Sinterklaas heeft niks voor Carolientje...

met categorie:  

     

(foto's: Jan Smets  - bovenste foto dateert uit 2010)

Of ze niet braaf genoeg geweest, laat ik wijselijk in het midden, maar het is een feit dat de Goedheiligman niet bepaald vrijgevig is geweest voor een Mechels meisje.  Caroline Gennez vond in haar schoentje niet wat ze gehoopt (?) of verwacht (?) had.  Een ministerpostje ligt niet tussen de mandarijntjes en letterkoekjes.  Na Inge Vervotte is ze de tweede Mechelse vrouwelijke minister die van het hoofdpodium verdwijnt.

Na de Congoreis met burgervader Bart, was het afwachten wat uit de bus zou komen bij de postjesverdeling.  En op de vooravond van Sinterklaas, na alweer een marathonvergadering, bleek dat Gennez niet in de prijzen was gevallen.

Tobback junior strijkt de plooien glad met een voor hem valabele uitleg voor deze verrassende keuze.  Uitpluizen en analyseren van deze politieke beslissing laat ik over aan de Wetstraatjournalisten.  Da's mijn taak en intentie niet.  Ik registreer gewoon de feiten.

En dat is dat Caroline Gennez voorlopig niet meer in de Brusselse schijnwerpers staat.  Zo kan ze zich volledig richten op het Mechelse zijpodium.  Volgend jaar gaan de gemeenteraadsverkiezingen door, en iedereen merkt wel op dat de lokale politici nog sterker dan anders zich aan het profileren zijn.  Benieuwd of er in onze stad nog snoepjes overblijven voor het socialistische boegbeeld van Mechelen.  Zou er voor haar nog plaats zijn in de herberg?

 

Voorlopig blijft dit koffiedik kijken. 

Na Inge Vervotte verdwijnt ook Caroline Gennez uit de nationale belangstelling.  Géén Mechelse minister dus.

Dag Sinterklaasje! 

 

      

 

 

 Gennez is ook geen Mechelse, ze is van St-Truiden en is naar Mechelen gestuurd door Stevaert. Maar nu die van zijn sokkel gedonderd is zit de kans er dik in dat ze terugkeert naar waar ze van komt.

Heeft nooit iets noemenswaardig voor onze stad gedaan, vind het zelfs de moeite niet om naar de bewonersvergaderingen te komen..

Mocht ze hier haar schup kuisen: geen groot verlies.

Laat mijn stad maar met rust.

Mij zal het worst wezen....
De sloor heeft zelfs geen troostprijsje gewonnen zoals Paula D'Hondt indertijd.

Maar men kan dat in elke krant lezen en het lijkt erop dat een dag zonder blog voor Jan een verloren dag is  :-) 

Afrekening binnen de partij, zo simpel is het!

 

Tja, terug naat St-Truiden dan maar zeker want in Mechelen heeft ze niks meer te zoeken. Kan ze meteen een paar pottekes "poepgelaai" vullen als volgend kadooke voor "Di Ruppo".

Ik hoop dat Caroline dezen avond nog naar het stadhuis komt want anders zal de gemeenteraad rap gedaan zijn. Bart, telt uw schapen. 

Bende Onnozelaars.

Eerlijk gezegd zie ik ook het verband niet tussen Gennez en Mechelen, of haar verhuis naar hier helemaal uit vrije wil was is twijfelachtig. Haar palmares hier is dan ook mager.

 

Misschien maar beter zo... Good riddance?

@ Wout: Nu ineens alle politiekers gaan afschilderen als een bende onnozelaars is misschien toch een beetje kort door de bocht.

Jan, je vermengt hier twee decemberfeesten: de herberg hoort bij kerstkindje Jezus. Voor hem was geen plaats in de herberg. Onze lieve Heer moest het met een stal doen. Sinterklaas kreeg in de St-Romboutstoren een vorstelijker nachtverblijf :-)

@ Alex:

Ik had het over de vele stupide reacties 'ze is geen Mechelse',  'De sloor', 'Poepgelaai', 'geen groot verlies', die ik op deze blog las.

