De dag dat Kai-Mook komt...

met categorie:  

                         (foto: Jan Smets)

Misschien was de overtocht over de Alpen van Hannibal met zijn olifanten nog nét iets omslachtiger?  Ik durf het vermoeden.  En toch: het moet gezegd: vijf slurfdragende madammen die vandaag de oversteek wagen van de Scheldemetropool naar de Heerlijkheid Mechelen: het is beslist niet niks.  We zullen het geweten hebben.  De kranten staan er bol van, en deze verhuis is ongetwijfeld hét nieuws van de dag.  Niet dat de uitslag van de Griekse stembusgang dit niet is. Nee.  Maar Kai-Mook die met haar vriendinnen naar haar gloednieuwe residentie in onze Dijlestad komt afgezakt, is hét evenement van maandag 18 juni.  En ongetwijfeld is de olifantenstory de zomerhype...

Planckendael maakt zich vandaag klaar om de zwaarwichtige dames te ontvangen.  En ze zijn voorbereid.  Grondig.  Nét zoals in Antwerpen.

 

Daar maakt men zich om dit eigenste moment klaar om het startsein te geven voor het bijzondere transport.  De eerste slufdragende ladies zullen om 10 uur de containers instappen die hen op een dieplader van 22 meter gezet,  naar Muizen zullen brengen.  De vijf olifantenvrouwen maken de oversteek in twee ritten.  In het eerste transport zit publiekslieveling Kai-Mook - het 'meisje' dat op 17 mei 2009 geboren werd in de Antwerpse dierentuin, en hiermee de eerste olifant werd dat in een Belgische zoo het levenslicht zag..

 

Deze namiddag vertrekken de andere olifanten. 

Met een snelheid van 80 kilometer per uur rijden de veelbesproken madammen van Antwerpen naar Mechelen.  De spanning hangt in de lucht...

En nee: je bent er aan voor de moeite als je plaatjes wil schieten over dit uitzonderlijke transport of de dieren zelf.  Pas op 28 juni, als de olifanten aan hun nieuwe omgeving wat gewend zijn, kan je hen daar bewonderen.  Dus: niemand zal een glimp kunnen opvangen van Kai-Mook en haar gezelschap.

En toch: straks zal Planckendael de  eerste foto's verspreiden.  Nog even geduld mensen...

Alvast: welkom aan de nieuwe Maneblussers.

We kijken er naar uit.  Niks heeft ons zo beziggehouden in Mechelen als jullie komst (?).  Geen door burgemeester geschreven boek, geen 92-jarige Germaine die als wit konijn voor verrassing moest zorgen, géén lokdames, of wat dan ook. 

Hussein zal het allemaal niet meemaken. De Hamburger is overleden voordat hij van Duitsland de oversteek naar Mechelen ging maken.  Had de kerel schrik gekregen?  De dekolifant die de komende tijd de Mechelse vrouwelijke kolossen mocht bezwangeren, heeft er het bijltje bij neergelegd.  Géén loverboy voor de dames voorlopig.

 

Vandaag komt Kai-Mook.  Kai-Mook, haar moeder Phyo Phyo, haar tante May Tagu en haar vriendinnen Yu Yu Yin en Dumbo: ze komen er aan. En Mechelen is er klaar voor.

 

 

 

 

 Dat worden dus de lokdames van Planckendael ....

Laat maar komen!

TV-Mechelen maakte het volgende filmpje:

http://www.youtube.com/watch?v=xj2w4am3u2l

Hier de goede link naar dat filmpje... 

Dikke pret in Planckendael !

Blijkbaar is het nog niet zo slecht leven in Mechelen !...

;-)