Straathoekwerk Mechelen stelt voor : Metronoom van de norm

Het viel de Mechelse straathoekwerkers de afgelopen jaren op dat vele burgers niet meer mee kunnen met het snelle tempo dat de maatschappij van ons vraagt. Op vraag van en samen met de gasten van het straathoekwerk werd besloten deze verhalen te vertellen aan de studenten van de  afdeling "woordkunst" van het Mechels conservatorium. Deze beide leefwerelden gingen met mekaar in dialoog en dit leverde een aantal creatieve schrijfsels op, aldus Vincent Detaye.

Bernie Vanspauwen, een van de studentes zette deze gedichten mee op foto's die aangeleverd werden door Martine Croiseau en Marc Van Campenhout.

Persvoorstelling Metronoom Van De Norm

Schepen Salmi vind het de moeite waard om stil te staan bij het tempo waarop de maatschappij wijzigt en de stad Mechelen geeft de inwoners de kans om hier even bij stil te staan.

Loop de komende maand is binnen in het Huis van de Mechelaar om deze fotogedichten te lezen, en sta eens stil bij je eigen situatie ten opzichte van diegenen die het niet zo makkelijk hebben.

De tentoostelling reist na een maand verder door naar verschillende locaties en sociale organisaties zoals de Stedelijke Bibliotheek, het OCMW, de Keeting, de Lage Drempen, het Oud Moederhuis en Jeugdcentrum Metteko.

De meest toegankelijke gedichten werden ook op postkaart gezet, deze kan me bekomen in het Huis van de Mechelaar of via straathoekwerk@mechelen.be

Daar ga ik  zeker eens een kijkje nemen.

Doe hem de groeten Wout.