Rom Skippers springen op de toren

Vrijdag 14 juli, de klokken van de Sint-Romboutstoren slaan net vijf uur, als enkele jongeren hun springkoord boven halen. Op hun T-shirt prijkt onze eigen toren met daarboven: Rom Skippers. Ze staan klaar voor een indrukwekkende demonstratie rope skipping op elk niveau van de Mechelse Sint-Romboutstoren.

Maar eerst krijgen ze op het eerste niveau uitleg van torenwachter Jan: 'De loopkraan, hier in de Kraankamer, diende om zwaar materiaal naar boven te halen. Er kunnen drie mensen naast elkaar inzitten.'

Op trede 233 begint het echte werk. De smidsekamer staat tegenwoordig leeg en is dus de ideale plaats voor een demonstratie van acrobatische tricks. Termen als Single Rope (een koord), Double Dutch (twee lange koorden), Side Swing en cross vliegen door de ruimte. Zonder aarzelen voeren de jonge springers de meest uitzonderlijke sprongen in een sneltempo uit.

Wereldkampioen

Ook op de volgende vier rustplaatsen (de Klokkenkamer, de nieuwe Beiaardkamer, de Uurwerkkamer en de Askelder) tonen de Rom Skippers hun kunsten. Zo willen ze nieuwe sponsors aantrekken. 'Binnenkort vertrekken we naar het European Youth Tournament, het officieuze wereldkampioenschap rope skipping voor de jeugd', vertelt trainster Evelien.

'We moeten de reis en ons verblijf in Hongarije zelf bekostigen en daarom willen we meer sponsors aantrekken. We verkochten ook al 3200 flessen Hongaarse wijn. Met deze stunt hopen we onze club de nodige extra aandacht te bezorgen.'

Julie, de benjamin van de groep, laat haar enthousiasme alvast blijken. Zonder aarzelen kruipt ze als enige op een smalle bank om haar springkunsten te demonstreren. 'Alleen een Side Swing langs links', raadt Evelien nog aan, 'Anders bots je tegen de muur.'

 

Dat zal wel een toffe belevenis geweest zijn - zoals ook je foto's doen vermoeden! Fijn om dit en deze jongeren onder de aandacht te brengen !

Moge ze dat goed doen, daar in Hongarije!

// welkom als blogger, Goedele! Een interessant en goedgeschreven stukje om mee aan te vangen is dit! Tot lezens...

Heel mooi, Goedele !

En welkom.

BTW : Trilde onze Toren niet als gek tijdens al dat ropeskippen ?

;-)

Ik heb ze zien vertrekken. Vol enthousiasme, maar wist niet waar naar toe...

Ik zie ze elke dinsdagavond naar het College, nu de nieuwe sporthal, gaan en vind het leuk om dan in de regionale pers te lezen hoe goed ze het doen.

Chapeau!

Jaja, ropeskipping rocks !

:-)

Hier het “seniors” Romskippersteam aan het werk in 2005-2006

Tijd voor een grote demonstratie oep de Groete Mèt !

Prèt verzekerd !

En heeft den torenwachter meegeskipt ?

;-)

bewegende jongeren altijd top!

Mooi verslagje Goedele!  Enne...welkom als nieuwe blogger!  Ik ben er zéker van dat we van jou nog toffe stukjes zullen kunnen lezen!

De toren trilde! Absoluut :-)