stadspersoneel ontbijt eerlijk op de Grote Markt

    

(foto's: Jan Smets)

Laat de ochtend dan wat grijs gestart zijn...: op onze Grote Markt kleurde het stadspersoneel de dag al wat warmer in, met een heerlijk, maar vooral eerlijk ontbijt.

    

Tof initiatief!  Ik kan er van getuigen.

Als FairTradeGemeente organiseert onze stad regelmatig acties om eerlijke en duurzame handel onder de aandacht te brengen.  En vandaag werd het stadspersoneel getrakteerd op eerlijke ontbijtpakketjes.  Deze actie kadert in 'Fairtrade@work' - een actie die in heel ons land plaatsvindt in het kader van de Internationale dag van de eerlijke handel op 14 mei.

                       

  

Dus stond er vanmorgen een tentje opgesteld op de Mechelse kasseien, tussen onze trouwe toren en het stadhuis.  De dienst Ontwikkelingssamenwerking werkt jaarlijks interne en externe acties uit die personeelsleden én alle Maneblussers moet aanzetten om te kiezen voor eerlijke en duurzame producten.  Een voorbeeld van deze actie is dit ontbijt van vanmorgen voor het stadspersoneel en de kookworkshops met FairTrade producten bij de Mechelaars thuis...

  

Vandaag kreeg het personeel een eerlijk ontbijt die werden uitgedeeld door onze schepen van Ontwikkelingssamenwerking Ali Salmi, de vrijwilligers van de Mechelse Oxfamwinkel én een gast uit Ivoorkust, die al een hele week in onze stad vertoeft: Myriam Touré

  

 

'De stad kiest al vele jaren resoluut voor FairTrade op de werkvloer, want de stadsbesuur wil het goede voorbeeld geven.  Hoe meer werkgevers kiezen voor de FairTrade producten op het werk, hoe meer werknemers dit voorbeeld misschien thuis volgen.  Via het eerlijk ontbijt leren we ons personeel de producten kennen.  Via allerlei acties sensibiliseren we diverse doelgroepen: winkels, cafés, restaurants, scholen, bedrijven, personeel, particulieren...  Hoe meer we deze producten promoten, hoe meer boeren en landarbeiders in het Zuiden kunnen werken aan een menswaardig bestaan en een betere toekomst'.

(Ali Salmi)

 

Dit smaakt naar meer!

Goeiemorgen Mechelen!  Dit wordt een (h)eerlijke dag!

Het ziet er allemaal heel goed uit .

Ik vond het reuze .

Ik moet blijkbaar dringend afvallen :)

bedankt  Jan voor de mooie reportage voor mij was het een  beetje te vroeg

Wat zou Oxfam Mechelen zonder "ons Myriam" zijn?