Karel Van Butsel zet stap terug!

met categorie:  

 (foto: Jan Smets)

Sommige krijgen de kriebels als er  Mechels politiek nieuws wordt gebracht op deze blog.  Maar of men het graag leest of niet: het is nu eenmaal nieuws.  En daarom wordt het dan ook gebracht.   Zonder meer.  Het oordeel is aan de lezer.  Of het nu gaat over een Mechelse politica die uit het spectrum verdwijnt, of het opzetten van een Open Stadslijst, het overlijden van een belangrijk politicus..., of , zoals nu: vers van de pers: de stap terug van één van de belangrijste oppositieleiders van deze stad: Karel Van Butsel.  Zopas - heet van de naald viel dit persbericht in de bus...

 

Het is dan ook verrassend nieuws in de aanloop naar de verkiezingen van het najaar.   Karel Van Butsel zal géén lijsttrekker zijn van zijn partij - de Mechelse CD&V;

Naar verluidt  kan hij het evenwicht tussen beroep, privé en poltitiek niet langer in balans houden.

 

"(...) Ik heb heel de tijd mijn politieke activiteiten uitgeoefend als vrijwilliger, met de twee voeten dagelijks in de realiteit van de werkende Vlaming.  Overdag gaan werken, en 's avonds en in het weekend mijn engagement opnemen.  Met aandacht voor het evenwicht tussen de 3 P's, Privé, Professioneel en Politiek. 

Maar iedereen moet eerlijk zijn met zichzelf.  De recent gewijzigde omstandigheden in elk van mijn 3 P's, noodzaken mij te erkennen dat dit noodzakelijke evenwicht niet langer haalbaar is als lijsttrekker voor de komende verkiezingen.  Ik heb dan ook, in overleg met mijn gezin en in volledige transparantie met de partij, besloten die taak niet op te nemen.  Ik keer terug naar mijn startpunt: de geëngageerde vrijwilliger die houdt van zijn stad, houdt van zijn partij en in alle vrijheid en verantwoordelijkheid zijn mening en overtuiging ventileert vanuit zijn christen-democratische overtuiging.  (...)"

 

     

 

De partij gaat nu op zoek om op korte termijn een nieuwe leider naar voor te schuiven.

Karel Van Butsel (geboortejaar 1961), was 22 jaar actief in bestuur en bureau van CVP en CD&V Mechelen.  Sinds 1998 was hij voorzitter.

In 2004 deed hij mee aan de nationale voorzittersverkiezingen in zijn partij.

In 2006 was hij in tandem met Inge Vervotte, lijsttrekker voor de Mechelse afdeling, voor de gemeenteraadsverkiezingen van dat jaar. 

Sinds de uitslag van deze verkiezingen was Karel Van Butsel een opgemerkt oppositieleider.

 

De race naar 14 oktober is begonnen.  Men voelt het en ziet het.  Kaarten worden geschud, strategieën worden bepaald, mensen treden terug of worden naar voor geschoven.  Het worden nog spannende tijden op politiek gebied.

 

 

En dan de vraag : wie gaat dan wel de lijst trekken?

Als de geruchten kloppen: Voor de verandering iemand met charisma.

Zijn "manier" van oppositievoeren, nl. meestal verbranden wat vroeger door zijn partij mee bepaald werd, werd hem door tal van partijleden niet in dank afgenomen. Het is niet goed om eigen frustraties permanent aan bod te laten komen; zeker niet als dat na vijf jaar oppositie nog niet verteerd raakt. Om de meubeltjes te redden zal er inderdaad een wit konijn moeten gevonden worden en met..........;;charisma:-)

Over z'n stijl van oppositie voeren kan je discussiëren idd. Maar iemand een gebrek aan charisma verwijten vind ik een beetje flauw.

 

Steeds meer wordt de naam van Walter Schroons genoemd als opvolger voor Karel Van Butsel.  Afwachten maar.

trouwens om goed en eerlijk aan politiek te doen heeft men niet bepaald charisma nodig maar wel inzet.

Een postje meer of minder, dat deert Walter niet :-)
Zie hier de lijst.

Gelet op het hierboven aangehaald lijstje, hopelijk  heeft die Schroons genoeg zakken aan zijn jas....

Eens marc1.

 

Ik mis wat data in dat lijstje over Walter Schroons. Van wanneer tot wanneer enzo.

Bij mijn weten is Schroons al een tijdje geen schepen meer. Dat doet niet het beste verhopen voor de correctheid van de rest van de info.

ook volmondig eens met marc1

 

Er zijn natuurlijk ook een rits politiekers die in dat lijstje niet te vinden zijn. Maar nog iets over de hoofdfiguur uit dit thema. Goeie collega maar er ontbrak vaak " de glimlach " . Het gaat je goed Karel. 

Een aantal mandaten van dat bewuste lijstje worden al vijf jaartjes door andere personen ingevuld, daar die behoren tot de invloedsfeer van de meerderheid en waar Walter dus niet meer bij is. Enkele mandaten zijn trouwens onbezoldigd:-)

Eddy, Ik hoor vandaag zeggen dat Karel word gepromoveerd. Zo hadden we het nog niet bekeken.