft voor jullie nieuwsbrief deze ook wel willen lezen.
Censuur?
-Dat denk ik niet, het zou raar zijn moest het Vlaams Belang z'n eigen nieuwsbrieven censureren, nietwaar?

Dus net zoals Salmi is het Vlaams Belang ook in de weer met nieuwsbrieven, en  zo informeren ze allebei hun achterban op identiek dezelfde manier. Flink toch, niet?

@Alex, of tenminste toch een deel van hun achterban, want blijkbaar hebben sommigen de e-boot serieus gemist...

En van online censuur is in ons land totaal geen sprake. Volgens de ngo Verslaggevers Zonder Grenzen zijn er slechts tien landen ter wereld die actief internetcensuur toepassen; China, Iran, Noord-Korea, Oezbekistan, Vietnam, Syrië, Turkmenistan, Saoedi-Arabië, Cuba en Myanmar. België behoort tot nader orde niet tot dat selecte clubje.

Dat liedje van die Mechelse geel-zwarte partij was natuurlijk onvervalste anti-reclame !

;-)

Bedankt Alex voor het plaatsen van de link. Zo kan nu iedereen weten waar in Mechelen de klokken hangen. Kan dat ook aan het wekemijks prikbord worden opgehangen Alex ?

En dus niks te maken met groene bomen kappen of rood papier verprutsen.-)

@ malenie:

Je ging niet kort door de bocht, je vloog er los uit:

Alle productie moet aan een echte behoefte voldoen, anders is het gegarandeerd schadelijke verspilling: meestal van grondstoffen, alvast van inspanning die men nu eenmaal niet onbeperkt kan opbrengen en dus zo nuttig mogelijk moet geïnvesteerd worden, en van het milieu (natuurlijk eventuele afval, maar ook de uitlaatgassen die men produceert om naar de onnuttige bezigheid te trekken enz.).

Bovendien is er een exponentiële tendens, want ook onnuttige taken brengen schijnbaar ware "behoeften" met zich mee: recyclageverwerkingsbedrijven moeten talrijker of groter, verkeerstoename eist extra maatregelen en slachtoffers die hulp nodig hebben, rechtszaken zijn minstens zo dikwijls nodig voor ongewenste of gewoon nutteloze producten en diensten, allemaal verder het bruto nationaal product opdrijvend en het netto nationaal welzijn aantastendprutsartikelen 

Dat is het basisprincipe om gezond in de wereld te kunnen blijven leven. Dat noem men soms 'ecologie en welzijn'.

Op mijn brievenbus plakt:

[blauw:] Regionale Pers: NEEN --- [rood:] Folders NEEN.

Verkiezingsfolders zijn folders, slechts de bedelers van verkiezingspropaganda en pizzabezorging plegen geregeld huisvredebreuk. Als ze persoonlijk zonder toestemming zou trachten binnen te dringen, zet ik hen zonder boe of ba en zonder omkijken aan de deur. Hun rommel neem ik dus evenmin binnen als reklame onder mijn ruitenwisser. Laat de verantwoordelijke uitgevers het maar van de straat rapen nadat zoveel mogelijk mensen zich aan hun rommel gestoord hebben, niet bijeengefrommeld en dus goede identificeerbaar. Maar de verantwoordelijke neem ik wel binnen, in mijn kopke en in mijn onderste la.

P.S. Het woord  'prutsartikelen' staat er onbedoeld want was, had ik gedacht, vervangen door 'nutteloze producten'. 

Logische consequentie van mijn attitude:

Raap zoveel mogelijk verkiezingpropaganda of pizzafolders van de straat, neem de uwe er tussenuit, loop dan de brievenbussen met "geen folders" langs en stop er telkens 2 van elke tegenpartij of concurrent in.  ;-D

Wedden dat na enkele jaren de bedelers met nauwgezetter instructies de baan op gestuurd worden?

 Wat dat uit de bocht vliegen betreft: dat heb je met de vrouw van een ex-rallyrijder ;-)

Goh, nog wat ecologische doodzonden op ons geweten. Maar ja, ik zal toch al boeten in de hel voor zonden van kwaad vermoeden en lichtvaardig oordeel.

Kijk, als we zoals jij moeten leven dan is de helft van de industrie uit den boze.

U plakt op uw brievenbus wat u wil en ik leef zoals ik wil. Akkoord? Neen zeker, want nu bega ik weer een zonde van burgerlijke ongehoorzaamheid. 

Mijn hele leven heb ik moeten leven met schuld en boete, met dagelijkse en doodzonden, nu ga ik me de les niet meer laten lezen door gelijk wie. Ik leef hoe ik wil, al dan niet met reclame, gezond of ongezond, ecologisch of onecologisch.

