Somers: "Schans van Garmisch Partenkirchen komt naar Mechelen!"

met categorie:  

Als het van burgemeester Somers afhangt dan is Mechelen binnenkort een spectaculaire attractie rijker: de schans van Garmisch Partenkirchen!


De burgemeester spreekt, de schepen kijkt aandachtig toe of iedereen wel voldoende goedkeurend meeknikt.

Wat enige jaren geleden onschuldig begon met een tram, een klein beetje erger werd met een voetbaltempel en stilaan volledig begon te ontaarden met het complete VRT gebouw, getuigt nu van onvervalste grootheidswaanzin ( en dan laten we de olympische spelen nog buiten beschouwing, dit was namelijk een Vlaamse aangelegenheid ). Maar volgens Somers ligt er in het midden van het centrum nog een stuk braakliggend terrein van enkele hectaren groot waar een bouw- en milieuvergunning voor een skischans op zeer korte tijd zou kunnen geregeld worden, tegen het vierschansentournooi van volgende winter bijvoorbeeld. En schepen Karel Geys treedt hem hier volmondig bij: "Als Bart dat zegt dan ben ik het daar uiteraard volledig mee eens"

"Bovendien", vervolgt de burgemeester nog, "zal deze schans Mechelen definitief op de wereldkaart van de wintersporten zetten"
En op onze vraag of het hier misschien gaat om een kleine verkiezingsstunt antwoordde Somers formeel: "Absoluut niet, maar, beste vrienden, ik ben wel blij dat jullie mij erop attent maken dat dit jaar een verkiezingsjaar is, ik had daar zelf namelijk nog niet aan gedacht".
"Ik denk ook dat ik daar nog niet aan gedacht had" trad Geys hem nog bij, en met deze woorden verdween het olijke duo in het stadhuis.

Wij zijn alvast benieuwd welke grootse plannen de volgende maanden nog gaan aangekondigd worden.

beeldmateriaal: ©Jan Smets

Is er al een locatie aangewezen waar het nieuwe apres-ski spektakeldorp kan gebouwd worden? Toch aan den andere kant van 't stad, hoop ik! NiMBY!!!

 

Van mij mag het er gerust komen, zo vergeten we toch weer de nadelen van een stilletjesaan wordende grootstad.

Schonenberg (Mechelen Zuid) ligt 8 meter hoger dan de rest van Mechelen.

Moet idd wat mee te doen zijn. op skigebied. (Babypistes vooral denk ik dan.)

Wout

Onderstaande illustreert perfect wat men van de woorden van een politieker moet onthouden

 

 Ik dacht dat 1 april na karneval kwam ? Gim zijn schans is niet slecht maar wat gezegd van Roger zijn kunststuk. " einmahlig ", om het dan maar in het " Garmisch " uit te drukken..

 de Italiaanse ontwerper is er al mee bezig

Als het klimaat skieen in Zwitserland onmogelijk maakt dan kunnen we beter zorgen dat we daar voordeel bij halen, den enen zijnen dood is den anderen zijn brood. (van Phil Bosmans?)
Enfin ik bestel alvast een plaatske voor een soep en smoutebollekraam

 Sneeuw wordt allicht geimporteerd uit Oostenrijk ?

@peter: sneeuwkanonnen laten aanrukken uit de ardennen, dat is van korterbij en vermijdt al die CO uitstoot van het sneeuwvervoer uit Zwitserland of Oostenrijk tot hier:-) En bij gelegenheid kunnen die kanonnen misschien zelfs "met spek schieten":-)

Bart Somers is weer volop aan het dromen. Dit is niet meer geloofwaardig. De stad wil hopeloos snoeien in de uitgaven voor vanalles en nog wat, maar dit kan er zogezegd nog bij? Laten we anders ook de nationale luchthaven uitbreiden tot Mechelen, of de Rupel en de Dijle uitdiepen om van Muizen Dryport een echte zeehaven te maken.

 

Eli eli lama sabachthani !

 Heu ... Cartoonist .... toch het artikel nog eens grondig herlezen (de tags bvb.)

Van een stuk Vrijbroekpark kan Somers ook een "Bartland" maken met, om het netjes te houden, op regelmatige afstanden een Holle Bolle Geys. :-)

@ Roger : Neenee, op regelmatige afstanden nen Holle Bolle Bart.

@ Henning : Mechelen heeft al een internationale luchthaven, zeunne !

En ze ligt in Mechelen-Zuid.

De inwoners van dat gehucht / wijk noemen het... Zaventem.

;-)

De invallen van de burgervader worden hoe langer hoe geestiger.  Het houdt tenminste de winterblues uit de stad.

 

@ Gimycko,  ik bedoelde niet Holle Bolle Gijs, maar Holle Bolle Geys.

Als we terug met potlood op papier moeten gaan stemmen dan hoort daar dergelijke schans bij om de afgang van de regeringspartijen in beeld te kunnen brengen.

Als het bergaf gaat zoals VLD, Spa CD&V nu al weten getuigt de schans van realiteit zin.

Leuke foto en categorie ...

Bartje zou beter de allereerste 400m ijsbaan van België in Mechelen bouwen nu de schaatssport in Vlaanderen in opmars is. Dan hoeven de Belgische kampioenschappen niet meer in Nederland of Duitsland georganiseerd te worden en kunnen de leden van de Mechelse skeelerclub in de winter overschakelen op het ijs. Als we dan jaarlijks een grote internationale wedstrijd en af en toe eens een Europees of Wereldkampioenschap naar Mechelen kunnen halen, kan de stad en de horeca er maar wel bij varen.

Fotocartoon is leuk, wat niet steeds kan gezegd worden over het leutergehalte van een aantal reacties.

't is ni voor 't één of 't ander, maar als de italianen het ontwerp weer mogen maken, wordt het gegarandeerd een kasseibaantje naar beneden :-(
Misschien kunnen ze de schans insmeren met een dikke laag crème de glace van de Negrita in twee kleuren, rood en geel.
 
Er is ook nog plaats voor een nieuwe zwemdok in de Fortuinstraat. De put is er al en die van 't stad denken dat het gerepareerd is als ze de straat afsluiten met nadar-hekken.
Misschien is dat de nieuwste vorm van besparingen : alleen nog nieuwe projecten, maar geen reparaties meer.
Op die manier krijg je niks dan omleidingen en als de VRT dan naar Mechelen verhuist, zal het nieuws pas beginnen om een uur of tien 's avonds ipv om 7 uur, wegens omleidingen :-)
Kunnen ze de Lamotbrug niet in de Fortuinstraat leggen om de verzakkingen te overbruggen ??

 

Groot gelijk Jan. Vanmorgen in de zevende dag hoor ik een vrouwelijke partijgenoot van onzen Bart nog zeggen dat Antwerpen de schoonste stad van Vlaanderen is voor Gent. Amaai en van Mechelen nog geen sprake. Ik ben benieuwd wat onze Gim, Antwerpenkenner bij uitstek hierover weet te vertellen. 

Welke lokale zender zal de wedstrijden op de schans mogen in beeld brengen voor Eorovisie? De VRT of RTV?
 

@ Jokke : MBTV

Als het niveau van de bijdragen en vooral van de reacties op deze blog deze richting blijft uitgaan, vrees ik dat de Maya's tegen 't eind van 't jaar nog gelijk gaan krijgen ;-)

"Iedereen denkt domme dingen, maar alleen de wijze zwijgt erover."

@Peter: Haha, die reactie was nu niet bepaald serieus bedoeld hoor.

Jaja, dat kan je achteraf wel zeggen :-))