Aftellen naar de Cavalcade 2013

Ik beken, 25 jaar geleden ging ik mee in de vorige Cavalcade (in 1988 dus).  Het is een stuk folklore, maar wat kan daarop tegen zijn?  Toevallig was ik op zoek naar foto's van destijds maar ik vond iets veel leukers:  een paar filmkes op YouTube van de Cavalcade van 1938 zowaar.  

Enfin: een fijn tijdsdocument met Mechelen en Mechelaars van bijna 75 jaar geleden.  Met dank aan Bart Stroobants die ze uploaddede (of hoe schrijf je dat?):

film 1 film 2

Aftellen is het zeker, en je weet het

Een cavalcade maak je in principe maar drie keer in je leven mee

En voor mij wordt het zeker moeilijk want 1988 heb ik gemist ...

Niet vergeten: Op de historisch-religieuze stoet sluit ook de Mechelse Ommegang aan, met de reuzen die door UNESCO erkend zijn als werelderfgoed.

 

 Worden er deze keer ook munten geslagen van de festiviteiten ?

Misschien zoiets in den trant als in 1838 of zo ?

In 1963 was ik twee jaar - die cavalcade heb ik vanop de stoeprand gevolgd...  In 1988 ging ik mee als 'lijfwacht van de bijbelse koning Achaz'.  Tof om mee te doen als Mechelaar.  Ik heb de foto al eens op den blog geslingerd, maar hier is hij dan weer...  ;-)

En voor de volgende editie heb ik mijn naam al opgegeven.  Want dit wil ik natuuuuurlijk niet missen als rasechte Mechelaar.  Ik ben benieuwd in welk kostuumpje ik nu zal mogen figureren...  ;-)

Die lijfwacht ziet er een echte woestaard uit :-)

Bij leven en welzijn zal ik volgend jaar mijn 3e cavalcade zien.  Bij de eerste (1963) was ik net geen 20 jaar.

'In principe', zegt Peter, kan men de cavalcade drie keer meemaken (calvacade oep z'n Mechels).

Vier keer kan ook. In 1938 was ik acht jaar. Ik stond te kijken naar mijn oudere broer die met de hoogstudenten Adam en Eva het paradijs uitjoegen. En nog een broer was page te paard van Margareta van Oostenrijk.

In 2013 zal ik er bij leven en welzijn nog bij zijn. Dat hoop ik toch.

Bij leven en welzijn Maurits, we gunnen het jou van harte !

Mechelen in 1938...