M+ stelt zich voor op 'hoog niveau'...

met categorie:  

  (foto's: Jan Smets)

De gemeenteraadsverkiezingen komen dichterbij. En dat zullen we geweten hebben. De politieke nervositeit stijgt, en de krijtlijnen worden steeds duidelijker. Enkele maanden geleden stelden Open Vld en Groen hun Open Stadslijst voor. Nog niet zo lang geleden werd Walter Schroons in de schijnwerper gezet als nieuwe voorzitter van CD&V, in opvolging van Karel Van Butsel.  Voor SP.A zal Caroline Gennez de lijst trekken.  In haar partij vervangt Glenn Nason Björn Siffer als nieuwe fractieleider, na diens vertrek naar Groen. Voor het Vlaams Belang trekt Frank Creyelman de kar. Voor N-VA is hierover nog niks gecommuniceerd als ik me niet vergis, maar ook dat nieuws zal niet lang meer op zich laten wachten.  En vandaag werd M* voorgesteld...  En da's een apart 'beestje'.  We spreken hier immers niet over een partij, als wel over een beweging - een 'positief surplus' als derde pijler van de Open-Stadslijst...  En hiervoor togen we naar de skywalk... Mechelenblogt registreert.  De lezer evalueert.

 

De mensen van M+ hebben géén politieke lidkaart.  Ze vertegenwoordigen alleen trotse en postief denkende Mechelaars los van enige filosofische of religieuze achtergrond.  Naar eigen zeggen gaan ze voor een open en positief Mechelen - een Mechelen dat negativisme en verzuring tegengaat door als Mechelaar daadwerkelijk engagement op te nemen. 

 

Ze zaten al samen in een soort van klankbordgroep om hun idee rond politiek engagement in het Mechelen van morgen uit te spreken en samen te leggen.  Ze vinden dat deze stad de laatste jaren in goeie zin geevolueerd is.  Maar het kan nog beter.  Met verfrissende ideeën willen ze naar de kiezer gaan.  Ze willen een positief surplus bieden in hun wijk, buurt of ...stad.   Daarvoor willen ze meeschrijven aan het toekomstplan van Mechelen.  M+ zegt een nieuw democratisch gehalte aan de verkiezingen te geven.

 

Bovendien willen ze niet enkel denken maar ook doen.  Zo zullen een aantal van de 'plussers' op de lijst staan - een onderdeel van de grote Open stadslijst.  Ze willen de hand reiken aan iedereen die hier woont en leeft.  En da's niet alleen het Mechelen-van-het-centrum, maar Groot-Mechelen.

 

                               

 

Geflankeerd door Luc Perdieus en Toon Diependaele wordt door onafhankelijke kandidaat Frank Nobels het nieuwe logo voorgesteld. 

Toon zegt dat hij al langer zijn schouders wou zetten onder een politiek project, zonder hiervoor kleur te bekennen.  Zijn sporen verdiende hij al in de culturele sector en in een handelscomité.

Luc Perdieus is een bekend gezicht in Mechelen.  Hij wil naar verluidt niet enkel denken maar ook doen - gewoon omdat hij 'verliefd' is op deze stad.

Beiden geloven er in dat dit de juiste manier is om een stad te besturen: met open geest en ruimte voor onafhankelijke meningen.  Binnen de stadslijst wil M+ de kans krijgen om op een onafhankelijke manier mee te bepalen welke richting Mechelen de komende jaren uit moet.

  

(Luc Perdieus en Toon Diependaele)

 

Terwijl het programma wordt voorgesteld, krijgt schepen Frank  Nobels een appelflauwte, en gaat hij even tegen de vlakte.  Maar na een tijdje komt hij weer bij, wat schepen Koen Anciaux doet grappen dat Frank  'weer bij zijn positieven' is...  Een woordspeling die bij de persvoorstelling past...

De basistekst van de beweging kan ondertekend worden via www.positiefmechelen.be

www.facebook.com/MechelenPlus

 

  

(Willy Buijs - één van de iniatiefnemers  /  rechts Marina De Bie en Koen Anciaux) 

 Dus als ik alles op een rijtje zet dan gaat het hier om een positief ingestelde beweging ( want het is namelijk geen politieke partij ) die gaat voor Mechelen als geheel en dit over de partijgrenzen heen en ze willen de hand reiken aan iedereen die er woont en leeft.

