Daar gaat ze

met categorie:  

(Foto Jan Smets)

Volgens de kranten, is het zover ... Inge Vervotte verlaat de politiek

Ballerina
Op nauwelijks 33-jarige leeftijd verlaat Inge Vervotte nu dus de actieve politiek, ruim acht jaar nadat ze de nationale politiek indook. Vervotte was ruim zes jaar minister en gold als een van de grote stemmentrekkers van de Vlaamse christendemocraten. Vervotte gaat werken voor de zorgsector, die ze door haar opleiding als sociaal assistente, maar vooral door haar ervaring als Vlaams minister van Welzijn goed kent. Inge Vervotte wou eigenlijk ballerina worden, maar koos voor een opleiding in sociaal werk. Na haar studies ging ze aan de slag bij de christelijke vakbond. Ze werd er secretaris voor de sector luchtvaart en kreeg nationale bekendheid in de saga rond het faillissement van de nationale luchtvaartmaatschappij Sabena in 2001.

Intense jaren

Vervotte raakte bekend als vakbondsvrouw bij Sabena en stapte nadien over naar de politiek. 'Na bijna tien jaar actieve politiek, komt voor mij het moment om een nieuwe richting in te slaan', motiveert ze haar keuze. Het waren zeer intense jaren, voor mezelf, voor de partij en voor de politiek in het algemeen.

Vervotte kreeg het steeds moeilijker met de verruwing en de verrechtsing in de politiek. Ze zag zichzelf meer als een stille werkkracht die achter de schermen zoekt naar compromissen en consensus en die pas aan het einde communiceerde. 'Dat was ook mijn stijl en dat was de manier waarop ik mezelf aan politiek zag doen', zegt Vervotte.

Naast voorzitter van het dagelijks bestuur van VZW Emmaus wordt Vervotte, net als haar voorganger, afgevaardigd bestuurder voor de sectoren geestelijke gezondheidszorg en ouderenzorg.

We wensen haar veel succes in haar nieuwe loopbaan ...

Bronnen De Standaard, Het Nieuwsblad, De Morgen

aha? woont inge dan in Mechelen? dat wist ik niet.

Het ga je goed Inge. 

Ons Inge voor burgemeester, ja !

:-)

En als ik het artikel nu nog eens lees moet mij toch een ding van het hart.

" Inge had het moeilijk met de verruwing en verrechtsing in de politiek ". Neen Inge had het moeilijk met de verzuring in haar eigen partij, ook hier in Mechelen. En lees een keertje wat Gerolf Annemans over Inge Vervotte schrijft. 

Inge, mijn vroegere wijk-genote uit Coloma.  Ze was nog Chiroleidster van mijn dochters...    Foto's uit die tijd moet ik nog eens opsnorren.  ;-)   Sinsdien is er heel wat water door de zee gelopen...

Ze is niet van mijn partij, maar zo'n goeie vinden ze toch niet meer denk ik.

 

In ieder geval is ze een invloedrijke aanwinst voorhet zakenleven in Mechelen: het nieuwe mega-ziekenhuis aan de R6 is van de Emmaüs-organisatie. Hoe meer ex-ministers we aan onze stad kunnen koppelen / lijmen des te beter voor onze tewerkstelling.

Altijd veel sympathie voor haar gehad. Alle succes toegewenst.

@ Luc : Waar hangt onze Luc tegenwoordig eigenlijk rond ?

@Gim: ik dacht in Bonheiden, als pdg van de openbare omroep zullen zijn croissantjes wel gebakken zijn denk ik.

Jammer, toch?

Als alle Inges de politiek verlaten zitten we op de duur alleen nog met schreeuwers en mensen waar niet mee te praten valt.

heel jammer;

Als alle Inges in de politiek het zwijgen worden opgelegd dan zitten we op de duur enkel nog met stomme doven en dictators. Sorry voor de uitdrukking. 

Zeker niet van mijn politieke gedachte, maar nu er eindelijk eens tenminste iemand met verstand in de regering zat, gaat ze weg....   Ofwel verlaat ze het zinkend schip, ofwel is de verloning bij Emaus nóg aantrekkelijker...

Of zoals Bart Haeck in De Tijd schrijft:

Als alle ge­de­gou­teer­den op­stap­pen, blij­ven al­leen de de­gou­tan­te­ri­ken over.

Mechelaar Yves Desmet schrijft:

Als jong talent geen toekomst meer ziet in de politiek, wat zegt dat dan over de politiek van de laatste jaren?

Als alle degelijke kranten verdwijnen blijven enkel de roddelbladen over. 

@G.L. Daarom citeerde ik tot nog toe uit de ... kwaliteitsbladen.

Ik volg Luc ook wel. Het wordt een aanwist voor de Emmaüs-organisatie. Hoe meer ex-ministers we aan onze stad kunnen koppelen / lijmen des te beter voor onze tewerkstelling.

Pas de krant van onze Sven gelezen. Iedereen vind het spijtig dat Inge andere oorden opzoekt. Maar het is misschien ook in Mechelen het moment om eens te denken aan " onze democratie ", of beter aan de grote tekortkoming van de democratie in dit land.Just 2 now zou Gymico zeggen. 

Noem mij 1 verwezenlijking van haar. Als je op al die jaren niets kan verwezenlijken, is het tijd om op te stappen.

Ze stapt op omdat de man die haar onder zijn vleugels genomen heeft, de laatste tijd niet echt positief in het nieuws komt. De ratten verlaten het zinkende schip.

Ze heeft zich indertijd bij Sabena niet populair gemaakt bij de vakbondsmensen daar want zij ging het is oplossen zonder eerst te overleggen met de vakbondsmensen die er al jaren actief waren.

Een werknemer die haar zei dat het er niet goed uitzag en Sabena failliet zou gaan, schold ze de huid vol.

Dat is natuurlijk een beeld dat toen niet in de media aan bod gekomen is.

 Vermits de hoofdzetel van Emmaus aan de Zwartzustervest ligt (kruispunt met de Katelijnestraat), KOMT ze eerder naar Mechelen   ;-)

 Tja, beetje kleurloze figuur, kan er niks slecht over zeggen, en ook niks goeds. Of ze nu met een paar jaar oppositiebankzitterij voor Mechelen daadwerkelijk iets betekend heeft? Pff, moeilijk te zeggen.

Er zullen in Mechelen nog wel mensen rondlopen die van werk gaan veranderen zeker?

Op een dag vind je de job van je leven.  En dan ben je weg, natuurlijk.

;-)

@ JanVP :

Geen kwaad woord, hé, over de Mechelse Zwartzusters !

;-)

Ze heeft altijd al gedaan wat ze wou. Ook nu weer. Ik wens haar alle succes met haar keuze.

 

Emmaus is gelegen op de hoek van de Katelijnestraat en de Tinellaan (zwartzustersvest is de volgende na de lichten van de Koeistraat)

@ Pol :

Kan zijn, maar ik geloof dat JanVP in ons Inge een Zwartzusterke ziet.  Of een nonneke.

Alhoewel...

@Pol: bedankt!

Heb me gewoon vergist - was niet dubbelzinnig bedoeld.