Samen UiT in Mechelen: het eerste vrije tijdscafé was een succes !

met categorie:  

Ondanks de stortbui rond half zeven was het eerste vrijetijdscafé vorige donderdag een enorm succes! Langzaam maar zeker raakte de stoelen bezet en kwamen de gesprekken op gang. Ook de gitarist kwam goed op tijd en stemde zijn gitaar alvast voor het optreden dat hij later op de avond zou geven. De ukelele en mondharmonica zorgde daarbij voor ‘the final touch’. Later ontdekte ik dat die man de naam ‘Jan Cannaerts’ droeg en ons zou voorzien van een stevige portie kleinkunst. Geweldig! Tegen kwart na zeven zat de sfeer er al lekker in. Een kort maar krachtige power point maakte ons duidelijk wat we konden verwachten van deze avond en verder in het jaar.

 

Een samenkomst van mensen in armoede en mensen die niet in armoede leven: tijdens dit vrijetijdscafé en later op uitstap. En daar draaide deze avond rond. De mogelijkheden gingen van Planckendael tot Parkpop. De groepjes waren snel gevormd. Er was veel interesse! Ook vragen rond de UIT-pas konden nu gesteld worden: wie, wat, waar, wanneer,… ? En zoals Jan het zo mooi verwoordde in één van zijn eerste liedjes ‘dit is geen afscheid, zeker geen afscheidslied’ want de avond was nog jong.

Zijn liedje ‘blijven dansen’ stak de mensen erg aan om mee te doen. Sommigen waagden zelfs een podiumplaatsje. Jan begon zeer enthousiast en eindigde (zo mogelijk) nog enthousiaster… ! Het initiatief van het vrijetijdscafé werd als positief, leuk en verrassend ervaren. En zeker de moeite om eens uit je zetel te komen en te fietsen naar een plek waar armoede geen grens meer is! (Hannelore, vrijwilligster De Keeting vzw)

Met dank aan ieders inzet! Samen UiT is een project van het Lokaal Netwerk Vrijetijdsbesteding van personen in armoede. Voor meer informatie rond Samen UiT: eva@dekeeting.be of 015/27.09.25 Hoe meer vrijwilligers, hoe meer uitstapjes we kunnen waarmaken!

Jan is natuurlijk super, heb zijn naam even verbeterd.

Ja hé! Dat was om te zien wie t gelezen had ;-) Dankje!

Met wat vertraging gelezen Eva...  Tof initatief! en bovendien: welkom als nieuwe blogger.  Mooi om  over dit Mechels aspect af en toe iets te willen schrijven...