Als je op hun website kijkt wordt je ook al niet veel wijzer buiten dat 'over de partijgrenzen heen' vooral de grenzen van VLD en Groen betreft. En een programma hebben ze ook al niet, buiten dan dat ze de intentie hebben dat van een ander te steunen.

'Don't quit your day job' zeggen de Angelsaksen

Ik ben bij deze in blijde verwachting van de eerste verfrissende indeeën en parels van wijsheid die ongetwijfeld uit de monden van de protagonisten gaan rollen hahaha

 Ik denk dat het aanvullend partijtje wordt dat andere, echte partijen, opzij wil zetten.

Een stem voor die gasten is er evengoed één voor de burgemeester.

 

De 'onafhankelijkheid' van dit project is ver te zoeken.

Non-event heet dat

Och, die postjespakkers moeten zich toch ook kunnen bezighouden he, anders zouden ze zich toch maar zitten vervelen...

Om daarna, zoals de platste opportunist die politiek België ooit heeft gekend (een zekere B. A aka "Bert den bleiter", de kar aan de meest biedende te kunnen hangen.

Dat zal weer bonken gaan geven. Hoe hoger men klimt, hoe lager men kan vallen... De ontnuchtering(!) zal weer groot zijn in oktober as. Zolang politiek een speelgoedje blijft, moet ge er ook geen denderende dingen van verwachten. Afgezien van "pappen en nathouden" natuurlijk...

Ik zal waarschijnlijk op een paar zere tenen van 'vriendjes/familie van' trappen, maar wat me tegen het hoofd stuit is dat er wéér geen aandacht gaat naar JONGE, NIEUWE geesten. Het is vrij duidelijk dat dit een gesloten clubje dorpsouderen is dat nog enige bekendheid willen vergaren in het Mechelse politieke landschap en in de verste verte toenadering zoekt voor vernieuwing.

Waarom altijd diezelfde ouwe krokodillen? Tabula rasa in de gemeenteraad voor mijn deel en maak plaats voor mensen van alle leeftijden en groepen.

Ondertussen, na bijna 3 dagen, staat hun facebook-teller op 72. Niet bepaald wat je zou kunnen noemen een spectaculaire score :-)))

Ik heb de indruk dat de meesten hier hetzelfde gevoel hebben, en dat komt overeen met dat van mezelf:  M+ zijn een paar blauwgetinte dinosaurussen die gewoon proberen een graantje mee te pikken...

Beste Cartoonist, wat houd je tegen omzelf met een lijst van JONGE NIEUWE geesten te starten? Schampere commentaar leveren, maar hola zelf iets doen? Ja? Staan de beste stuurlui weer aan wal?

 

@Rudi

Ik ga niet verder in op mijn politiek engagement (dat ik wel degelijk heb), om het hier min of meer neutraal te houden, maar je mag er zeker van zijn dat ik wél zelf de stap heb gezet (tamelijk recent). En nee, een lijst met alleen jonge nieuwe geesten is niet goed: ik heb geloof ik uitdrukkelijk vermeld dat er een gezond evenwicht moet bestaan met alle generaties.

Wat ik feitelijk bedoel is dat jongeren niet weten HOE ze politiek actief kunnen worden, laat staan een eigen lijst starten. Het wordt gewoon niet gepropageerd of er wordt te weinig ingelicht en dan creëer je desinteresse en een ons-kent-ons-milieu ;-)

 'Stadslijst houdt groot referendum' ...  Dat referendum is niet meer of minder dan een grote reclame campagne voor de 'Somerslijst'. Ongeacht of je voor of tegen bent, het is eigenlijk voor iedereen een belediging om het etaleren van zijn eigen ijdelheid in de media te gooien als een misleidend pseudo 'referendum' 

Gespot: een "like" van Somers zelf op die facebook-pagina over M+

Zegt heel veel over de onafhankelijkheid van de stadslijst.

Een nieuwe partij, daar kan niemand tegen zijn, zeker als ze de stad positief benaderen. Alleen, hun programma is wel  heel erg mager .... een koepeltekst waarvan de helft van de links het niet doet.

Oei nu haspel ik blijkbaar dingen door elkaar. m+ is een nieuwe partij, en www.positiefmechelen.be is een blijkbaar overkoepeling van de positieve vereende krachten in onze stede, die blijkbaar samen opkomen als stadslijst.