In feite doe ik het allerbeste met dood gaan en dan nog, want laat ik me begraven, dan bezoedel ik de aarde, laat ik me cremeren dan stoot ik slechte gassen uit via de schouw van het crematorium... laat ons zeggen dat in dat geval mijn laatste goede daad de bemesting van de strooiweide is. 

Wil ik hiermee maar zeggen dat alles relatief is.

Uiteraard sorteer ik, uiteraard verspil ik geen water, uiteraard probeer ik zo ecologisch mogelijk te leven, maar ik ben er niet obsessief mee bezig. Ik heb geen calvinistische neigingen en probeer nog iets van mijn leven te maken en ervan te genieten.

Ik word wel kregelig als ik per se de mening van iemand anders moet delen.

U de uwe ik de mijne.

P.S. Ik moet de mogelijkheden gaan overwegen om in mijn garage een heuse sorteerstraat in te richten... Trouwens ten behoeve van de kleinkinderen staat op elke afvalbak te lezen wat waar thuis hoort.

 

Beste Malenie, bedoelde u Calvonistische neigingen mischien ?-)

Alex, in verband met dat prikbord " wekelijks " bedoelde ik natuurlijk. 

Als de verkiezingsreklame nu bruikbare informatie moest bevatten mogen ze het van mij best in m'n brievenbus steken. Graag zelfs, want ik heb niet veel toegang tot internet.

maar als het een flodderke is, of erger: gewoon een visitekaartje, dat alleen bedoeld is om naambekendheid te verwerven, dan gaat het rechtstreeks van de brievenbus naar het oud papier.

 

@SomeHuman: u maakt zich op die manier schuldig aan sluikstort. Niet de verantwoordelijke uitgever maar uzelf, gij zijt diegene die het op de straat smijt. Het is niet omdat je iets niet wilt hebben dat je het maar gewoon op straat moet gooien, dat doen alleen kleuters en kleine kinderen die niet (goed) opgevoed zijn.  

Wat dan weer getuigd van bitter weinig respect naar de onderhoudsteams die de straten proper houden ...

@ malenie:

Hoe ecologisch je leeft kan je wettelijk en in praktijk in grote mate zelf bepalen. Het stemt trouwens niet altijd overeen met al wat men ons tracht wijs te maken. Er is volgens de meestte mensen wel een verschil tussen een opinie en een logisch besef. De grondwet zegt niet dat 2 + 2 moet 4 zijn; tenzij je net je boekhouding of je belastingsaangifte opstelt, laat het strafrecht je toe te leven of het 6 is, pas als je bij hoog en laag en nagenoeg heel de tijd doet of het 17,3 is, stopt men je ergens weg.

Je bewering dat "mensen die reclamedrukwerk weigeren ... daarmee andere mensen mogelijk broodroven" is hooguit verdedigbaar voor gevolgen op termijn van minder dan 1 jaar. Dat soort verband vermoeden op een termijn van 5 jaar is als denken dat 2+ 2 ongeveer 19 is maar je hebt het geluk dat politiekers, psychiaters en rechters nog slechter in wiskunde zijn.

@ Kathinka:

Natuurlijk bezoedelt het de straat. Dat heeft niets met MIJN respect voor andermans werk te maken. Wie het daar achterlaat is er verantwoordelijk voor. Wil  iemand mijn huis binnendringen nadat ik de toegang uitdrukkelijk verbood raakt hij/zij toch mijn deur niet voorbij. Als men geweld of een list gebruikte en toch al in mijn gang raakte, smijt ik die ook op straat en als die dan andere mensen lastigvalt vind ik dat erg. Dat verandert niets aan mijn afwijzing; ik kan over hem/haar dan best wel hier komen klagen.

 zoek je een heel klein onbewoond eilandje SomeHuman, zelf bedruipend een kip voor je eitjes, een koe of geit voor de melk en verder groentjes kweken biologisch en liefst gebruiken wat er al groeit en eetbaar is....

Er zit misschien wat sleet op de ID's van ons Blauwbartje maar de concurrentie blinkt nu ook niet echt uit in visionaire voorstellen voor Mechelen.

Misschien beter alles gewoon blauw blauw laten ?

:-)

@ Malenie en iedereen: malenie's post van 21/08/2012 - 17:33 " Misschien beseffen de mensen die reclamedrukwerk weigeren niet dat ze daarmee andere mensen mogelijk broodroven" stelde geen vraag, vertolkte geen opinie, maar beschuldigde mensen van mogelijke broodroof.

