Beiaardconcert Tom Van Peer.

Tom Van Peer, onze uiterst sympathieke Mechelse titularis-beiaardier van O-L-V over de Dijle en de Sint-Laurentiuskerk van Lokeren, (trouwens mijn geboortestad)  speelt morgen het wekelijkse maandagavondconcert op de Sint-Romboutstoren.

Tom was in 1998 de laureaat van de eerste Koningin Fabiolawedstrijd.  Het hoeft dus geen betoog dat dit concert absoluut de moeite waard zal zijn. De jazz liefhebbers zullen ruimschoots aan hun trekken komen, maar Tom speelt ook eigen composities.

Afspraak zoals steeds op de binnenplaats van het conservatorium, net achter het figurentheater De Maan in de Minderbroedersgang. Uw gratis stoeltje zal klaar staan. Tom gaat achteraf samen met ons nog een Mechels biertje nuttigen in de kantine van het conservatorium, waar u de kans krijgt hem te vertellen hoe mooi u het allemaal wel vond. Ondergetekende zal er nog eens een filmke van maken dat u achteraf op youtube kan nabekijken.

Hierbij het volledige concert:

http://youtu.be/Xpj-fGfVqsE

 

 

 

@ rvpee : Zijn er in Lokeren ook Mechelse raakpunten ?

Waren er, in de loop van de geschiedenis, Mechelaars actief in Lokeren of Lokeraars actief in Mechelen ?

Ik weet wel dat de Mechelaar Theodoor Verhaegen de preekstoel maakte voor de Lokerse Sint-Laurentiuskerk.

Just2know

Mooi concert Tom, ik heb er van genoten.