Plaisanterie

(foto's: Jan Smets)

Of beeldhouwster Mariëtte Teugels hiermee lachen kan, weet ik niet - maar een stunt is het alleszins!  Het beeld  'Levensvreugde' op het Plaisanceplein werd een bikinietje aangepast.  En dat bleef niet onopgemerkt...

Er werd sinds de 'aankleding' van de freule al aardig wat gegniffeld bij voorbijgangers.  Voorlopig zorgde de vestimentaire aanpassing nog niet voor blikschade, maar...

 

We kennen natuurlijk de vele kostuumpjes die Manneke Pis werden aangepast in de loop der tijden, en onze kleine Ludwig mocht ook al een Sinte-Mettemijter en mantel dragen...

Maar dit is nog wat anders!

 

Grap of ingreep van 'de zedenbrigade'?

 

Ik dacht spontaan aan de burgemeester van het Zwitserse bergdorp Saas-Grund (het zal in de vroege jaren zeventig geweest zijn...), die ooit op bezoek was in Brussel.  Hij bracht van onze hoofdstad een oversizede Manneke Pis mee als souvenier, en zette hem prompt op zijn schoorsteenmantel.  Maar de vrouw van de burgervader had uit pure preutsheid hem een broekje gebreid.  Ik herinner me het nog levendig - en met de 'gefatsoeneerde' aanpassing van de Plaisance-juffrouw kwam de anecdote uit mijn jeugdjaren weer boven drijven...

Ik ben benieuwd hoe lang de naaktheid van ons beeld verstopt zal blijven...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Veel beter dan die plastieken zak die de (religieuze) preutsen rond haar lenden hadden gehangen, vorige week...

(Deel van een) foto Gimycko

Er wordt inderdaad veel over gesproken intussen. Ik maak me eigenlijk wel zorgen of dit door één of andere religieuze puritein of groepering gedaan is... want dat zou zorgwekkend zijn, toch?

 

Weet iemand meer?

@ Gimi... Hey, hoe weet jij dat dat gedaan was door zo'n gestoorde groepering? Interessant!

'Preutse zedenbrigade...'  - Hey! zeg...dit is maar een poging tot grappige zinsnede hé mensen...  Jullie geloven toch écht  niet dat gestoorde puriteinen blote beelden bikinietjes gaan aanpassen...   ;-))))  (tenzij Gim méér weet natuurlijk - wat zijn reactie lijkt te suggereren?)

Wat mij betreft mogen ze meer van die fleurige grappen uithalen hoor.  Het maakt de straten er alleen kleurrijker op in afwachting van onze zomerse bloemekes!

Deze aankleding bleek een actie te zijn van enkele jongeren (zie GVA).

Blijft de vraag naar de "actie" van vorige week.

Back to basics: welke maten heeft de plezante juf? ;-) of is dat voor een rarara?

Geen flauw idee waar Gim de religieuze inspiratie haalt. Eerder deze week was het nog een rood broekje en een groen topje.

Volgens mij een actie van het stadsbestuur om de aandacht af te leiden van de onwaarschijnlijke knoeiboel die het Plaisanceplein momenteel is.

Gerustellend! :-)

@ Wout Ja, wat een joke het is om vanuit de stuivenbergvaart de stad in te rijden. (auto's met korte draaicirkel als de mijne, no problemo, maar heb er al zien sukkelen :-)

En als ik van de Brusselsesteenweg naar Stuivenbergvaart wil... haha, eerst de brug over, dan dat klein tussenpad met kinderkopkes... jongens toch, geen wonder dat de politie het plan had afgekeurd. :-)

 

@ Wout : Een knoeiboel is het plein zeker.  

Want als het licht er, op het plein, op rood staat dan staan ze aan te schuiven tot een stuk op de Astridlaan.

Nu nog effe wachten tot er een camion op ons Mariètje botst en dan kunnen we ons weeral eens verkneukelen aan een volgende cartoon.

Wat mij opvalt is dat mensen hun mening meedelen al of niet gevraagd. Dit betekend volgens mij dat de democratie werkt. Ook hier in Mechelen.

De jongens of meisjes die dit geflikt hebben wens ik proficiat te wensen voor hun lef. Wat ik hen zou willen aanraden is dit volgende keer in UITSLUITEND  Vlaams te doen. 

Als de brug opengaat, blijven de verkeerslichten aan de Ridder Dessainlaan op rood staan.
Wie gewoon van de Ridder Dessainlaan naar de Brusselse- of de Hombeeksesteenweg wil, moet daardoor onnodig minutenlang blijven wachten om zijn weg te kunnen vervolgen.
Dat lijkt me een brug te ver en ik vind het uitlokking van een overtreding, omdat een normaal denkend mens daar toch even overweegt om het rode licht aan zijn laars te lappen.

Wat betreft de blauwe bikini ben ik het eens met Inge.
Er mogen best wat plezante grappen uitgehaald worden in Mechelen, want politiek is 't om te bleiten.

Ze staat al terug in haren blote. 

Wat een geluk dat we G.L. hebben om dit alles fijntjes in 't oog te houden.

;-)

 Geplaatst door G.L. op zo, 15/04/2012 - 07:27.

 

" DE DEMOCRATIE " krijgt hier van alle kanten stampen onder zijn of haar broek. Heel gewoon omdat Belgie geen democratie is maar een grote trog van potverteerders. 

 Werkt ze nu of niet? Wat is het nu eigenlijk? :-)

[Ontopic] Ik vind het wel een leuke stunt, met die bikini, ik denk zelf dat Mariette er mee zal kunnen lachen ...

Wat heeft "De Vreugdekreet" te maken met democratie ?
Ik vrees dat ik even niet meer mee ben.
Ik denk niet dat de bikini op een bronzen beeld ook maar iets te maken had met een protestactie.
Volgens mij was het gewoon een goeie, geslaagde grap, niet meer niet minder.
Er werd niets beschadigd en de mensen hebben ne keer goed kunnen lachen.

"De jongens of meisjes die dit geflikt hebben wens ik proficiat te wensen voor hun lef. Wat ik hen zou willen aanraden is dit volgende keer in UITSLUITEND  Vlaams te doen. "

Oost- of Westvlaams G.L.? LImburgs, Mechels, Antwerps of strikt Leuvens?

Het doet me plezier dat vieze volksnationalisten als U het begrip 'UITSLUITEND' zelf zo in de verf zetten. Hoef ik het niet zelf te doen. ;-)

 

Uit respect voor onze lezers hebben we dit onderwerp afgesloten.  Nog even melden dat erop MBLOGT afspraken gelden.