Mechelse maatjes

    

(foto's: Jan Smets)

De lucht was ondertussen prachtig aan het kleuren..., in een contrastrijk gebekvecht tussen oranje-roos en avondblauw.  Net had ik in het bovenzaaltje van de Garage een boeiende voordracht bijgewoond van vtbKultuur, waar een enthousiaste Tamara Ingels, Rik Wouters in de verf zette (een mooie voorbereiding voor het Rik-Wouters-seizoen dat er nu met rasse schreden aankomt...).   Ik stapte nét een schilderij binnen...  Maar het was wel degelijk écht.

Op de Grote Markt was het feestje nog niet voorbij, dat er om 19 uur met veel gezellige drukte was ingezet: de eerste maatjes waren nu ook in Mechelen aangekomen...

Er was aardig wat volk op afgekomen, zodat er een flinke rij stond aan te schuiven om de Hollandse lekkernij op gepaste manier achter de kiezen te werken.  Met de nodige muzikale ondersteuning kon de party niet meer stuk. 

 

Het weer was alleszins véél aardiger dan bij de vorige editie, en dat was een fijne meevaller.  'De eerste Mechelse maatjes': een nog jonge traditie die zich toch reeds wist te verankeren in de jaarkalender van de Maneblussers...

  

      

 

   

                    

   

 

 

Ze waren niet slecht. 

Als kleinzoon van een haringhandelaar had ik dit niet mogen missen. Volgend jaar beterschap.

@Ze waren niet slecht.:Positivos vonden de maatjes lekker!!!

@ Positivos vonden de maatjes lekker. Negativos zagen en zagen en zagen!!! 

 

Negativos zagen en zagen en zagen omdat men ze niet uitgelegd heeft dat men een maatje nooit, maar dan nooit met de staart eerst in de mond moet steken!  ;-))

Iedereen eet zijn maat toch op zoals hij goesting heeft zeker of willen ze ons daarvoor ook al regeltjes voorschrijven ? Die sakkerse wereldverbeteraars. 

"Iedereen eet zijn maat toch op zoals hij goesting heeft zeker"

van mechelse maatjes tot anthropophagie ..... 

tussen haakjes (figuurlijke dan) vriend G.L. , deze post

http://www.mechelenblogt.be/2011/06/woontheater-presenteerde-bloei-van-marita-sterck

wacht nog altijd op een reactie van U ;-)