Moet je vooral doen als je de bal compleet misslaat... en als je erop gewezen wordt, dan maar belachelijk doen alsof je onwetendheid even veel waard is als enige kennis van zaken en voortgaan met duidelijk maken dat men beter heel ver uit je buurt moet blijven dan de stommiteit toelichten en bovendien uit allemans buurt moet blijven alsof ook veel andere mensen liefst zo kortzichtig zouden zijn, en alsof verstandig zijn enig gemis aan comfort zou teweeg brengen. Ik ervaar het tegendeel, hier in Mechelen en op eilanden: mijn vrienden en kennissen vragen eerder wanneer ik van overigens bewoonde eilanden terugkom. :-)

Ik ben in ieder geval zeer verheugd vast te stellen dat ik niet de enige ben die verkiezingsfolders als reclame beschouwd :-)

Er gaat hier nog serieus wat gepalaverd worden tot 14 oktober.

;-)

Gimycko,

Als er abnormaal veel gepalaverd wordt voor een verkiezing, moet er ongewoon veel geschort hebben.

In de Te-Tao [de omgekeerde volgorde is ook gewoon] schreef een - naar analogie met dat bizarre woord "Oud-Belgen" - Oud-Chinees dat goed bestuur niet mag opgemerkt worden, alles moet als vanzelfsprekend in de goede plooien gevallen zijn. Ik ben wel een groot voorstander van een bestuurlijk glazen huis, zodat iedereen die dat wil moeiteloos goed kan binnenkijken. Jammer genoeg denken politici dat zulks betekent dat ze hun wispelturige ideeen over hoe ze hun taken uitvoeren voortdurend door onze strot moeten duwen, en na de sperperiode hun flauwe propaganda door onze brievenbus: Hun pathetische vraag om ons vertrouwen omdat zij de best geïnformeerde vaklui zouden zijn. Als ze dat dan krijgen, zijn er die ons dan bestoken met vragen hoe ze hun stiel moeten doen; als we dat zo goed wisten hadden we hen niet nodig; wij hebben/zullen hebben/hadden een ander vak: we betalen hen precies voor hun bekwaamheid en wil om er zich tijdig en professioneel van te vergewissen welke de beste oplossingen zijn en die in de praktijk te laten brengen.

@ SomeHuman :

Jouw opmerking aangaande dat goed bestuur als vanzelfsprekend zou moeten zijn ontdek ik bijv. in... de politiek in Nederland.  Daar zijn de "debatten" uiteindelijk zo evident en saai geworden dat men erbij in slaap valt.

Staan er betere stuurlui aan wal of zitten ze op deze blog ?  Want over de, door jou zo als-normaal-gestelde, evidentie wordt hier wel aardig over-en-weer gepalaverd.

;-)

Mijn excuses voor mijn pacificatiepoging en mijn ietwat luchtige, onserieuze interventie, maar kunnen we niet vierklauwens een Partij van de Bloggers (PvdB) oprichten? Dan hebben we allemaal een terechte reden om betweterig te zijn en dan hoeft G.L. zich niet druk te maken in mensen die volgens hem aanhangers zouden zijn van BlauwBart ;-)

Een partij van Bloggers? :-)

Deze blog is zoals een toog in een cafe, er zijn er van alle strekkingen en kleuren. Het enige dat hen bindt is  hun aanwezigheid op deze BLOG.

Het aantal verwijten dat MBLOGT te rechts is, wordt geevenaard door het aantal verwijten dat MBLOGTte links. Dus een partij van de Bloggers wordt, zoals de reacties op de blog zelf,  een zootje ongeregeld :-)

[on-topic]: Volgens Henning's link zijn blijkbaar verkiezingsfolders geen reclame. Ten minste voor de postbedeling.

Men kan geen commerciële noch informatieve reservering doen voor een document dat de kenmerken van verkiezingsdrukwerk heeft: commercieel drukwerk mag niet bedeeld worden in brievenbussen met een sticker ‘geen reclame’, terwijl verkiezingsdrukwerk in alle brievenbussen wordt bedeeld.

Waarom een Partij VAN de Bloggers ?  Misschien beter een Partij VOOR de Bloggers.

Die kan dan de rechten, behoeften en ideeën van de bloggers op het politieke forum gooien.  Want de bloggers hebben ook eisen (grotere beeldschermen, meer kleuren, meer fonten, ...)

;-)

OK, de affiche is in zwart-wit, maar dat was goedkoper.

Origineel

En hup... volgende week staat er een Mechelse blogger in de gazet aangaande de komende verkiezingen.

Artikel

Some guys have all the fun !

