Ronde van België geeft startschot in Mechelen

met categorie:  

     

  

(foto's: Jan Smets)

Het is nog maar een paar dagen geleden dat de fiets de hoofdrol speelde in onze stad, na de geslaagde vierdaagse van de 1000 km voor Kom op tegen Kanker, of vandaag was Mechelen wéérom de hoofdstad van tweewielend België.   Deze middag mocht op de Grote Markt - stipt om half 12, het startschot worden gegeven voor Bank van de Post Ronde van België.

 

Na de presentatie van de ploegen gisterenavond, is het nu ernst.  Michel Wuyts verontschuldigt zich er voor dat zijn stem misschien wat vreemd klinkt, maar dit zou te maken hebben met de kennismaking met 'onze' Gouden Carolus... 

Er is flink wat belangstelling rondom het parcours, al mag er zéker niet van een massa toeschouwers worden gesproken- dat spreekt vanzelf: het is immers weekdag.

Maar een leuk kijkstuk is het wel: op de weg en in de marge van het gebeuren.

 

...en? is dat warempel niet Mark Uytterhoeven die het peloton voorafgaat?

  

Opgemerkt naast schepen van sport Koen Anciaux: oud-gouverneur Camille Paulus, en wat verder Parick Riguelle...

  

En daar komt het  dan: het flitsende kleurrijk spektakel!  En de kijklustigen krijgen waar voor hun geld: het hele peleton komt wel twee maal voorbijgereden voor ze de stad uitrijden...

  

 

Mechelen speelt weer een belangrijke rol in het Belgische wielergebeuren.  Deze Ronde behoort tot de hoogste categorie binnen de UCI Europe kalender, en brengt vijf dagen 'prof'wielrennen in ons land.  Verschillende topploegen verschijen aan de start.  De Ronde die vandaag in Mechelen mocht starten, eindigt na vijf dagen op 27 mei.