Indisch tafelen in de Hoogstraat

met categorie:  

  

(foto's: Jan Smets)

Hij wil aanvankelijk niet op de foto, en ik moet hemel en aarde bewegen om hem te overtuigen dat een portretje  wel tof is om het artikeltje te 'stofferen'.  "Ikzelf ben niet zo belangrijk" zegt hij. "Ik ben blij als mijn klanten tevreden zijn over het menu.  Als dat niet zo is, voel ik me slecht... Ik haal mijn waardigheid uit het feit dat ik goeie gerechten kan serveren.  Da's voor mij belangrijk!"

Dit zegt mij Zamir Mohammed van het nieuwe restaurantje -  Mix Masala - in de Hoogstraat: een nieuwigheid voor deze stad: Indisch tafelen...

 

 

Het restaurant is nog maar een paar maanden open, maar wist al een tevreden klantenbestand op te bouwen, dat lovend spreekt over het menu én de hartelijke ontvangst.  Dat hoorde ik al hier en daar...

Mix Masala  in de Hoogstraat, vlakbij de Brusselpoort is een kraaknet eethuis - modern, zonder franjes.  Het is het eerste Indische restaurant in de binnenstad (alleen op de Liersesteenweg is er nog een ander...)

 

Zamir heeft bewust gekozen voor een eigentijdse vormgeving die in de verste verte niet doet denken aan India.  "Ik woon hier, in België.  Mijn kinderen zijn hier geboren, en studeren hier.  In India liggen mijn roots, en daar ben ik trots op - maar hier leef ik.  Dus voor mij géén Indisch decor in mijn restaurant!  Maar op mijn kaart staan wél alleen Indische gerechten - met Indische ingrediënten en kruiden - Heel zintuigelijk allemaal..."

Zamir Mohammed is geboren in Pakistan uit Indische ouders.  Zijn vader had er ook een restaurant.  Zamirs  familie woont daar nog voor 90 %.  Een twintigtal jaar geleden kwam hij naar België.  Hij heeft hier bijzonder veel horeca-ervaring opgedaan in restaurants met heel verschillende keukens. 

De zaak waar nu zijn restaurant Mix Masala is gevestigd, was voordien een kebabzaak.   Het werd gemoderniseerd en omgeturnd tot restaurant, waar Zamir Mohammed wil scoren met zijn gerechten.

Je kan er lekker eten.  Maar ook kan je er gerechten afhalen.  "Het is mogelijk om hier een feestje te organiseren", zegt Mohammed. "Hier is ruimte voor veertig personen.  Woensdag is onze sluitingsdag, maar voor zo'n feestje kunnen we wel een uitzondering maken..."

"Binnenkort maken we een website.  Nog even geduld..."

Ik kijk op de menukaart, en begin al te watertanden...  Het klinkt allemaal exotisch en uitnodigend: chicken, tandoor, BBQ...   Zeg nu zelf: wat te denken van 'Tandoori Lamskubussen gemarineerd in Speciale tanoori Masala en yoghourt' of 'kip, bereid in room, yoghourt, kokospoeder, koriander, suiker en Indische kruiden' ?   En ook de prijzen zijn meer dan democratisch.  Kindermenu's en vegetarische gerechten  zijn mogelijk.

 

Nog even wat praktische info:

Alle dagen geopend - behalve woensdag; van 12u tot 14u30 en van 18u tot 23u.

telefoon: 015/33  91 40

                 0495/40 36 80

 

Staat genoteerd!   Ik kom proeven!

 

 

 

bedankt Jan, dat is een goede tip, ben benieuwd.

Meer culinaire opties in de Mechelse binnenstad kunnen we alleen maar toejuichen (en de Indiër op de Liersesteenweg hadden we zowiezo al goedgekeurd).

Wij hebben het nieuwe restaurant gisteren getest en hebben er ongelooflijk lekker gegeten.  Ik zei nog dat ze een artikeltje op Mechelenblogt verdienden.  En wat lees ik hier?

Fijn Jan.  Het is inderdaad een aanrader!

Die ga ik zeker proberen.

Lekker ! Indisch :-)

 Ze mogen me één van de weken verwachten, zeker als ze een goede lam vindaloo op het menu hebben staan. Ik hou wel van de zeer pikante Indische keuken. Helaas heeft het Inidsch restaurant langs de Liersesteenweg daar te veel concessies gemaakt.

Voor mij de 3 pepertjes in niet afgezwakte versie en ze zullen me heel regelmatig zien.

Ik ken de Indische keuken totaal niet, dus misschien moet ik ze eens uitproberen.

Misschien een leuk idee is een concept dat ik ooit in Antwerpen tegenkwam.
Daar werd in een Jamaicaans restaurant éénmaal per maand een soort kennismakingsavond georganiseerd.
Je betaalde die avond een vaste prijs en kreeg van elk gerecht een proevertje geserveerd.
Elke gang kwam er een bord met vier tot vijf verschillende minigerechtjes en de ober gaf er de nodige uitleg bij, zodat je wist wat er op je bord lag.
Op die manier kwam je te weten wat lekker was en wat je minder lekker vond en liep je bij een later bezoek niet het risico iets te bestellen dat je niet lustte.

 

Ik ken wel iets van de Indische keuken. Ben er dol op. Daarom ben Ik daarstraks meteen een kleine selectie gerechten gaan afhalen. En dat was héél lekker!

AANRADER!

De dochter des huizes stuurde me daarstraks trouwens een kopie van het menu. Ik heb het voor jullie even online gezet:

Sweet lassi, njam njam ... 

