Hoek Scheerstraat ...

Het is zo ver, de huizen op de hoek van de Grote Markt zijn ingevallen. De gevel ligt op de straat. Hopelijk zijn er geen gewonden ....

Lees ook: De Hoek der Schande.

Foto's vind je hierboven.

 

Als je maar lang genoeg wacht, lost ieder probleem zichzelf op. Nu een doordenkertje: als een gebouw inzakt, moet je dan nog leegstandsbelasting betalen of valt het nu onder sluikstorten? :-)

Aha, dat is nu gemakkelijk zie, gebouwen die zichzelf opruimen. Kosten gespaard en misschien komt dan eindelijk een nieuwbouw in zicht:-)

En alweer triomfeert de wet van de zwaartekracht!

gewoon laten liggen. De natuur zal er na verloop van tijd een mooi stadsparkje van maken

 Eindelijk het werd tijd. "Opgeruimd staat netjes". Nu hopen dat het volledig wordt opgekuisd op kosten van zij die het hebben laten verkrotten en niet op de Mechelse belastingsbetaler. En dan een nieuw project dat past op de hoek van de Grote Markt.

@CartonistHenning.

                                 We zijn benieuwd wat ge er gaat van maken. Doen a.u.b. 

inderdaad Peter, het moest eens gebeuren

Ik ben in ieder geval blij dat die vuile hoek nu eindelijk tegen de vlakte gegaan is en plaats gaat maken voor een hedendaags pand, waarover andere Mechelaars over, pakweg 100 jaar, opnieuw ruzie gaan maken.
Ik kan er nog steeds niet bij waarom de stad in deze het been stijfhield, want meer dan een oud kot was dit toch niet ? Of wel ?
Waarom moeten we al die rommelkoten bijhouden in een tijdperk waar er van elk huis foto's kunnen gemaakt worden ?
Dat men sommige panden wil sparen van afbraak, kan ik begrijpen, maar deze huizen leken toch maar gewone huizen.
Je kan toch niet alles bijhouden en mensen op extra kosten jagen om de gevels te behouden en te restaureren.
Als de stad absoluut zo'n koterij gerestaureerd wil zien, dan moeten ze die zelf maar kopen en de restauratie bekostigen.
Als ik een huis zou kopen, zou ik toch wel willen hebben dat ik de eigenaar ben en niet dat de stad komt vertellen hoe ik het allemaal moet doen.

 

@anoniem :

"Als de stad zo'n koterij...."

Je hebt gelijk, behalve als de stad een negatief advies krijgt omdat de verkoopprijs veel hoger ligt dan de geschatte waarde, wat hier blijkbaar het geval was.

Had de stad het pand gewoon opgekocht aan de vraagprijs dan zou er nu heel hard geroepen worden dat dat een verkwisting van ons belastinggeld was, of dat stad en eigenaar onder één hoedje gespeeld hebben, of...

Uit respect voor de lezers willen we nogmaals vragen aan de mensen die hier posten om te afspraken even te lezen. Verder gaat dit (en de parallele topics) dicht.