Leven in de (Mechelse) brouwerij!

(foto's: Jan Smets)

   

 

De zomervakantie kon onder géén beter gesternte starten.  De grijsheid en nattigheid lijken achter de rug (?).  Attesten en buizen zijn verdeeld, en koffers staan bij velen gepakt...

 

Maar we hoeven het niet te zoeken in verre oorden.  Want onze stad zet de vakantieperiode bruisend in.

 

De julifoor gaat schitterend van start.  Het is vanavond op de koppen lopen op de Grote Markt, waar ook de terrassen overvol zitten.  De geur van smoutebollen en de kakefonie van klanken zorgen voor de nodige atmosfeer.

 

Aan het Cultuurcentrum in de Minderbroedersgang wordt met een drankje het vernieuwde plein én het nu ook helemaal afgewerkte Sint-Romboutskerkhof ingehuldigd. Burgervader-en andere gemoederen zijn er deze dagen als de kippen bij om fier de realisaties van hun beleid te tonen aan de Maneblussers.  Er gaat haast geen dag voorbij of een opgekalefaterde hoek, straat of plein wordt met enig feestgedruis geopend.  

 

Op de Vismarkt is het een hoogdag!  De Dijlefeesten zomeren als in hun beste dagen.  Sfeer is er volop. 

 

Wat verderop, aan de Zoutwerf klinken jazzy klanken over de Dijle...  En ook dit evenement weet de nodige belangstellenden aan te trekken..

.

Mechelen is uiterst gezellig vanavond...

 

Er is véél leven in de Mechelse brouwerij.

 

Het seizoen van terrassen, festivals, en dolce far niente is aangebroken...  Voor het studerende volkje dat het nu wat rustiger aan kan doen, al zeker.  En al die andere Mechelaars: zij zullen toch ook wel af en toe een graantje kunnen meepikken.

 

De zomerstart is alvast veelbelovend.  Als de zon nu af en toe wat meer haar best zal doen als dit voorjaar, kan het alvast niet meer stuk!

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 Zo is dat Jan ! En de sfeer zat er in !

 

Jan,het is altijd een groot plezier om wat nieuws van mijn geboortestad te vernemen,Ik ben er zeker van dat ik Mechelen niet meer zal herkennen.Het is al lang geleden dat ik er nogeens geweest ben,en ik zal her waarschijnlijk nooit meer kunnen naar toe gaan.daar zijn niet veel mensen dat ik nog ken.Er zijn enkele oude vrienden die reeds gestorven zijn (Ik blijf er toch nog een beetje aanhangen,Ik word in een paar weken  85 jaar (ik weet niet waar de tijd naartoe is gevlogen)Ik ben nog altijd in goede gezondheid) Hier is het voor den oogenblik erg heet .Vandaag was het 103 Graden Farenheit en dat is voor mij wel een beetje te warm,Ik kan met dat heete weer niet goed meer om. .Nog mijn beste groeten aan u en Annemie, Den Amerkaanse Mechelaar,Louis.