"...zij verzachten de sporen der jaren..."

      

(foto's: Jan Smets)

"Ik heb eerbied voor jouw grijze haren..." Het oeroude liedje nestelt zich behaaglijk als oorwurm  tussen mijn mijmeringen...Ik loop door de lange 'kunstgang' in het Hof van Egmont.  Aan de wand hangen mooie, heel karakteristieke portretten van bewoners van het woon-en zorgcentrum.  De Koninklijke Mechelse Lucasgilde is met zijn Schetskring de voorbije maanden neergestreken in het Hof van Egmont, om  hen met veel gevoel te tekenen of te schilderen...

 

De qua omvang vrij bescheiden tentoonstelling is toch méér dan de moeite waard om te bekijken.  Je kan het Hof van Egmont vrij binnenlopen.

Met potlood, houtskool, met krijt, of in aquarel: het is een knappe reeks geworden met sterke portretten van bewoners.  Ik sta in bewondering voor de expressies die de kunstenaars met zoveel talent hebben weergegeven.

 

Rimpels, grijze haren, kraaienpootjes: zij verzachten de sporen der jaren, maar zijn evengoed getuigen van een lang, soms hard leven.  Oude mensen. mooie mensen!  In deze seniorenweek wil ik het  graag benadrukken.  Niet alleen jeugd bezit schoonheid!

 

  

 

De expo is nog te bekijken tot 15 januari, in het Hof van Egmont aan de Speeckqvest 5.

Toch maar eens langslopen...