Allé, dus volgens de Rudi mag men alleen commentaar hebben als je ook zelf daadwerkelijk dan in de politiek wil stappen... Goe bezig Rudi...

En wat doet gij Rudi? Aanwezig zijn op de receptie waarschijnlijk :-)

Jongens, de url www.negatiefmechelen.be is nog vrij !!!!!

Kunnen jullie jullie eigen clubje opstarten. Je moet niets doen, gewoon vanuit jullie zetel klagen en cafepraat neerpennen. Succes gegarandeerd.

@Johan

Men mag er toch ook kritisch tegenover aankijken? Het is niet omdat een partij 'positief' is, dat de rest dan opeens negatief is. En...wie zegt dat ik in de zetel zit? Buitenkomen mensen! 't Is schoon weer, toch niet in de zetel zitten? Helaas roept de hogeschool me naar de les. Dag zonnetje!

Nee Cartoonist dat mag blijkbaar niet meer... Verboten!

Dus wie zich niet eender welke lading bullshit door de strot laat rammen is een negativo?

Interessant

Niet de kritiek stoort me.  Integendeel.  In een democratie moet dat kunnen.

Ik spreek me ook niet openlijk uit voor deze of gene partij.  Alleen het ongenuanceerde in sommige kritieken stuit me toch tegen de borst, én het op mekaar gooien van cliché's...

Nu, veel argumenten zijn hier nog niet te zien in deze post, juist omdat er weinig over m+ te vertellen is. Waar staan ze voor, waar zijn ze tegen, waarom moet ik op hen stemmen ? Etc etc etc. Hopelijk wordt dat snel duidelijk ...

Leuk initiatief met een sterk marketing(verhaal) eromheen. Misschien nog net iets te vroeg gelanceerd want inhoudelijk lijkt het (voorlopig) een lege doos.

Of het oude knarren zijn of jonge snaken, dat maakt weinig uit, laat maar komen die verfrissende ideeën :-)

Ik respecteer de mensen die op een lijst (willen) gaan staan & dus bereid zijn om het harde oordeel van de kiezer te ondergaan.

De tijd zal uitwijzen of dit (a) een duurzaam initiatief is en (b) of m+ op het beleid kan wegen. De zekere winnaar is de zittende burgemeester want dit is een versterking van zijn positie. Wederom een vernuftig staaltje politieke strategie.

 

m+? Aangenaam ik ben O-.

Benieuwd wat dit 'nieuw' bloed voor onze levenskwaliteit te bieden heeft. Ze blazen alvast hoog van den toren en kijken aldus letterlijk neer op Mechelen.

Even serieus nu: steeds vaker zien we dat politici zich distanciëren van hun moederpartij en zich vermommen in één of andere groepering die de lokale belangen verdedigt. Ik kan me voorstellen dat partij associaties op federaal vlak dermate walging opwekken dat ook al vinden mensen de persoon op zich een stem waard, de partijnaam een fataal brandmerk is voor betrokkene. Somers heeft ongetwijfeld veel kiezers mislopen door het negatieve imago dat Verhofstadt zijn partij bezorgde. Ik ken echte sossen die niet op Spa stemmen omdat ze Gennez geen van hun vinden. Dus gaan we naar de verkiezingen met maskers op: het schilderij van James Ensor komt tot leven, of is het één van Jeroen Bosch?

Wat me ook opvalt is de vernuftige manier waarop er wordt gecommuniceerd. Partij1 en partij2 vormen samen een stadslijst. Een derde "partij" vervoegt hen, en meteen wordt er een enquete gehouden, op het internet, en meteen bij iedereen in de bus vandaag.

Op gebied van aanwezigheid in de media kan dat tellen ....  de verkiezingsstrijd is begonnen.

Klopt Peter - het steekt inderdaad goed in elkaar. Het gewicht van de "share of voice" in de media is groot voor de stadslijst. Interessant om te zien of ze het momentum kunnen houden tot de verkiezingen

 Als je wil dat het volk 'hosanna' roept, rij dan het stad in gezeten op een ezel. Somers heeft veel ezels gevonden.