BarbeQEU staat op hun reclamepaneel.

Tot binnenkort dus;  Mix Masala!  Dra ga ik er ook eens smullen...
Las en hoorde de voorbije dagen al veel  lovende woorden... lees deze post.... en nog meer lovende woorden, ook bij de reacties... 

Het zelf gaan uitproberen stond al op de agenda, het zal alleen misschien wat sneler gaan gebeuren ;-)))

@ Allen die er gaan smullen: Enjoy your MEEL.! En dat nog maar als opening op de menukaart. Spijtig!

vrijdag hebben we hier iets gegeten, echt heel lekker! de foutjes op de menukaart zijn inderdaad jammer (lamskubussen? Meel?) maar doen niets af van de kwaliteit van de keuken en de sympathieke uitstraling van de bediening en koks. Wel vind ik het interieur nog meer denken aan een kebabzaak dan aan een restaurant, maar opnieuw: de keuken maakt ALLES goed!

JC, de Vindaloo is er héérlijk, je moet wel aandringen dat ze hem "héél spicy" maken, maar dat moet je in elk Indisch restaurant...
Toen ik Mohammed vertelde dat ik zelf chili pepers kweek, waaronder ook de Bhut Jolokia uit Nagaland vertelde hij dat ik deze zomers als mijn chili's rijp zijn mocht langskomen, en dat hij dan een Vindaloo met mijn eigen gekweekte chili's zou maken, kijk ik al naar uit...

Ben hier zelf al drie keer gaan eten en nooit teleurgesteld geweest, integendeel, goeie prijzen en héérlijk eten, meer moet dat niet zijn... Het teleurstellende interieur en spellingsfoutjes op de menu kaart neem ik er graag bij...

Iedereen die trouwens een beetje gereisd heeft in zijn leven kent deze typische spellingsfoutjes en kan daar mee lachen zonder zich eraan te storen... Zo heb ik ooit in Bali de "beast" french fries in the world gegeten :-)

@JC : Als je echt graag pikant eet, deze zomer heb ik weer een hele collectie exotische extreem hete en minder hete chili's... Hier maak ik dan sambal's van, maar ook mijn eigen chilipoeder... Als je interesse hebt in verse chili's, zelfgemaakte sambal of een potje chili poeder, stuur me rond augustus een mailtje... Gratis uiteraard...
Foto's van mijn vorig kweekseizoen vind je hier : http://www.flickr.com/photos/digitommy/sets/72157625468314988/

Wel een beetje jammer dat de prijzen méér dan democratisch zijn. :-)

 Ik ben er vandaag enkele gerechten gaan afhalen en het is zeker voor herhaling vatbaar. Ik had waarschijnlijk niet hard genoeg aangedrongen om de Vindaloo zeer pikant te maken, maar hij was zeer goed (misschien iets te veel citroen?).

De service was zeker goed, misschien wat stuntelig maar van zeer goede wil en dat maakt alles goed.

De prijzen vind ik correct, zeker voor de kwaliteit die ze leveren.

Inderdaad, verheugend nieuws. Indisch eten was al jaren de tip voor wie in Londen goedkoop en lekker wil eten (het Engels ontbijt is stevig, maar 24uur is toch net iets te lang om erop te teren). In het begin van deze eeuw ontdekte ik een Indiër op de hoek van de Bischoppenhoflaan aan het Sportpaleis - lekker - maar de arme man verdiende er nauwelijks het zout op zijn patatten. Niet getreurd, hij gooide het over een andere boeg en nu is het een goed draaiende frituur, maar daarmee was ik wel mijn vindaloo, en tikka massala leverancier kwijt.  Op de Liersesteenweg ben ik ook al eens wat gaan halen, zeker niet slecht, maar eerlijk gezegd waren de porties voor een gourmet gourmand als ik wat aan de kleine kant... Ik ben benieuwd.

die kleine porties zijn redelijk normaal bij een Indiër... Ook bij Mix Masala aan de kleine kant... Ik neem er altijd twee chapatti's bij en dan zat ik toch goed vol...

Trouwens, chicken tandoori kan je verassend genoeg heel makkelijk zelf maken... Zelf heb ik dit recept eens klaargemaakt, aanrader : http://www.bbc.co.uk/food/recipes/tandooristylechicken_90296

De Hoogstraat wordt echt de place-to-be, zeker nu we er ook nog een Wok Away bij hebben.

Meer van dat.

:-)

Er is een rare trend bezig... Die WokAway, maar ook het nieuwe bonsai-mechelen in de Leopoldstraat zijn dus Aziatische restaurants maar worden uitgebaat door een Marokkaan...
Ik heb me ook laten vertellen dat meer en meer frituurs tegenwoordig uitgebaat door Chinezen... Vreemd toch? :-) Multiculturaliteit ten top... Zolang het eten maar goed is alles voor mij ok...

@ TommyG :

Werkende in Mortsel ligt er geregeld een Zone 03-magazine te grijp met cultuur-film-en-nieuwe-restaurantnieuwtjes uit dat gehucht aont scheld.  En elke keer opnieuw een shitload aan nieuwe " themarestaurants " die, een half jaar later, voor 90 pct op de fles gaan.

Ik ben gisteren bij Bonsai-mechelen gaan eten en moet ook zeggen dat ik verbaasd was van het goede eten en keuze van hun menukaart.

Er zijn ook indische gerechten beschikbaar aan aantrekkelijke prijzen.

Ze leveren ook gratis aan huis.

Zeker de moeite waard om eens te testen ;-)

Bob.

 

Ziet er erg goed uit, ben benieuwd naar de hele menukaart.