;-)

 @SomeHuman: 

toch moeilijk om niet het laatste woord te hebben

ik ben tenminste rechtdoor en verpak mijn boodschap niet in de meest wollige frases

@ peter en gimycko:

"Het aantal verwijten dat MBLOGT te rechts is, wordt geevenaard door het aantal verwijten dat MBLOGT te links [is]." En dan verschijnt een affiche met de vuist van de ultra-linkse Anarchisten van voor W.O. I. Als het rechts symbool van een kwarteeuw later verschijnt, wordt de site gesloten en ik wacht ook niet op de recentere handschoen.

Ik zou dat boekske van Dirk Wouters toch eens moeten lezen:"Mechelen was ooit het centrum v h anarchisme: arbeiders diep ontgoocheld over de gematigde politiek van de socialistische Belgische Werkliedenpartij..." Hadden we hier vrienden van Bonnot? Pas dan maar op voor onze Bloggers.

@ SomeHuman :

De affiche met vuist is een vorm van recuperatie van oude politieke reclameaffiches.

Er wordt al genoeg rommel op de straat gegooid.

Als dat betekent dat al wat we volgende maand in de bus krijgen, ook eens in herdruk zal gaan... wil ik mijn verkiezingsfolders louter electronisch bekomen, aangevraagd met token of e-ID zoals een belastingsaangifteformulier. Nu nog mijn 'spam'-filter instellen en 't is opgelost.

Dat kan slechts als het alternatief, postbedeling, geadresseerd wordt. Dus e-aanvragen uiterlijk drie maand voor de verkiezingen en elke partij dient drie weken later het nog nodige aantal folders (met maximumgewicht) afgeleverd te hebben bij een postdienst die alle folders samen in 1 omslag per niet tijdig electronisch opterende kiezer stopt.

Misschien gemakkelijker om al die politieke " berichten " (van welke kleur en gezindte dan ook) netjes in een eenmalig magazine te stoppen zoals bijvoorbeeld ne Knack.  En noem het dan bijvoorbeeld " Mechelen 1410 " of zoiets.

Stop er, voor mijn part, nog wat lokale reclame tussen (altijd goed voor de Mechelse kleinhandel), enkele flashy artikels en wat foto's en de partijonkosten zijn minimaal.

Allez, just an ID, zeunne

SomeHuman, wacht maar af: subiet komt er ook nog eens een belasting op lichtvervuiling. Per e-nieuwsbrief enkele eurocent :-D

Maar eigenlijk: 100% gelijk. Het verspreiden van folders gewoon verbieden. Tegen een bepaalde datum zouden alle kandidaten hun ongecensureerde versie van hun stanpunten moeten kunnen opsturen naar een soort verkiezingen.mechelen.be waar men de standpunten per kandidaat/partij kan bekijken. De mensen die zonder internet zouden zitten, kunnen de hele compilatie (zooi) dan via de stad aanvragen. Technisch is het haalbaar, het past in een hedendaags netwerk en het sjabloon/format is recycleerbaar. Toch een goed idee?

Bespaart papier, zure gezichten en PV's voor (poging tot) sluikstorten. Bespaart ook een hoop werk voor de kandidaten zelf, me dunkt.

@Somehuman: Klopt helemaal.

Onze Björn en onze Loïc hebben een ID !  Ze vragen naar...

" Uw Mechels ID " !

Heb al meermaals onze "politieke vrienden" (althans dat is wat ze zelf beweren) er op gewezen dat ze geen reclame nog informatie in mij bus dienen te deponeren. Helaas initieel zonder resultaat.  Net zoals alle wetten/regels inzake verspreiding van reclame en dergelijke is het gewoon de interpretatie van de uitgever die het onder die noemer doet vallen & onze "politieke vrienden" staan er al lang voor bekend dat zijn geen reclame maken, maar eerder hun blijde boodschap onder de noemer informatie steken en dus niet onder de noemer reclame of gratis pers vallen.  Omdat ik, zoals de persoon in het artikel hierboven aanhaalde, mij op andere manieren informeer omtrent mijn toekomstige stembusgang, vind ik dit dus totaal overbodig & heb ik mijn brievenbus een aantal maanden geleden voorzien van een bijkomende sticker (NEE Politeke Informatie)  Enkel de VLD, die ik op heterdaad betrapt heb bij mijn thuiskomst, er niet in geslaagd hun "informatie" af te leveren in mijn brievenbus.  *zucht*

 

 

bpost liet mij weten dat infomagazines van gemeenten en verkiezingsdrukwerk

mogen in elke brievebus geost worden ook waar sticker ophangt.

vastgelegd door Vlaamse gewesTt