Maar uiteindelijk is dit toch het plezante aan locale verkiezingen, je ziet randfiguren van diverse pluimage plotseling 'eens nekeer komen meedoen met de keus', en dan heb je nog halve marginalen die van hun eigen partij geen verkiesbare plaats meer krijgen wegens.. euh.. onbekwaam bijvoorbeeld ( maar op zich is dat niet erg, indien per ongeluk toch verkozen kan je die altijd veilig parkeren op sport en cultuur waar ze redelijk weinig schade kunnen aanrichten ) die dan opkomen met een of andere scheurlijst. Op den buiten heet dat dan meestal 'Gemeentebelangen' of zoiets, maar in 't stad mag het wat hipper, dus dan kom je bij m+ of positiefmechelen, want ha ja, ondanks het totaal gebrek aan een programma moet je ze wel een ding nageven: ze blijven positief denken! En in één ruk bestempelen ze de rest als zagers en klagers. Dat de rest eigenlijk gewoon de humor van hun toneel inziet zal er niet snel bij opkomen want daarvoor nemen ze zichzelf veel te au serieux. cfr je toneelstukje opvoeren op plusminus honderd meter boven de grond en zelfrelativeringsvermogen. Alwaar de lucht trouwens nogal ijl is zoals bewezen werd.

En mogen we daar commentaar op kwijlen zoals ik nu doe, vanop de zijlijn nog wel, als een aan wal staande stuurman? Ja natuurlijk, net zoals het de gewoonte is eens goed te lachen wanneer je een goeie mop hoort, zélfs al kan je er zelf geen betere verzinnen. Per slot van rekening heb ik nog altijd het recht om iedereen uit te lachen en andersom.

Laat mij het anders formuleren, met twee voorbeelden.

Waterwegen en Zeekanaal ging de waterkeringsmuur aan onze Keldermansvest afbreken en er een metalen constructie in de plaats zetten, zonder bomen en onze straat moest een meter smaller. Wij konden niet tegen de werken zijn maar door onze 'positieve' acties werden wij partner in de besprekingen en hebben wij nu de mooiste wandelboulevard van 't stad, echt waar ;)

Aan de overkant van onze straat komt Museum Kazerne Dossin maar we konden daar niet tegen zijn. Weeral door 'positieve' acties werd bOb zijn ontwerp geen donkere monoliet maar een wit gebouw dat 's avonds verlicht zal worden. En ik zetel in de Buurt Begeleidings Groep Tinel en heb inspraak in de plannen van de volledige site.

Ja, Toon is een goede vriend, Luc heeft bij ons thuis geexposeerd tijdens de vorige Kunstvestdagen en Frank ken ik natuurlijk ook.

Daarom durf ik te zeggen dat wat zij doen hetzelfde is als wat ik heb gedaan. Om het heel cru te stellen: if you can't beat them, join them. Misschien spijtig, maar voorlopig de enige manier om positief initiatieven bij te sturen ...

Dit gezegd zijnde, iedereen uit zijn zetel de eerste twee weekends van mei voor onze lustrumeditie van de Kunstvestdagen. Het wordt super !

Ik dacht al dat ik op een aantal zere tenen zou trappen, wat blijkt uit de reacties van Johan Elst, die blijkbaar dikke vriendjes is met de mensen op deze lijst (niet verboden natuurlijk). Wel grappig dat ik gelijk had met dat ons-kent-ons-milieu. Toont nogmaals aan hoe veel moeite deze mensen hebben gedaan om nieuwe en andere mensen  aan te trekken.

En ik betreur de ietwat naïeve houding van sommige reagenten hier dat ze niet verder kijken dan hun neus lang is. Groen, M+/CDO, vld (dan spreek ik nog niet over de socialisten): het is allemaal 1 pot nat precies. Kies voor hen en je kiest voor dure windmolens in de Mechelse velden, het openleggen van de Tervuursesteenweg + Jubellaan in tijden van een onbereikbare stationsbuurt, dure subsidies voor vanalles en nog wat, het wegvloeien van fastfoodketens die moeten plaats maken voor obscure restaurantjes en dubieuze kebabzaakjes en onbetaalbare huisvuilzakken.

Mij leid je niet zomaar om de tuin. Ook niet met misbruik van positivisme, zoals M+ doet suggereren.

Na dat ik mij bewust om gekende redenen acht dagen afzijdig heb gehouden lijkt het mij nu toch wel het moment om mijn mening te verkondigen. Bij het aanschouwen van zoveel stedelijk onbenul lijkt het mij de hoogste tijd dat Hombeek, Leest en Heffen de republiek Zennevalei uitroepen. En we gaan er voor denk er aan.  

