Van Beethovenbrug blijft liggen.

 

Het stond vandaag in de krant, maar voor wie het nog niet wist: de Van Beethovenbrug die de Vismarkt verbindt met de Haverwerf blijft dus liggen.

Deze brug veroorzaakte enige maanden geleden een kleine storm in een glas water toen burgemeester Somers, lichtjes onder de indruk van het lawaai dat de mensen die de brug niet zo geslaagd vonden, verklaarde dat ze terug moest verdwijnen nog voor de verf amper droog was ( bij wijze van spreken ).

De brug verhuizen naar een andere locatie blijkt achteraf dan toch niet zo'n eenvoudige operatie, en het kostenplaatje ervan loopt aardig op. Dus blijft ze mooi liggen.

Men gaat wel onderzoeken of er een mogelijkheid is om de brug 'meer transparant' te maken en of dit uiteraard technisch haalbaar is.

foto's: Christophe Netels

Tja, ze blijft dus toch liggen....dat is natuurlijk verschrikkelijk jammer....maar ik heb altijd al gevreesd dat het zo zou lopen....

Dit was uiteraard te verwachten!

Ik ben de brug aan alle kanten gaan bestuderen en ik kan alleen besluiten dat ze daar absoluut niet op haar plaats ligt.  De brug op zich is geslaagd en als je op de Vismarkt aan de opstap van de brug staat en je kijkt naar de lamotsite dan kan je zeggen dat het uitzicht gepast is.  Maar dat is dan ook de enige plek van waaruit je dit kan zeggen.  Op alle andere plaatsen kan je alleen concluderen dat het een saaie grijze streep is die het volledige landschap verstoort.

Tegenwoordig moet men alles uitbesteden aan Italiaanse ontwerpers die er een dikke cent aan verdienen.  Blijkbaar hebben die Italiaanse ontwerpers toch ietske te weinig voeling met onze stad en is het voor hen erg moeilijk rekening te houden met mooie stadszichten die beter bewaard moeten blijven.

Ik blijf het een ongelooflijke stomiteit vinden en samen met mij ook elke buitenlander die ik de voorbije maanden over de vloer kreeg.  Wat mij betreft werd hier een prachtig stukje Mechelen verprutst!

Volgens de krant zou ze mogelijks blijven liggen. Het is nog geen uitgemaakte zaak.

Maar soit, ik ben de brug aan alle kanten gaan bestuderen en ik kan alleen besluiten dat ze daar absoluut op haar plaats ligt ...  ze is er voor gemaakt !

Ik blijf het een ongelooflijke stommiteit vinden en samen met mij ook elke buitenlander die ik de voorbije maanden over de vloer kreeg dat men dit kunstwerk zou wegdoen.  

Wat mij betreft wordt door ze te behouden een duidelijk dwaling rechtgezet .... van lef gesproken ! :-)

Maar ik respecteer ieders mening ....

Voor mij mag ze daar rustig blijven liggen. Mooi of lelijk is één zaak, functionaliteit is een andere en dat is ze zeker en vast.

Goede oplossing! De grijze wand veranderen in een glazen wand en klaar is kees.

Het was voorspelbaar en ik vermoed niet dat men, na al de werken die momenteel overal in Mechelen aan de gang zijn, op het stadhuis nog veel geldschijtende ezels zal vinden om het ding opnieuw af te breken.  
Wat mij betreft (maar wie ben ik?), ik blijf er bij dat ze het geheel past als een tang op een varken.    Maar dat ze nu blijft liggen of niet...   ik woon toch 7 km verder....

Na de horrorwinter van 2011-2012 de brug gewoon voorzien van een fiks aantal bloemenpartijen en klaar is kees.

En de bouwvergunning voor de parking op de Schuttersvest is ook nog niet ingetrokken. Binnenkort beginnen ze daar dan toch te graven zeker?

Ik ga hier maar 1 keer reageren (één)

JOEPIE!!!, en dat onzen Burgervader in 't vervolg eerst eens efkes nadenkt voordat hij in volle paniek uitspraken doet die em achteraf weer moet inslikken. . . Hopelijk beseft Bart Somers  ook dat een aantal mensen in zijn omgeving mooi meegewerkt hebben om de polemiek over de brug zo op de spits te drijven dat  de vele goede dingen die hij voor de stad gedaan heeft naar de achtergrond werden gedreven.

Nooit gehoord van " tijd kopen " ? Wel zo ziet dat er uit. Definitieve beslissing in 2013 of daar ergens in de buurt. Geeeeeeeuw. -))) 

dit soort lelijke grijze strepen midden door een historisch zicht is niet nieuw voor deze Burgemeester. Ga eens zitten vanvoor op het terras van één van de café's op de Grote Markt (Den Beer of in de buurt) en kijk richting stadhuis. Een dikke, grijze streep van een industrieel stalen rooster loopt dwars door je beeld. De historische kern van deze om de 10 jaar heraangelegde stad moet het uitsluitend hebben van de kasseistenen...

De halveringstijd van de uitspraken van Somers wordt met het jaar korter - maar erger is, dat we gewoon als burger niet ernstig worden genomen door deze permanente leugens, want natuurlijk was er geen minuut sprake van, om die brug er weer weg te halen. Of hebben we de Pekton misschien teruggekregen zoals 10 jaar geleden beloofd ? Of moet die Disneyland facade in de van Beethovenstraat er voor dienen ? Zeg het dan van in den beginne...