 

Ze is ook daadwerkelijk niet van Mechelen en buiten wat aanmodderen met dat kinderstadgedoe kun je eigenlijk weinig op haar conto schrijven. Ik denk dat ze wat teveel met andere zaken bezig geweest is om zich op onze stad te kunnen toeleggen. En eigenlijk kan je het haar niet eens kwalijk nemen want uiteindelijk is ze toch maar onder zachte dwang naar hier gestuurd om de plaatselijke sossen uit het slop te komen halen.

Maar ik ben er zeker van dat het voor de rest een sympathiek persoon is.

Goed zo Wout. Het is minstens onbeleefd om op die manier over iemand te spreken...

De eerste reacties waren idd van een niveau dat eerder thuishoort (alhoewel ik dat daar ook bedroevend vindt) op het forum van een krantenwebsite. Zwartwit, ongenuanceerd en beledigend. Laat Mechelenblogt aub niet vervallen tot zoiets.

@ Marco en Johan72:

Ik ben al blij dat ik niet de enige ben die moeite heeft met sommige grove en onbeleefde uitspraken op de blog hier.

Kan er iemand mij uitleggen wat er aan de oermechelse termen "sloor' en "poepgelaai" grof en onbeleefd is?

 "Bende onnozelaars" daarentegen... ;-)

Woutje, get a life gast!

Is redelijk AN Christophe.

Ben geen fan van Caroline, maar ook niet tegen. Ik weeg graag alle mij bekende argumenten af. Of ze voor Mechelen totnogtoe rechtstreeks veel betekend heeft, daar vrees ik een beetje voor. Maar onrechtstreeks wel. Zijn we niet vergeten wat een vastgeroeste boel de Mechelse SP.a in de jaren '80 en '90 was? Jongeren waren toen amper goed genoeg om de folderkes te bussen, zeker niet om de inhoud mee te bepalen of op verkiesbare plaatsen te gaan staan. Nu is dat wel. toch een niet te onderschatten ommekeer, lijkt me. Ze heeft daarbij een aantal mensen (Glenn Nason, Björn Siffer, ...) die nochtans trouwe sossen waren, om mij duistere redenen niet betrokken in die partijvernieuwing. Dat lijkt mij een fout. Ik heb de indruk dat ze zich soms vergist in mensen, in op wie goede bedoelingen heeft en wie niet. Kan me vergissen, want ik kijk enkel vanop afstand. Alhoewel, da's misschien ook een voordeel. Tevens vraag ik me af of mensen beseffen wat je achterlaat als je uit engagement voor je partij plots verhuist? Dan laat je wel je familie- en vriendenkring achter, hè. ik heb dat in 1991 moeten doen door mijn verhuis van Leuven naar hier,. Ik kan u verzekeren, dat ge dan uw sociaal leven helemaal van nul moet herop bouwen. En dat heeft Caroline gedaan. In het begin heeft ze met lokale SP.a-ers alle wijken en deelgemeenten bezocht om Mechelen te leren kennen. Ik herinner me een in de ganse wijk gebuste folder waarbij ik als inwoner uitgenodigd werd om mee te gaan met een wandeling door de wijk, om haar mee uitleg te geven over onze wijk. Ik vind dat ze zich goed geïntegreerd heeft, dus al die zever over terug naar Sint-Truiden vind ik grof. Caroline Gennez is zeker niet perfect, maar verdient wel een zekere dosis respect voor haar inzet. Ik lees o.a. als was Mechelen voor haar politieke bezigheden een zijpodium. Wie weet, maakt ze van onze stad nu het hoofdpodium en wat ze vor ons nog in petto heeft. Benieuwd.

Vwalla se, nao oer-d-et oek is ôôt de mond van nen roeie

De dag dat ik het normaal ga vinden dat ge een vrouwelijke politica 'een sloor' noemt moogt ge mij stilaan gaan interneren idd.

 

Wanneer ik "sloor" gebruikte, bedoelde ik alleen maar dat Genez van haar partij geen nieuw mandaat heeft gekregen zoals destijds de CVP het volslagen politiek onbenul Paul d'Hondt tenminste nog het troostprijsje "Koninklijk commissaris voor migranten" gaf om haar toch IETS te geven... 

In het geval Genez sleurt kaviaarsocialist Stevaert in zijn val wellicht ook anderen mee... 

Hebben we hier eigenlijk sossen die niet geïmporteerd zijn?

Uiteindelijk, die ouwe sossen waren wel lamme rakkers,  maar het waren tenminste onze eigen lamme rakkers haha

@ Christophe

Ook niet alle vooraanstaande "sossen" waren mechelaars bv.