@ CartoonistHenning

Je hebt 200% gelijk, maar wat is het alternatief? Ik probeer idd via mijn netwerk - ons kent ons - mijn initiatiefjes/ideetjes te verwezelijken. Ken jij een andere, meer aanvaardbare maar ook realistische manier? Ik bedoel het echt wel goed, ben fier op mijn stad en wil het vooral OK maken voor mijn twee zoontjes.

Help een naieve Mechelaar ;)

@Johan

Dat is uiteraard iedereen gegund en je nakomelingen ook. Maar ja, ik ken nog andere aanvaardbare manieren. Internet bijvoorbeeld. Je kunt echt op een heel open manier andere mensen buiten je eigen wereld aansporen kennis te maken met de (dorps)politiek. Maar dan moet je uiteraard ook de moeite nemen om door die gesloten kring te breken. Bij de politiek kan dat voor mijn deel niet ver genoeg gaan, omdat je te maken hebt met mensen die uiteindelijk wel over je hoofd beslissingen nemen die een directe invloed hebben op je dagelijkse leven.

Bij M+ krijg ik zo de indruk dat eerst de mensen worden voorgesteld en dan pas het debat wordt gevoerd. In een democratie hoort dat in feite omgekeerd te zijn.

Het moet eindelijk eens gedaan zijn met praktijken als in het Romeinse Rijk waarbij de invloedrijkste personen aanblijven en pas plaats ruimen wanneer ze letterlijk erbij neervallen of in het ergste geval genekt worden (gelukkig niet al te veel gebeurd de laatste tijd). Ze blijven invloedrijk, omdat ze niet 'ververst' worden en dat er alzo voor hen blijft gestemd worden. Want wie wil nu zijn postje afstaan aan snotneuzen? Niemand toch?

Neen, ik vind dat het tijd wordt dat de politieke fossielen een andere bezigheidstherapie zoeken en de rest het woord geeft. Het moet en het kan anders. Ik kijk alvast uit naar oktober.

Waarom zou JIJ je niet kunnen engageren als je dat zou willen?  Bij alle partijen kan je hiervoor terecht.  Je moet alleen de stap WILLEN zetten.  Ik maak voor geen enkele partij publiciteit.  Maar ik zie in de meeste partijen wel geengageerde jongeren opduiken.   Het kan.  Politiek kan verketterd worden, en vaak is daar veel reden toe.  Maar je kan ook iets proberen te veranderen door daadwerkelijk 'ja' te zeggen.  Dit hoeft niet alleen op politiek vlak te zijn - er zijn ook zoveel maatschappelijke terreinen...

Kritiek kan, kritiek moet.  Maar het moet wél vooruit helpen.  Het  zeuren aan de zijlijn helpt niemand een stap vooruit.

Niet naïef meehuilen met de wolven in het bos.  Gezond kritisch zijn.  Maar wél een alternatief bieden.  Wél af en toe zeggen 'ik ga er voor!'.  Niet élke politieker in het hokje steken van 'fossielen' en 'zakkenvullers'.  Dit is zwart-wit-denken.  Net zoals in het 'gewone' dagelijkse heb je ook in het politieke milieu mensen die je stem waard zijn, en mensen die dat niet zijn.  Maar cliché-denken : néé: daar doe ik niet aan mee.

Jezelf engageren door in een partij te stappen, meehuilen met de wolven dus, is de particratie consolideren. Streven naar een echte(re)democratie staat blijkbaar in geen enkel partijprogramma. Het nalopen van (plaatselijke) BV's is al jaren in, en heeft al even vele jaren ervoor gezorgd dat 'de politiek' steeds meer gewantrouwd wordt. De kiezer heeft, volgens onnadenkenden, altijd gelijk. Wij blijven dus zitten met 'kleine' politieke mandatarissen. 'Goeden' zetten zich niet op een partij lijstje, die weten immers dat je eigen idealen moeten wijken voor het 'eigen partij kopstuk eerst' idee, en dat bestaat (grotendeels) uit graai politiek; lees er (bijna dagelijks) de kranten maar eens op na ...

 Voor mij zijn er enkele goede redenen om daar niet aan mee te doen.

-Ooit eens een gemeenteraad bijgewoond, in vergelijking met hoe die mensen tegen mekaar doen is de goorste discussie op mblogt slechts gezellig gekeuvel.

-Daar zes jaar elke maand een avond gaan zitten, thanks but no thanks. Geen tijd voor.

