Daan op Maanrock


 

https://vimeo.com/48329985

Op bovenstaande link vindt u een klein videoverslagje van het magnifieke optreden van Daan, met aan het einde zijn GSM-conversatie met  stadsbeiaardier Eddy Mariën. De quote van de dag was: "Eddy, uw toren staat te stil!"

Met verder dank aan de mannen die:
- de paal en de reclamevlaggen in de weg van mijn lens hebben gezet
- de vreselijk ballonnen verkochten (er is nu al heliumschaarste) die steeds in  het beeld dansten
- die dachten dat ik van RTV of VRT was (goed gezopen zeker?) en ze onsterfelijk  zouden worden als ze wat voor de lens onnozel kwamen doen. Honderd percent gelukt hoor.
- die met hun meer dan dubbele meters precies dat schone plekje voor mijn neus uitkozen om wat met hun lief te komen zwetsen.

Desondanks is er nog wat beeld overgebleven! Geniet natuurlijk ook van de andere muzikanten die er hun beste, en in het geval van Isolde Lasoen ook mooiste, beentje hebben voorgezet. (La Zoen zou ook een mooie naam zijn)

Hetzelfde verslag staat ook op youtube, maar daar hebben ze mijn film wat verknoeid.

http://www.youtube.com/watch?v=sCvNg4Na_A8

 

Er was helemaal niets mis met de communicatie met de toren. Onze stadsbeiaardier is wel degelijk op tijd beginnen spelen. Met die enorme mensenmassa bereikte de toren het podium niet. Zij die aan de post stonden hebben de beiaard duidelijk gehoord. Onze stadsbeiaardier Eddy Marien had de techniekers op voorhand gewaarschuwd. Plaats microfoons in de beiaard zodat deze ook door de speakers te horen is. Maar dat was allemaal niet nodig. En dan steekt men het achteraf op de communicatie met de toren.

Ik heb vooral de beiaard gehoord aan de Melaan. Was wel erg indrukwekkend.

Eddy Mariën zei me dat de politieagenten, die voornamelijk in de omgeving van de toren stonden opgesteld, heel goed van de beiaard hadden kunnen genieten. Hebben die mensen ook eens iets aan hun weekeinde gehad. Ik hoop dat ze voortaan ook naar de maandagconcerten komen luisteren. Eddy vond het allemaal niet erg en kijkt al uit naar de volgende gelegenheid. Al doende leert men en dit was nog maar de allereerste keer.

Ben absoluut géén Daan-fan, maar  dit had ik toch wel  willen 'live meemaken'... Het  filmpje helpt  wel een beetje ;-))

De eerste dag helaas een en ander gemist (Aroma di Amore!!) maar toen was ik op Boerenrock  waar ik  Golden Earring en The  Scabs - dus twee keer in het bewuste weekend - zag... keuzes, keuzes...