Van Daele Désideer > Temse

Ramaekers Jef > Tienen

Weet iemand welke partijkaart Sint Niklaas tegenwoordig heeft ? Van de kerstman denk ik het te weten. 

Wat is een partijkaart? Krijg je daar ergens vermindering mee?

Seg Luc, gij komt niet veel buiten zeker ? 

@g.l.: eigenlijk niet. Maar leg nu eens uit: wat doe je met zo een partijkaart? Gewoon om te hebben of om te laten zien? Ik ken dat niet want ik hoor nergens en overal bij.

Sint Niklaas is een kindervriend maar ik wist niet dat die ook een eigen partij / partijkaarten hadden. Ik leer hier altijd bij. :-)

Aan Roger Kokken.

Ik ben geen rooie. Van 1995 tot 2001 was ik heel actief in Agalev-Mechelen, en heb zo mensen van allerlei partijen leren kennen. En dan hoor je wel eens wat. Over de SP.a vertelde ik hierboven gewoon een paar zaken, die ik zo vernomen en zelf vastgesteld heb. Sinds 2006, het Mechels kartel VLD-Groen-CDO ben ik zwevende kiezer.

Het is niet omdat ik over iemand van een bepaalde partij positieve zaken zeg, dat ik ook van die zelfde partij ben. In de helaas vergeten Nieuwe Politieke Cultuur was dat normaal dat je ook bij andere partijen de goeie dingen zag.

Eigenlijk vind ik dat gewoon democratisch om ook bij anderen de pluspunten te zien. Blijkbaar is die heel normale houding voor sommigen moeilijk te begrijpen. Wat ik betreur.

mensen toch, als ik hier goed lees zijn allen die naar mechelen komen wonen geen 'echte' mechelaars. Wat zijn we dan? heerst er niet zo'n héél klein beetje racisme?

't Is niet alleen op deze post dat ik die ondertoon waarneem, dat ergert me keer op keer. Alleen wie hier in mechelen geboren wordt is mechelaar, en dan nog; wiens ouders en gootouders ook van hier waren hebben nog meer reden om zon  mechelaar te zijn en om 'het' nekeer aan de anderen te vertellen.
Komt misschien ook nekeer buiten mechelen kijken dan zult ge misschien leren dat poepgelei en sloor geen mechels maar puur vloms is.

En dat ge om mechelaar te zijn  hier niet geboren moet zijn en ook dat babytaaltje dat het mechels mi is, :-) niet moet kunnen aanleren en... en....en nog veel meer.

Ik woon hier en voel me mechelaar en spreek verstaanbaar Nederlands ik betaal mijn opcentiemen en maak me dik als er overal weer omlegging is of als er een flutmadammeke met ne stinkhond weer nen drol op 't voetpad achtergelaten heeft,

ik ben blij als de goede sint weer in den toren komt slapen en als mijn kinderen dan ook zo'n kort sintmaartenlieke over 'de koeien hebben staarten' kunnen zingen dan is dat ook folklore en zijn ze ook gewoon echte mechelaars.

Als hier alleen die 'echte' mechelaars zouden wonen dat was dit nog steeds zo'n snertstadje als voor 2000, dan kon er niet zoveel aan vernieuwing gedaan geweest zijn en dan woonden hier ook nog alleen 'vierkante koppen', want al de 'echte' mechelaars zouden allang dood zijn of vertrokken

@Roger: een goede raad van ene met een "vierkante kop" Gebruik aub in de toekomst de termen "beklagenswaardige vrouw" en "Loonse stroop" Als echte mechelaar (hoelang voor 2000 ben je uit dit snertstadje ook weer vertrokken?) had je dit toch moeten weten ;-)

:-)

Iets meer dan 25 jaar Jokke.  Enne... die poepgelaai moogt ne niet op mijn konto schrijven.  Dit werd geformuleerd door ene Werner.  Just is just !  En in Meichele zegge me teige zoe-eet "saroup".

Pjèresaroup Roger. Mokte ze da ni van roejen biet. 

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <p> <span> <div> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <img> <map> <area> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <quote> <blockquote> <pre> <strike> <code> <cite> <center>

Meer informatie over formaatmogelijkheden

To prevent automated spam submissions leave this field empty.