-Tussen een hoop volk gaan zitten die ikzelf zonet (gemeend trouwens) bestempeld heb als zijnde randfiguren? Niet echt.

-Last bu not least: ik zou begot zelf nog niet één reden kunnen bedenken om op mezelf te stemmen, laat staan dat een ander het zou doen hahaha

Maar om de zes jaar vind ik het een bijzonder lollig circus en ik kan er eens hartelijk mee lachen en commentaar op geven. Trouwens, je kan moeilijk anders dan zwart-wit denken over mensen die zelf niets anders doen dan zwart-wit denken.

Luc Vis ontbreekt nog op de foto, dan was het compleet geweest ;-)

Ik was niet op de receptie Tommy G en wel o.m. hierom :

Wat M+ betreft blijf ik het spijtig vinden dat zij expliciet partij hebben gekozen voor de stadslijst en daarmee hun onafhankelijkheid al op voorhand opgeven. Anderzijds mag je natuurlijk proberen diegenen te vervoegen waarvan je denkt dat zij waarschijnlijk gaan winnen ( wat echter nog te bezien valt) in de hoop dat je dan mee op het beleid kan wegen. Dat is dus exact  de redenering van Johan Elst, die voorbeelden aanhaalde van wat hij zegt gerealiseerd te hebben vanuit zijn wijk. Dat is inderdaad goed gedaan en hopelijk kan zich dit herhalen. Vandaar mijn morele steun, maar met de nodige reserves.

En verder blijf ik, ondanks een aantal missers van de laatste maanden ( te vroeg invoeren van de autoluwe binnenstad, autobussenplan, dure huisvuilzakken) vinden dat de balans nog steeds in het voordeel van het huidige stadsbestuur blijft doorwegen.

Het wordt spannend in oktober....

Rudi, ik zou zeggen voor u een 5 op 10 .

Wat de dure huisvuilzakken betreft is dit een gevolg van de zeer hoge prijs voor de afvalverwerking; in ieder geval veel hoger dan verbranding en/of opslag. Dit gaat op kap van IVAREM waavanj de stad weliswaar partner is. Ondertussen wordt ondermeer in Brussel lustig verder gestookt en blijkbaar zonder geurhinder. Gevolg grotendeels gratis ophaling aldaar. Het is maar dat ge het zou weten. En dan hebben we de autobussen, daar sla je de bal helemaal mis. Dit is een besparingsronde die de stad wordt opgedrongen door DE LIJN. Niemand in de gemeenteraad is met deze gang van zaken akkoord en daarom werd door " DE GEMEENTERAAD " unaniem, unaniem Rudi, gewerkt aan een tegenvoorstel wat kortelings met DE LIJN zal besproken worden.

Dit alleen al om aan te tonen dat positivo's niet alleen hoog van den toren blazen zoals sommigen hier menen te moeten insinueren.

Misschien wordt het tijd om de programma's van de verschillende partijen te bekijken en te vergelijken om te kijken op wie ik moet stemmen. En wat ik er van onthoud, blijkbaar is de oppositie in Mechelen ook positivo.

Enfin, ik kijk nu al uit naar het verkiezingsdrukwerk.

Peter, positivo ? Ik zou het liever houden bij realistisch.

Zeer objectief  van je, G.L. dat je het opneemt voor de zittende meerderheid. Je opmerking over de verspillende Brusselaarsheb ik met plezier gelezen, daar had ik gewoon niet eens aan gedacht, maar er zit wat in. Wat de Lijn betreft, volg ik je ook. Mijn commentaar was gewoon ingegeven door de reactie die ik op alle fora en op straat hoor. Ik moet toegeven dat ik, ondanks je relativeringen, toch moeite heb met wat er de laatste tijd door onze strot werd geduwd.Daarvoor je kop in het zand steken, is nu ook niet mijn stijl. Over de autobussen wilde ik wel mild zijn, het is inderdaad niet direct de schuld van de stad. Enige commentaar is dat ze dit toch hadden moeten voelen aankomen.Het siert je dat je dit als oppositielid echter kan plaatsen.Respect.

 

Rudi, bedankt. 

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <p> <span> <div> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <img> <map> <area> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <quote> <blockquote> <pre> <strike> <code> <cite> <center>

Meer informatie over formaatmogelijkheden

To prevent automated spam submissions leave this field empty.