Kabouters blijven altijd bestaan

     

(foto's: Jan Smets)

Koperklanken en de quasi-ernstige danspasjes van het gezellig gestoorde majorettenkorps Va et Vient verdrijven de kou.  Vandaag krijgt de voormalige Herten Aas op de Haverwerf zijn gedenkplaat.  De Herten Aas: laboratorium van Nieuwe Tijden - veilige haven voor Wereldverbeteraars en spijbelaars,hippies,  kunstenaars en eigenaars van Verloren Dromen, tegendraadsen en artistiekelingen, dichters en provo's. Cultuurcentrum van de Straat - Kabouterland en Heimat van schoppenden tegen Heilige Huisjes - de Hemel in geprezen, verguisd door de Goegemeente - In eer hersteld en Mythe geworden...   Fanfare FC Hertenaas trok deze namiddag van ons stadhuis naar de opgekalefaterde Tempel van Croes en aanverwanten.  Bodo's en  andere Sjarels: ze waren er allemaal bij...

 

   

     

  

     

 

 

Ik serveer het je graag:  een hutsepot van sfeerbeeldjes.  Droom er de muziek bij.

 

Bodo Van de Voorde maakt er aan de voormalige Herten Aas een korte toespraak van.  Kort maar gevat.  En even mag schepen Karel Geys aan de kant gaan staan - 

 

Bodo hoopt dat stadsgidsen het verhaal van de Herten Aas niet vergeten in hun rondleidingen.  Maar evenzeer hoopt hij dat ze hun vertelsel niet starten met "Er was eens...".  Nee: het verhaal moet zo gaan: "Er blijven altijd kabouters bestaan...".

 

Een jaar na de spontane muzikale hulde aan opperkabouter Frans Croes door de makkers-van-toen, hebben de grijs geworden kabouters aan de legendarische kroeg een gedenksteen onthuld.  Een steen die herinnert aan memorabele tijden.  Met een roos lintje en het roze handje heeft een generatie een statement gemaakt.

 

Ze waren niet van gisteren, en ze zijn dat ook vandaag nog niet.

 

De Herten Aas schreef geschiedenis in de marge.  Maar het gekribbel in die  marge was belangrijk genoeg om later hertaald te worden op een nieuw en onbeschreven blad: op de hoofdpagina van het boek dat 'Mechelen' heet...

 

Ze waren er allemaal vandaag: Etienne en Jan, en Bodo en Willy en Sjarel, en Brice en Rob, en al die anderen...

 

Kabouters blijven altijd bestaan.

 

 

     

     

  

  

     

  

  

     

  

  

     

  

  

                                   

 

Bekijk ook het filmpje dat TV-Mechelen van het gebeuren maakte.  Een mooie samenwerking tussen twee Mechelse media...:

http://www.youtube.com/watch?v=As6ZdHOVr8Q

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Had er graag bij geweest, maar moest gidsen. Het ga je goed kabouter.

Ik was er ook graag bijgeweest, maar dit is het eerste dat ik van het gebeuren hoorde :-(

Zou het niet interessant zijn wanneer zulke evenementen vooraf aangekondigd zouden worden op Mechelen Blogt ?

  Rooze pollekes op de kassei stenen ,vers geschilderde stoelen in bus stationnekes , de malse bruine floere zetel bij den haard, de Frans achter den toog with his 'smile from ear to ear' en Boudewijn De Groot zingend : " Zo te sterven op het water met je vleugels van papier ... ... ...  dat steentje zal ik kusse wanneer ik de volgende keer naar Mechelen vlieg, de kabouterkes blijven altijd bestaan !  :)

Zoveel mooie herinneringen aan die tijd, we gaan zeker eens naar de steen kijken.

Willy & Roosje

Er zijn vandaag nogal veel kabouters(?) op de manif, die ik daar vroeger in de beginjaren van den Hettenaas nooit gezien heb... of zou ik last krijgen van 'jeugd'-alzheimer:-)

Misschien gewoon mensen die Den Herten Aas will steunen ? Toch niets mis mee ?

Waarschijnlijk toch jeugd Alzh. , Roosje bv. hielp Frans in het weekend achter de toog , en stond tevens op de lijst van de kabouters, en wie weet nog wie werd gekroond tot ere kabouter  , Eddy Wally natuurlijk.

      Groetjes, aan iedereen die ons vergeten is.

't Was tof, blij dat ik erbij was :-)

Prachtige foto's trouwens!!!!!

Eigenlijk heeft Mechelen weer nood aan een beweging die tegen de heilige huisjes durft te schoppen en die niet de hielen likt van de Burgemeester, in de hoop een centje te kunnen meegraaien.