Het staat vandaag allemaal te lezen in de Nieuwe Maan. " Ik ben de grootste " -)). Amaaai. 

Kleine correctie: de brug blijft mogelijk liggen, zo staat het in alle kranten, dus laten we ook hier niet vooruit lopen op de zaken. 

Er wordt nu, naast het verplaatsen van de brug, immers een bijkomende optie bekeken, namelijk het aanpassen van de brug zodat ze wat meer tegemoet komt aan de eisen van een deel van de bevolking (meerderheid?).  Vermoedelijk denkt het studiebureau waarnaar de pers verwijst, aan het maken van openingen in de stalen zijwand van de brug, om zo een doorkijk te creëren richting Hoogbrug.  Het is maar de vraag of dat de stabiliteit van de constructie niet in het gedrang brengt, maar bon, dat is voer voor specialisten.

Persoonlijk blijf ik het toch een merkwaardige heisa vinden, zeker waar het gaat over het 'zicht' op de historische omgeving dat zogezegd gebroken wordt.  Dan denk ik: welk zicht?  Dat op de Match?  Op het ook hypermoderne (en nochtans algemeen bejubelde en zelfs bekroonde) Lamotcentrum?  Op de verwaarloosde gevels aan weerszijden van de Dijle, richting Hoogbrug (waarvan er trouwens eentje toebehoort aan het café dat het luidst protesteert...)?  Op de appertementsblokken tegenover de Vismarkt, die ik persoonlijk ook niet 'mooi' vind? Of op de Hoogbrug, die je van óp de Beethovenbrug nochtans in al haar glorie kunt bewonderen?

Je kan deze brug dan nog lelijk vinden, smaken verschillen nu eenmaal.  Maar de argumentatie en zelfs eis van sommigen om ze weer af te breken vind ik persoonlijk buiten proportie.

@Kevin,

             zeer aanvaardbare redenering van uwentwege.

Toch wel prachtig dat het voorstel voor een " aanvaardbare " wijziging door mijn collega Eddy Luyten tijdens de gemeenteraad van oktober op de tafel werd gelegd. Dus niets uit de krant of van het schoon verdiep maar vanuit Grote Markt 18. 

Helemaal akkoord Kevin.

Twas weer te denke dat we der mee ginge blijve zitte...net zoals met da stadslogo. Ik hoop dat ze inderdaad beide klanten in glas maken, dan is het al wa meer leefbaar vind ik.

Maar een beetje meer inspraak op voorhand zou ik ni slecht vinden....

BOEEEEEEEEEEEH!

Mijn oordeel blijft hetzelfde als een half jaar geleden. Compleet ongepast op de Vismarkt.

Het litteken over de Dijle.

:-) Gepaste uitroep, zo met Halloween .... :-)

 Tiens, in " De Nieuwe Maan " geen woord over de brug. Bizar.

Een man een man, een woord een woord.
Zelf maak ik nooit beloftes die ik niet kan waarmaken, maar ik ben dan ook geen politieker.
 
Toen het degoutant lelijke stadslogo voorgesteld werd met veel bravoure vonden we het een afgrijselijk onding.
Bart Somers stelde toen dat we het 'binnen 6 maand' niet meer zo lelijk zouden vinden.
Ik noem dat gewenning, maar een lelijk foorwijf blijft een lelijk foorwijf, ook na zes maand, al zijn we dan gewend geraakt aan haar lelijkheid.
Enkele maanden geleden heeft hij hetzelfde geredeneerd : 'die onozele Mechelaars zullen het wel moe worden om te protesteren, dus ik zet ze een pad in hunne korf', moet hij gedacht hebben.
 
De brug blijft dus en al die mooie woorden zijn praat voor de vaak.
En de Mechelaar, hij dronk een glas en piste een plas en alles bleef zoals het was.
 
Wat Somers niet weet is dat de Italianen hem ook een kl**tje hebben afgetrokken want in Chioggia (Italie) ligt identiek dezelfde brug.
Ze hebben er dus dubbel en dik aan verdiend.
 
Waarom geeft men zo'n opdracht elke keer weer aan de Italianen ?
Wie heeft hier eigenlijk voordeel aan ?
Waarom geen Mechelse ontwerpers ? Worden die miskend ? Zijn ze niet goed genoeg ?
Zij kennen tenminste de omgeving en haar geschiedenis.
Nu trekt de brug lettelijk en figuurlijk een dikke streep door het verleden en dat is jammer, zeer jammer.

 Moraal van het verhaal. Zo zie je maar dat " tijd kopen "  niet steeds goed afloopt. En wie niet rechtlijnig is trapt vroeg of laat eens in de str.nt.

Ha de brug! Tja, we zijn er aan gewend geraakt zeker? Men heeft het ook opgegeven om steeds de bordjes "fietsers afstappen" te vervangen, (het moet daar vol liggen op de bodem van de Dijle...) dus zodoende knallen we vrolijk die brug over met de fiets, en snijden zo wat overbodige weg af ;-) Ik zou zeggen laat maar liggen en maak idd wat gaten in die wand, al was het maar om aanrijdingen te voorkomen, want nu zie je natuurlijk niks als je het hoekje komt omgevlogen vanaf de brug.

het was te hopen. Alle grote steden gaan met hun randparkings ondergronds!Maar de kritikasters zijn weer niet content, natuurlijk!